САЩ започва евакуация на посолството си в Киев

От понеделник започва изтегляне на семействата на служители
22 яну 2022 19:58, Анисия Иванова
348
САЩ започва евакуация на посолството си в Киев
Снимка: БГНЕС

Държавният департамент на САЩ разпореди евакуацията на семействата на служители на американското посолство в Украйна от 24 януари.

Това изявление беше направено в Туитър в събота от журналиста на Fox News Лукас Томлинсън, който се позовава на неназовани американски служители. "Държавният департамент разпореди евакуацията на семействата на служители на американското посолство в Украйна да започне още в понеделник“, написа той, цитиран в медиите.

Още по темата


По-рано агенция „Блумбърг”, позовавайки се на неназовани източници, съобщи, че през следващите дни се планира задължителна евакуация на членове на семействата на служители на посолството на САЩ в Киев.

Както отбелязва агенцията, служителите на дипломатическата мисия, чиито задължения не включват изпълнение на решаващи за работата й функции, също ще могат да напуснат страната, но сами ще вземат решението за напускане. /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още по темата: УкрайнаСАЩевакуация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският националист Дмитрий Шегал "Ние се ос.ра.хме! Заради Кремъл, спечелихме Крим и 2 млн население,а изгубихме завинаги 48 млн украинци.И никога няма да ги върнем"
19
5
 
48
 
! Отговори
SS преди 2 години
Хора,някой си играят с барута,бензина и кибрита едновременно ! Само една бомба или ракета да падне на Бг територия и пацифизираното,разлигавено и изджендарено население ще се оака ! Страната ни може да бъде опустошена ,а други ще си живеят живота.Залагате живота и здраве си на вас и синовете си ! Само който не е участвал във стражения не знае какво е .
18
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не трябва да чакаме, а да нападнем първи Русия, само така може да се оправим като държава.
17
3
 
34
 
! Отговори
Не ни бърка преди 2 години
Ние нямаме армия, така че и за когото да сме-няма значение!
16
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ няма да бомбардира Москва. САЩ не бягат от Москва. Киев ще бъде бомбардиран. Украинците по-скоро да гонят "военните съветници" от ЦРУ и също да бягат от Киев. Започва тяхното "афганистанизиране"...........Ще бъде интересно и забавно. Никакви оръжия и самолети срещу Русия от българска територия. Имат си други по-злобни кучета, които да насъскват и които да жертват в тяхната борба.
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След отравянето с "Новичок" на руския дисидент в Англия от руски "туристи",Запада се подготвя за Путинските провокации на Русия.Нещо от рода на "нападение над руски войници с белоруски униформи" откъм Украйна,примерно...НАМ НУЖНА ВОЙНА!
14
9
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Война заради...кефа на краварите няма да има.Руснак Украйна няма да нападне,защото половината бракове там са...смесени.Преди годи ни като ходех в Киев,никой не говореше на украински,всичко си приказваше на руски,ама това...кравар не разбира.В кравария четат само една книга,Винету и ако стигнат до третата част,се считат,че са завършили...виссше..Жалко,ако бе Тръмп президент,съдбата на Кравария щеше да е...друга.
13
3
 
13
 
! Отговори
Джокер преди 2 години
На коя дата се открива Олимпиадата в Пекин?
12
7
 
25
 
! Отговори
Мичмана преди 2 години
Плъховете първи напускат потъващия кораб Украйна и замириса на печено бандеровско
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да стане някоя войничка . Те руснаците може бързо да вземат територии но след това да дадат много жертви от атентати и партизани . Така че ще стане голям сиир . Само да не пратят някоя ракетка от тия хубавите че с ф16 не можем да ги стигнем. Фъ 16 е слаб самолет и вдига най много 1600 км. Ама квато ни е тиквата такива са му и самолетите. Между другото на Ф18 цената е много малко по голяма а възможностите много по големи .Не си струва да се купува Фъ 16 ама тиква от Банкя.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми украинските им слуги на Путин ли ще ги оставят?
9
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започва да заприличва все повече на Афганистанското фиаско.
8
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Холандия ще изпрати 2 бойни самолета у нас.Сваления от Русия граждански самолет няма да бъде забравен.Нищо няма да бъде забравено.
7
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това вече е изключително руска сфера на влияние и провокации няма да бъдат толерирани.
6
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елементарните манипулацийки на краварската пропагандна система. Жалка работа
5
6
 
6
 
! Отговори
И Ванга каза преди 2 години
ЩЕ ДОЙДЕ ОСМИЯТ И ТОГАВА ЩЕ СЕ СКЛЮЧИ ТРАЕН МИР МЕЖДУ ИЗТОКА И ЗАПАДА!
4
5
 
49
 
! Отговори
Брр преди 2 години
Много лоша новина.
3
42
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50 г.след Втората Световна война, Германия носеше срама от вината за нея.Не знаем колко години ще са нужни на руския народ за извинение към всички народи, с които Русия воюва,пороби и окраде.Със сигурност украинците ще дочакат това, все някога!
2
36
 
12
 
! Отговори
Ротация преди 2 години
На тяхно място идват JAVELIN-ите и Барактарите...Сeксът тепърва започва! Който навлезе в Украйна, ще го поеме доста болезнено!
1
5
 
42
 
! Отговори
Халил преди 2 години
Това ще е най-кратката война