Путин: Връзките между Москва и Пекин се развиват по пътя на приятелството

Руският президент се срещна със Си Дзипин
4 фев 2022 12:36, Нели Христова
53
Путин: Връзките между Москва и Пекин се развиват по пътя на приятелството
Снимка: БГНЕС

"Отношенията между Русия и Китай наистина са от безпрецедентно естество. Това е пример за отношения, изпълнени с достойнство".

Това заяви президентът на Русия Владимир Путин след срещата си с президента на Китай Си Цзинпин в Пекин. Путин е на посещение в китайската столица по повод откриването на Зимните олимпийски игри. Церемонията по откриването ще бъде днес от 14:00 часа българско време.

Още по темата
"Връзките между Москва и Пекин се развиват прогресивно по пътя на приятелството и стратегическото партньорство", каза Путин след срещата си със Си. Руският президент разкри, че се подготвя нов договор между двете страни за доставката на 10 милиарда кубически метра газ към Китай.

"Познавам президента Си Цзинпин от много време. Като добри приятели и политици, които споделят много общи възгледи за решаването на световните проблеми, винаги сме поддържали тясна комуникация", допълни Путин.

Руските официални лица имат забрана да посещават международни спортни събития заради допинг скандала от последните години, но забраната не важи, ако те получат покана лично от държавния глава на страната домакин.

Помощникът на руския президент Владимир Ушаков заяви, че се очаква разговорите между Путин и Цзинпин да се съсредоточат върху ключови въпроси от двустранния, регионалния и световния дневен ред. Според Ушаков в резултат на това се очаква да бъде подписан солиден пакет от междуправителствени, междуведомствени и търговски документи.

Според предварителните оценки те могат да бъдат около 15, като "всички ще допринесат за по-нататъшното развитие на отношенията в различни области между Руската федерация и Китай", заяви Ушаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
0
 
! Отговори
Любител на историята преди 2 години
Германия и Япония се съюзиха срещу цивилизования свят. Знаем как свършиха. Сега са наред Русия и Китай.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин даде Сибир на Си
35
1
 
1
 
! Отговори
... преди 2 години
Този флирт с Китай ще струва на Русия територия от Сибир,но "да не плачем на чужд гроб"...
34
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
разчитаме на мира по света на русия и китаи балканите и черно море зона намира и дружбата
33
0
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Да го наречеш двуличник му е малко на тоя !
32
0
 
3
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Народа го е казал много простичко: Интереса,клати феса!Жалко,че политиците ни са достатъчно ,,интелигентни'',за да не схващат!
31
17
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Китай гледа себе си. Големият Дракон не е приятел с никой. Русия е 10 пъти по-малка от Китай и по население и по индустрия. Къде се пъха,където не и е мястото тази Русия.
30
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПОЗНАВАЧ Не си никакъв познавач, а най-обикновен силно замаен русофил.
29
11
 
5
 
! Отговори
Защо така ?! преди 2 години
Някои по-надолу пишат каква индустрия и изкопаеми имала Русия, пък обикновенните мужици на минимална заплата от 118 евро ( 10 000 рубли ) мизеруват месечно ! Защо така ?!
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35: Ами не съм фен на Путин заради Сърбия и Македония, но това е дълга тема... Ето ти истината.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПОЗНАВАЧ "При това дори не съм фен на Путин" И сега пак, но тоя път истината. :)))
26
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бравоооо "Заедно с Русия ще построят светът на бъдещето" А Русия какво точно ще допринесе за "стоежа". Освен суровините де. Русия е специалист по разрушенията, не по изграждането.
25
2
 
11
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 2 години
Алооу, ФРОЛОВЕ! Не е ли смешно да оплаквате Путин и Русия? Това е страна с космическа индустрия, най-напреднала във военните технологии, с огромен човешки и ресурсен потенциал (цялата Менделеева таблица!), а вие сте седнали на чужд гроб да плачете - как Путин щял да закъса!?! Боже, боже... Какво направиха чалгата и комунизма от нашия народ! При това дори не съм фен на Путин, но обективната истина не може да се оспорва. Така съм научен аз - може да не ми харесва, но истината си е истина.
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще се моли за кредити от председателя Си предвид надвисналите санкции. Със сигурност Путин няма да получи нищо, защото Китай яко го закърши финансово. Последните три месеца не може да завтаса да плаща забатачени кредити на големите строителни фирми в Китай. А рухне ли строителната пирамида рухва цялата икономика. Тъй-като 70% от производството се консумира от строителството и аранжирането и обзавеждането на построеното.
23
2
 
12
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Хората си гледат интересите, въртят милиарди, а ние смучем ... щото се кланяме на тоя и на ония. Така сме и така ще бъдем и с тия и със следващите и тия след тях.
22
3
 
8
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 2 години
До 26 Свиквайте: Ти за Сибир не се притеснявай! Гледай да останеш на работа и да можеш да си плащаш тока и сметките при Радевото п-во на "промяната". Това ти е проблема, не Сибир. Който има брада, има и гребенче да си я реше, казва народът, нъл тъй? Ако ме разбираш... Иначе Сибир ОТДАВНА ДА Е СТАНАЛ я китайски, я англосаксонски. Да де, ама не е...
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много скромно бе товарищ Путин. Навремето беше Вечна дружба, а сега само приятелство.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Путин!
19
11
 
5
 
! Отговори
Свиквайте преди 2 години
Сибир става китайски !
18
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми таварищи следващата олимпиада е в САЩ там ще се подписват друг вид договори, сега са ви 5 те минути слава- празнувайте подобаващо!