Медведев: НАТО и САЩ не са си научили урока от Русия 2008 г.

Тогава Русия призна независимостта на Южна Осетия и Абхазия
22 фев 2022 09:29, Елка Василева
351
Медведев: НАТО и САЩ не са си научили урока от Русия 2008 г.
Снимка: БГНЕС

НАТО и САЩ лошо са си научили урока, който Русия им преподаде, признавайки независимостта на Южна Осетия и Абхазия, заяви заместник-председателят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев, коментирайки решението за Донецката и Луганската народна република.

Още по темата
„През 2008 г. аз трябваше да взема сложното решение за признаването независимостта на Южна Осетия и Абхазия. Използвайки военна сила и политическа воля, Русия помогна да се запази животът на стотици хиляди хора. И преподаде нагледен урок на НАТО, на САЩ, на всекиго, който имаше агресивни намерения по отношение на граждани на Русия. Но в НАТО са научили този урок лошо и продължиха цинично и безцеремонно да се приближава към границите на Русия, разширявайки кръга на потенциалните участници нa алианса“, каза Медведев.

„Западът помагаше на Киев да саботира Минските споразумения, развързвайки напълно ръцете на националистите и слабата власт начело с настоящия президент“, смята Медведев.

„Войната срещу Донецк и Луганск се водеше без правила. Хората бяха подложени на постоянни репресии. Обстрелваха техните домове, карайки ги да живеят във вечен страх, да се крият в мазетата от бомбите“, добави Медведев.

Руският президент заяви снощи в обръщение към руснаците, че смята за необходимо незабавно да признае независимостта на ДНР и ЛНР, тъй като тези, които са тръгнали по пътя на кръвопролитията, насилието и беззаконието, не  признават никакво друго решение на конфликта в Донбас освен военното, пише РИА Новости и допълва, че веднага след това Путин подписа съответните укази.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 229не се притеснявайте моля...
188
21
 
12
 
! Отговори
Лондон преди 2 години
Пропадналия пияници.
187
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белгия е срам и позор за Европа!!!-:((((
186
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Ой, ти не бери грижа за руснаците, бери грижа за своите лишения без руския газ. Шматка.
185
8
 
48
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
По повод Абхазия: Бях в Сухуми 1994 - пълна мизерия при Елцин. Бях през 2006 г при Путин - два пъти по-висок стандарт от съгражданите ми варненци. Толкова за "бедните" руси.
184
51
 
11
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Русия не си е научила урока от 1941 и украинците ще им подготвят финландска баня .
183
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки ескалацията - Русия и САЩ играят в един отбор. Случаят с Украйна е показателен - сравнително голяма държава, но ненужна, Ненужна на САЩ и на Русия. Така да се каже има нова Ялтенска конференция или Виенска ли беше, там където са се срещали. Те вече са се разбрали, но ние - знаем ли къде сме били хвърлени ние. България е добре да бъде този път от другата страна на завесата.
182
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Орав е Медвет но за Македония Русия не подкрепя България а казуса е същия и подкрепя само Гърция и Сърбия.
181
11
 
51
 
! Отговори
до бай ой преди 2 години
Ако германците можеха, до сега да да го спрели този газопровод друже... Германия днес (както само някой от вас знаят) е окупирана държава, без суверенитет! Проблемът обаче е, че германския едър капитал, никак не харесва темата за спирането на руската газ! Германската икономика е огромна ламя, която се храни с нефт и газ! Шолц разбира се е парцалена кукла...
180
59
 
21
 
! Отговори
Л.А. преди 2 години
Русия нищо не е дала на този свят, няма и да даде! Ще продължава да разчита на кранчето си, но когато кранчето спре да тече ще нападат всички на поразия. Тогава ще видим краха на самозабравилите се ***!
179
17
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без да съм русофил, не намирам нито една невярна дума в прочетеното! Абсолютно прав е! На нас, остава да си направим извода: достатъчно внимателни ли сме в "приятелството със запада? - Видяхме украинците как се наиграха, а от тук нататък следва пълен разпад на държавата им! Нека сега запада да им помага и да им плаща сметките! ...ама надали...
178
29
 
18
 
! Отговори
Какъв урок, преди 2 години
бе меншевик ? Как ми се иска тия жалки комууунУидно-болшевишки същества, които паразитират на гърба на мизерията на 140- милионния си народ да бъдат пометени от същия този народ, както навремето италианците са изляли "любовта" си към Мусолини.
177
20
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слав на Русия! Смърт на АмериксноБелгийското НАТО! Вън от Европа окупаторският ботуш Американски!-:))) Вън!!!
176
27
 
14
 
! Отговори
До българин преди 2 години
Ти си инстински българин... Руски Сини Каски смех.. Джуджето да не се *** от яд, кат му плюснат санкциите. Пак ще иска да го уважават...
175
13
 
11
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До рубашкаПиратите от 18-ти век станаха сухоземни пирати днес и се наричат демократи. А ти натисни по-силно веслото.
174
30
 
20
 
! Отговори
рубашка преди 2 години
Руски миризлив креттен, а вие нищо не сте научили от нормалния свят и продължавате да живеете в 18 век.
173
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Абхазия, и Осетия, като са се отцепили, та са цъфнали и вързали. Съжалявам Русия и руснаците.
172
3
 
39
 
! Отговори
до 223 преди 2 години
Това му е грешката на Костов,затова и бе сложен да ги прави тия анализи.Така смяташе и при приватизацията,че няма никакви добри опции и ни разпродаде за стотинки.Унищожи цяла една нация и нейното бъдеще.После реши да се прави на хрисим коментатор в университета на мошениците -НБУ.
171
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който танкове вади другиму...
170
23
 
34
 
! Отговори
българин преди 2 години
По добре Руски сини каски,от колкото Натовски в Украйна!-:)