Путин: Връзките между Москва и Пекин се развиват по пътя на приятелството

Руският президент се срещна със Си Дзипин
4 фев 2022 12:36, Нели Христова
53
Путин: Връзките между Москва и Пекин се развиват по пътя на приятелството
Снимка: БГНЕС

"Отношенията между Русия и Китай наистина са от безпрецедентно естество. Това е пример за отношения, изпълнени с достойнство".

Това заяви президентът на Русия Владимир Путин след срещата си с президента на Китай Си Цзинпин в Пекин. Путин е на посещение в китайската столица по повод откриването на Зимните олимпийски игри. Церемонията по откриването ще бъде днес от 14:00 часа българско време.

Още по темата
"Връзките между Москва и Пекин се развиват прогресивно по пътя на приятелството и стратегическото партньорство", каза Путин след срещата си със Си. Руският президент разкри, че се подготвя нов договор между двете страни за доставката на 10 милиарда кубически метра газ към Китай.

"Познавам президента Си Цзинпин от много време. Като добри приятели и политици, които споделят много общи възгледи за решаването на световните проблеми, винаги сме поддържали тясна комуникация", допълни Путин.

Руските официални лица имат забрана да посещават международни спортни събития заради допинг скандала от последните години, но забраната не важи, ако те получат покана лично от държавния глава на страната домакин.

Помощникът на руския президент Владимир Ушаков заяви, че се очаква разговорите между Путин и Цзинпин да се съсредоточат върху ключови въпроси от двустранния, регионалния и световния дневен ред. Според Ушаков в резултат на това се очаква да бъде подписан солиден пакет от междуправителствени, междуведомствени и търговски документи.

Според предварителните оценки те могат да бъдат около 15, като "всички ще допринесат за по-нататъшното развитие на отношенията в различни области между Руската федерация и Китай", заяви Ушаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
5
 
! Отговори
Брак по сметка, преди 2 години
за момента.Руснаците са доволни,че Китай става все по-голяма заплаха за САЩ и така отнема от ресурсите,които биха били насочени срещу РФ.Освен това насища пазарите им с евтини промишлени стоки.Китай вижда в РФ съюзник и доставчик на суровини и енергийни носители.Разводът ще дойде,когато Китай поиска да се възползва от тези ресурси чрез огромната си диаспора,особено в Амурския край, без да се налага съобразяване с централната власт в РФ.Няма да е изненада "Кримски вариант" от Китай.
16
4
 
2
 
! Отговори
Какъв 'тайван преди 2 години
Какъв 'тайван' ви гони?Да не е онази малка държава с ОФИЦИАЛНО ИМЕ "Република Китай"??
15
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей не се спряха тези двамата да пречат на демокрацията общоевропейските ценности и атлантическото сътрудничесто
14
1
 
16
 
! Отговори
Любопитен преди 2 години
А защо никой не се интересува от Байдън?Старецът ще се обиди!
13
12
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Китайският васал Путин подписал споразумение, че "Русия смата, че "Тайван е неделима част от Китай "! Китайските му господари обаче не са отговорили реципрочно и въобще не са споменали да Крим. Китай нееднократно е заявявал, че смята Крим за неотделима част от Украйна.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разговорите между Владимир Путин и Си Джинпин ще акцентират на ключови въпроси от двустранния, регионалния и световния дневен ред. В резултат на разговорите между двамата лидери се очаква да бъдат подписани около 15 междуправителствени, междуведомствени и търговски документи и договори.
11
5
 
10
 
! Отговори
мда преди 2 години
До НаблюдателВъзможно е Китай да посегне към руския далечен изток,НО само след като САЩ дадат фира и престанат да са опасност.Засега само Русия пази Китай,ако не беше тя,досега американците да са смачкали Китай.
10
1
 
11
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
До Войната иде:Не,драги ми смехурко! Рашките,си подсигуриха гърба и войната спря!
9
6
 
3
 
! Отговори
гост преди 2 години
Така де, навремето същото беше с Масква и Берлин ...
8
3
 
13
 
! Отговори
ПКП преди 2 години
На Плевнята му тъка под лъжичката
7
0
 
17
 
! Отговори
факт преди 2 години
Приятелството е имагинерно понятие,обаче интересът-реално.Както и да е.Ако Си иска да си прибере Тайван,ще трябва да признае Крим.И много други неща в същия дух.
6
11
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Китай само чака сгоден момент за са си в рне 1 500 000 квадратни километра изконно китайски земи заграбени от руснаците през 19 век. Въпрос на време е там са се проведе референдум, тези територии отдавна се контролират икономически от Китай а китайските вежливи хора, които са влезли там никой не може да преброи.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато започнеш да повтаряш същото изречение отново и отново, без да смееш да мръднеш от една конкретна формулировка, всичко е ясно. :))))))
4
1
 
6
 
! Отговори
. преди 2 години
Браво!
3
13
 
8
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Путин отива на крака при началника Си да са получи инструкции. Русия отдавна е суровинен придатък на Поднебесната империя а управниците и са китайски васали!
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Монголци и китайци-врагове на свободният свят.
1
2
 
7
 
! Отговори
Войната иде преди 2 години
Новите централни сили или новия тристанен пакт,както ви е удобно.