САЩ бият тревога: Русия може да нападне Украйна всеки момент

Путин можело да нареди нахлуване преди края на Олимпиадата
12 фев 2022 07:44, Елка Василева
370
САЩ бият тревога: Русия може да нападне Украйна всеки момент
Снимка: БГНЕС

Русия в момента има достатъчно сили, за да извърши голяма военна операция срещу Украйна и нападението може да започне "във всеки един момент", каза съветникът в Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс.

Съливан, който говори на брифинг в Белия дом, без да даде конкретни доказателства, каза, че всички американци, които още са в Украйна, трябва да напуснат в следващите 24-48 часа, защото руско въздушно нападение ще затрудни заминаването им.

Още по темата

Съветникът подчерта, че американското разузнаване смята, че руският президент Владимир Путин може да нареди нахлуване преди края на зимните Олимпийски игри в Пекин и че е възможно много бързо нападение срещу украинската столица Киев.

Съливан даде брифинга, след като президентът на САЩ Джо Байдън проведе видео разговор по защитена линия с трансатлантическите лидери от Белия дом и потърси съюзническо единство в условията на влошаваща се ситуация.

Остава неясно, каза Съливан, дали Путин е дал окончателна заповед за започване на нахлуване. Съливан съобщи, че очаква Байдън да говори по телефона с Путин за кризата.

Джо Байдън и Владимир Путин ще разговарят по телефона днес, заяви междувременно представител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

"Те ще разговарят в събота сутринта. Русия предложи телефонен разговор в понеделник. Ние направихме контрапредложение за събота и те приеха", каза служителят.

Преди това Кремъл заяви, че Путин и Байдън възнамеряват да проведат телефонен разговор днес по инициатива на американската страна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че разговорът се планира за събота вечер московско време, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
1
 
13
 
! Отговори
Иска преди 2 години
ви се, ама няма да стане!
292
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ казаха, че Русия може да нападне Украйна всеки момент или след няколко седмици, или няма да нападне изобщо. Колко ли са работили над тази прогноза?
291
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако изплуват подводниците около Америка и ракетите тръгнат? Дали краварите ще успеят да откраднат нещо от Русия?
290
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи скоро ще имаме провокация от САЩ и война в Европа (далече от САЩ). Както направиха преди 10-на години по време на войната в Сърбия - там да припомня взривиха бомба на пазар и обвиниха сърбите, а после имаше бомбардировки над сръбски градове. Избиха много сърби американците. И то заради едната печалба.
289
2
 
9
 
! Отговори
ооо преди 2 години
през туй време сащ завзеха европа???
288
1
 
25
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Войната започва: Никой не иска пълномащабна война. От това всички ще загубят, най-вече европейците. Но един тлеещ конфликт е друго нещо. За САЩ ще е като манна небесна. Хем да ангажират Русия, хем да си пласират старото оръжие в Украйна. Чиста печалба.
287
2
 
13
 
! Отговори
Войната започва преди 2 години
Всички желаещи да помагат на Русия или Украйна и НАТО да се запишат на сайта на МО за незабавно изпращане на руско-украинския фронт ..... Няма желаещи? Нито един? Ахааа, по-лесно било да лаеш сгушен зад клавиатурата отколкото да нарамиш пушката и да реализираш мокрите си сънища за избити руснаци и натовски войници .... НЕМА ДА СА ПЛАШИТЕ . ФЕЙК НОВИНА Е ТОВА .... А сега сменете пълните си памперси и продължете да кълвете по клавиатурата нови и още по-страховити закани ... Това поне го можете .
286
2
 
16
 
! Отговори
ковид Мате матик преди 2 години
Да обявим война едновременно на САЩ и на Русия . Шах и мат с пешката.
285
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън да побърза, за да не умре преди да почне войната. Няма време. Повод, без повод - да почват.
284
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почвайте я войната. Русия не може да нападне, защото е слаба. Трябва силното НАТО първо да нападне. Да не се страхува и да чака повод за война. ЦРУ да прави всичко и да се почва, че няма време.
283
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хронология на Англосаксите "Сомалия ДарФур,Етиопия,Судан,Куба Код Ивоар, Виетнам Кувейт-Пустинна Буря всички кладенци с петрол взривиха ИракЛибия,Сирия,Афганистан,Украйна? Иран ще е.В Украйна упражнението ще е просто за изтощение до крайност на руската армия и предизвикване на обществено недоволство от множеството убити които платените наемници на саксите ще предизвикат.
282
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна ще стане Афганистан. Всеки ще бомби терористите.
281
1
 
26
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
"Русия може да нападне Украйна всеки момент"? Може, но няма да го направи. Война ще има само ако украинската армия нападне Донбас и Луганск. Руската армия затова е на границата за да им попречи да го направят. Путин е голям държавник и ще накара САЩ да натиснат Киев да спазва Минските споразумения. Дадат ли автономия на Донбас и Луганск, изтеглят ли тежките оръжия от границата с тях, война няма да има.
280
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и какво ще правите ще им го духа те на руснаците с вашите закани
279
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След края на 20 годишната война срещу тероризма сега се търси нов театър за война, За тези 20 години се разбиха 4 държави - Афганистан,Ирак,Либия,Сирия.Пепеищата остаени от американците и техните съюзници донеса страдания за милини хора.Сега наред е Европа да плати трилионните дълговете на САЩ.Послушници са в капан и ще донесат страдание на народите си.Стръвта е Украйна.Тази война вероятно ще е последната за човечеството защото ще е унищожителна.
278
3
 
16
 
! Отговори
Султан-Ердоган преди 2 години
Българите могат да бъдат напълно спокойни , при един конфликт между Русия и Украйна , защото докато Русия се бъзика с Украйна , турските войски ще подсилят отбраната на България , повсеместно в страната , като лоялни и добри съюзници в НАТО!ТУРСКАТА АРМИЯ МОЖЕ ЗАЕМЕ ОТБРАНИТЕЛНА ПОЗИЦИЯ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЧАС-ДВА...!
277
1
 
6
 
! Отговори
До 307 преди 2 години
Омръзна ви да се криете под земята от нас постоянно и да ползвате технологии за холграфско прикриване на Крокодилският си вън'шен вид нали ?
276
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англо Саксите извънземни е време да нападнат и порутят KOЧUHATA на еврейският кабал от сектата Хабад с тяхното жудже Шломо, ръководено от терориста равин Бен Лазар.
275
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори са дали дата в която Русия трябва да нападне! Дали ще ги послушат руснаците?
274
1
 
9
 
! Отговори
пловдив преди 2 години
Изречението което не се споменава никъде, цитат от ...едно място "Разкъсване на Мексиканския залив" ... и по нататък до Чикаго. А защо Бай Дън си изведе войските от Афганистан. По чие нареждане. Да живее светлата демокрация.