Сателитни снимки показват войски край границата на Беларус с Украйна

Това става в навечерието на руски учения
127
Сателитни снимки показват войски край границата на Беларус с Украйна
Снимка: БГНЕС

Сателитни снимки на частна американска компания, публикувани днес, показват подробности от военни маневри на границата на Беларус с Украйна в навечерието на съвместни военни учения, обявени от Москва и Минск, които НАТО нарече най-голямото военно разполагане в Беларус от Студената война насам, предаде Ройтерс.

Русия и Беларус потвърдиха, че в периода 10-20 февруари ще проведат съвместните учения "Единна решимост 2022", целящи отработване на отблъскване на атака.

Русия даде някои подробности за ракети и бойни самолети, които изпраща за участие. Новото военно разполагане и планираните учения стават в момент, когато напрежението между Русия и Запада е високо заради руското струпване на войски близо до границата с Украйна.

Западни държави обвиниха Русия, че се готви да нахлуе в Украйна, а Москва отрича да има такива планове.

Снимките от базираната в САЩ "Максар текнолъджис" (Maxar Technologies) показват, че военни части, въоръжени с ракети, реактивни системи за залпова стрелба, както и щурмови самолети, са разположени на три места в Беларус, близо до границата с Украйна, съобщава БТА.

"Максар текнолъджис" съобщи, че е направила снимките на военно оборудване на 4 февруари край Елск, Речица и Лунинец. Всички локации са на около 50 километра от украинската граница.

Сателитни снимки показаха идентифицираните от "Максар" 15 щурмови самолета Су-25 и система за противовъздушна отбрана С-400 на летище Лунинец, както и ракети СС-26 "Искандер" и залпови ракетни установки край Елск.

Руското министерство на отбраната каза вчера, че е изпратило системи С-400 и бойни самолети Су-25 за участие в ученията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 102---------.. нито Хитлер , нито Япония, нито Сащ набиха :)))".........Крети, Хитлер набиха точно те, а не редник Райън! Има снимка, как закачват знамето си на Райхстага! За няколко дни разгромиха 1-милионната Квантунгска армия, превзеха всички Курилски о-ви, някои от които бяха силно укрепени, както и пристанищата на Корейския полуостров в побойнически хулигански стил! Не са били още Америка, оставиха това на виетнамците!
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво , че разузнават. Те и руснаците са наясно какви загубеняци от НАТО се крият в селските дворове.А и разузнаването ще охлади краварския темперамент да командват света. Един руски Циркон стига от Тихи до Атлантически океан за 10 минути.
79
4
 
0
 
! Отговори
ПРИПОМНЯМ ВИ преди 2 години
Видяхме я колко струва първобитната руска военна техника във войната за Нагорни Карабах през 2020 г. Безпилотници те на Азербайджан я превърнаха в разбито и непотребно желязо без да срещнат сериозно противодействие.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама страшни са тези от Маскари текнолоджис! Гледам снимката с белоруските Як-130! Перфектна! Виждат се даже бордовите номера! Ц-ц-ц! Техника, баджанак! През лятото никаква кърска любов - тези маскари ще те направят за резил!
77
0
 
1
 
! Отговори
toti преди 2 години
А що не смеят да ги побликуват... явно ще се видят какви са джуженца с тези великани,но продължават да си дрънкат празните канчета по медии и плашат гаргите ...
76
1
 
0
 
! Отговори
Рамбо преди 2 години
До Боби *** мноо филми глеаш момчето ми :)
75
3
 
12
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Какво правят каубоите-кравари в Европа.И тук в България има.В Ново село може да се разположат10000 каубоя.
74
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На територията на 404 ли са? Май не! Защото има доста не украйнски войски на украинска територия! Какво ли търсят, на мам си, там? Както и в Сирия, и в Либия, и в Ирак... Хайде, от Афганистан ги изгониха!
73
6
 
12
 
! Отговори
Върколака преди 2 години
Най-долната и алчна *** на планетата са сащ.Путин и коалиция ще им разкажат играта.
72
6
 
17
 
! Отговори
115 преди 2 години
80 годишен не нормални к, ръководещ най голямата терористична държава, под предлог борба за демокрация е на път да подпали война, при положение че Украйна не е член на НАТО.
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой шве сто ве още си живеят с втората световна и още боговеят пред краварсия кло зет минал набързо да окраде къде какво има и да продава провизии на т. нар. съюзници.
70
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно преди 8 години руските сили за специални операции проведоха брилянтна, гросмайсторска операция на полуостров Крим. Още тогава стана ясно, че пиндостанските сателитни снимки, могат да видят и да снимат само това, което Путин желае те да видят и снимат.
69
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа сега ми стана ясно. Когато САЩ правят учение в Европа и Черно море, това е борба за мир, когато Русия и Беларус правят учение на собствена територия това е подготовка за война.
68
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора си мислят че рашагите са нещо особено. Защото пропагандата им в източния блог е силна. Ако сте проследили добре ВСВ и Студената ... ще видите, че не са нищо особено. И сега не да. Нямат пари, имат слаб флот, самолетите немогат да се противопоставят на Ф , армията им стари оръжия, тактически са слаби , нямат подкрепа на приятели.... те просто нямат приятели. Да може да набият Украйна...ама те така правят бият слабите... нито Хитлер , нито Япония, нито Сащ набиха :)))
67
8
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Руснаците няма да воюват срещи Украйна, те ще го освободят от хунтата
66
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 102 НАТОвски те държави не са чужда територия за американците.
65
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин, натискай копчето което е в куфарчето . И да се свършва.
64
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците имат ядрено оръжие иначе до сега американците да са им набили шушоните.Армията им е карикатура, както и изостаналото въоръжение с което може да плашат само гаргите в небето и животните на земята.
63
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците си правят учения, ама са си в тяхната територия. Питам какво правят американците на чуждата територия. Огъня го подклажда Америка.
62
1
 
5
 
! Отговори
До 91 преди 2 години
А кои сте тези вие?