Военни маневри на Русия близо до Украйна и в анексиран Крим

Участват изтребители, бомбардировачи и 6000 военнослужещи
25 яну 2022 16:44, Елка Василева
99
Военни маневри на Русия близо до Украйна и в анексиран Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили започнаха днес нова поредица учения близо до Украйна и в анексирания Крим. В маневрите участват 6000 военнослужещи, а също изтребители и бомбардировачи, предаде Франс прес, като се позова на руски информационни агенции.

Още по темата

Ученията включват различни родове войски - военна авиация и противовъздушни сили, кораби на морската авиация на Черноморския и Каспийския флот, каза командващият войските в Южния военен окръг Александър Дворников.

Според ТАСС ученията на ВВС ще се проведат в четири района (Волгоградска и Ростовска област, Краснодарския край и Крим) и включват 60 изтребителя и бомбардировача.

Целта на маневрите е да се съгласуват действията на военноморските сили и авиацията при ракетни стрелби. В ученията ще се провери и бойната готовност на общо около 6000 военнослужещи в няколко бази в Южна Русия.

Новината за маневрите бе огласена броени часове след като Кремъл разкритикува поставянето в бойна готовност на хиляди американски войници заради кризата между Русия и Запада във връзка с Украйна, с което според Москва Вашингтон "изостря напрежението".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
16
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
ПОСЛЕДНО: Империите падат отвътре, не с атаки отвън. Дори когато са в упадък (но все още в някаква форма), те могат да ползват военни ресурси, смазващи противника. Обаче след години на опиянение идва един момент, когато имперската имунна система на империята се срива. А руснаците слабо се вълнуват от "позиции", "осъждане", "медийни фронтове" и прочие ала-бала. Иначе отдавна щяха да бъдат само спомен... Ако разбирате какво искам да кажа.
58
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...знам 300 начина да изкарам мечката от бърлогата, но не знам нито един да я върна обратно.
57
3
 
37
 
! Отговори
АКСИОМА преди 2 години
"Никога срещу Русия!"
56
2
 
23
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Българският елит е неподготвен, той не знае сложността на ситуацията и къде ни бутат и къде са българските национални интереси!Агент Кейси Донован!ЦРУ!!!
55
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест Русия е започнала военни маневри на собстевена територия, обаче някой счита това за заплаха. Гузен негонен бяга.
54
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз, главнокомандващият на хърватската армия, гледам изявления, според които НАТО не отделна държава, не САЩ увеличава присъствието си и изпраща някакви разузнавателни кораби. Ние нямаме нищо общо с това и няма да имаме нищо, гарантирам го, подчерта държавният глава. Хърватия не само няма да изпрати, но в случай на ескалация ще изтегли всички, до последния хърватски войник. До последния! - обясни президентът републиката Зоран Миланович
53
21
 
9
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 2 години
Турския тигър, следи внимателно ИГРИЧКИТЕ на ДЖУДЖИ,.... И ЧАКА ПЛЯЧКА.... ХАХАХААА.... в удобен момент!!!
52
4
 
21
 
! Отговори
Прогноза за войната преди 2 години
В началото русите отстъпват, дезорганизирани са, търпят загуби. После става както винаги.
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...бе то скъпо излиза на такива като нас. Джуджи не го мисли.
50
2
 
7
 
! Отговори
ЕВО преди 2 години
Е, ДНЕС 6 000,УТРЕ 12 000.А ДО ПЕТЪК 24 000,СЛЕДВА ....!
49
25
 
5
 
! Отговори
АБЕ Джужи.... преди 2 години
... у Крим мина метър, ЩОТО ЕС И САЩ, още му верваха, че е миротворец.... сега обаче, ШЕ МУ севърже скъпо подобен маймунджилък..... ХАХАХААА..
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Василев, престани с тия кошмари! Само ни тревожиш!
47
3
 
16
 
! Отговори
Василев преди 2 години
С най-голям интерес българската позиция се следи от Ердоган и турския елит, ако ние си развалим трайно отношенията с Русия!Притихнал е турският тигър и чака плячката , сама да се приближи без пазач!!!Трябва да се активира нова ДОСТ!!!Агент Линда Първати!ЦРУ!!!
46
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе я за секи случай вие си скътайте по един портрет на Путин в джоба, та ако стане нещо - да посрещнете братята освободители подобаващо. Да нема после - еми аз не знаех.
45
3
 
14
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
ПРЕПОРЪКА ЗА ФРОЛОВЕ: Много моля тези от Вас, които не разбират от шахмат, геополитика, военно дело и военна история, ДА НЕ СЕ ИЗКАЗВАТ! Само се излагат: "Джуджи, муджи, рашки и т.н." Имайте малко повече уважение към себе си, па хванете и прочетете и някоя книжка, барем прихванете нещо... Ако не сте държали и стреляли с автомат, поне прочетете. Приятелски съвет, нищо друго.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че българите още си живеят в анексирана източна румелия
43
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"миролюбците" почнаха.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българин, ако не дай Боже над някой български град грейнат гъби, земи да се пазиш с бевепе-то и с фактор 50 на Джонсън и Джонсън.
41
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хамериканките не разбраха ли, че Украйна за Русия е Куба за щатите? Руснаците никога няма да позволят американски бази в Улайна...
40
8
 
6
 
! Отговори
АБЕ.... ДЖУДЖИ.. преди 2 години
.. Дрънка оръжие.... ЗА АВТОРИТЕТ!!!.... НЕ МУ СТИСКА, ЩОТО ЗНАЕ, ЧЕ НЕМА ДА ИЗЛЕЗЕ СУХ ОТ ВОДАТА.... КАТО В КРИМ!!!МАЙ.... УКРАЙНА Е ДРУГА БИРА....!!!