Военни маневри на Русия близо до Украйна и в анексиран Крим

Участват изтребители, бомбардировачи и 6000 военнослужещи
25 яну 2022 16:44, Елка Василева
99
Военни маневри на Русия близо до Украйна и в анексиран Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили започнаха днес нова поредица учения близо до Украйна и в анексирания Крим. В маневрите участват 6000 военнослужещи, а също изтребители и бомбардировачи, предаде Франс прес, като се позова на руски информационни агенции.

Още по темата

Ученията включват различни родове войски - военна авиация и противовъздушни сили, кораби на морската авиация на Черноморския и Каспийския флот, каза командващият войските в Южния военен окръг Александър Дворников.

Според ТАСС ученията на ВВС ще се проведат в четири района (Волгоградска и Ростовска област, Краснодарския край и Крим) и включват 60 изтребителя и бомбардировача.

Целта на маневрите е да се съгласуват действията на военноморските сили и авиацията при ракетни стрелби. В ученията ще се провери и бойната готовност на общо около 6000 военнослужещи в няколко бази в Южна Русия.

Новината за маневрите бе огласена броени часове след като Кремъл разкритикува поставянето в бойна готовност на хиляди американски войници заради кризата между Русия и Запада във връзка с Украйна, с което според Москва Вашингтон "изостря напрежението".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Русия Украйна и трябва, колкото на нас Македония. Демек никак.
38
13
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Русия е слаба, руснаците лесно ще ги бием. България е развита западна страна членка на ЕС и НАТО, в ЕС и НАТО сме силни а Русия е гола вода с бевепето, бевепето на Русия е колкото на Исландия.
37
10
 
8
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Българино, не забравяй кой ти спаси ***, когато Тодор Живков и БКП изгониха 1 000 000 турци!!!???Мисли , ако ти е останало нещо и има с какво да мислиш!!!???Агент Пийта Моргана!ЦРУ!!!
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A защо и е на Русия Украйна? Да инвестира пари за възстановяване на икономиката, да възстанови енергетиката, да нахрани хората, да се справи с корупцията? Украйна не е Казахстана със газ, нефт, уран, злато, сребро и метали. В Украйна няма нищо - само 40 милиона изгладнели украиници.
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А НАТО защо не освободи анексирания Крим от диктатора Путин? НАТО нали е най-мощния военен съюз, или?
34
4
 
11
 
! Отговори
Кримка (стара) преди 2 години
Маневрите били близо до Украйна на територията на Русия и на Руския КРИМ!
33
13
 
3
 
! Отговори
Ох преди 2 години
Кога най-после кървавият дикатор Путин ще нападне тази Украйна, ох!
32
3
 
15
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Като изявен АМЕРИКАНОФИЛ заявявам, че военните учения на Русия на собствената й територия слабо ме вълнуват. Всяка държава има право да ползва собствената си земя както намери за добре. Ще се притесня наистина, когато Русия отиде да прави маневри в Канада и Мексико, обвинявайки САЩ, че са агресивни. И понеже те не смятат да ходят там, аз съм спокоен. А вие защо се нервите? Ако утре ви кажат, че няма да ползвате Хасковско за учения, за да не се изплашат Гърция и Турция, няма ли да се учудите?
31
11
 
6
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
ДЖУДЖИ ГОЛЕМ ГО ВАДИ..... АМА,МАЙ НЕ МУ СТИСКА МНОГО..... ХАХАХААА..... ШЕ ГЛЕДАМЕ СЕИРА НА БЕЗИНОСТАНЦИЯТА...!......ТАКА БЕШЕ И С АЗЕРИТЕ.....!!!
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно Василев, Бойко навремето рече, че големия брат трее да прощава на малкия, и Путин почти се съгласи.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве нашия примиер каза че няма проблем всичко било точно нямало война! Тои и за вируса каза че нямало вирус! Тои и за българите каза че сме живеели добре! Мисля че е време да се прегледа!
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам чии е Крим, но пилотите като летят над Крим ловят руски хетеродин и руска палисада. Демек международно е признат за руска територия.
27
10
 
21
 
! Отговори
Василев преди 2 години
България може да предизвика трайно отвращение в руския народ и руската дипломация, ако застанем активно пронатовски и вземем да дрънкаме оръжие и да се правим на по атлантици и от западните държави!Това не се прощава, да извадиш оръжие срещу братята , които са те освободили и са ти създали държава, след пет века робство,пардом османско присъствие!Тази позиция ще предизвика и отвръщение и в американците, които ще кажат , това са безгръбначни предатели без принципи и ценности!Агент Патерсън!ЦРУ!!
26
8
 
10
 
! Отговори
Xaxaxaxaxaxaxaxaxa преди 2 години
Вече направо нямам търпение Русия директно да изманеврира украинските фашисти, НАТО и САЩ изотзад :)
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, ако са в Крим това вече не е ли официална офанзива?! Все пак Крим е Украйна според запада, нали?
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема що да става "страна огромная". И без да става увеличава територията си. За сега Крим, а след още некоя година и източна Украйна.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом има анексиран Крим, трябва да има и неанексиран. Къде е вторият?
22
8
 
9
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Вставай страна огромнавя всавай насмертной бой.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eлke, колко статии драсна днес за десетките хиляди учения на Русия, а както виждаме те продължават и то до Украйна. УжасТ направо. Поне платиха ли ти подобаващо? Каква е целта ти, защото май не е информация, а нещо друго.
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом маневрите са в територията на Русия, нема страшно! Страшно ще стане ако излезнат извън. Тогава сума народ ще се втурне да търси скритите по мазета и тавани червени знамена.