Медведев: НАТО и САЩ не са си научили урока от Русия 2008 г.

Тогава Русия призна независимостта на Южна Осетия и Абхазия
22 фев 2022 09:29, Елка Василева
351
Медведев: НАТО и САЩ не са си научили урока от Русия 2008 г.
Снимка: БГНЕС

НАТО и САЩ лошо са си научили урока, който Русия им преподаде, признавайки независимостта на Южна Осетия и Абхазия, заяви заместник-председателят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев, коментирайки решението за Донецката и Луганската народна република.

Още по темата
„През 2008 г. аз трябваше да взема сложното решение за признаването независимостта на Южна Осетия и Абхазия. Използвайки военна сила и политическа воля, Русия помогна да се запази животът на стотици хиляди хора. И преподаде нагледен урок на НАТО, на САЩ, на всекиго, който имаше агресивни намерения по отношение на граждани на Русия. Но в НАТО са научили този урок лошо и продължиха цинично и безцеремонно да се приближава към границите на Русия, разширявайки кръга на потенциалните участници нa алианса“, каза Медведев.

„Западът помагаше на Киев да саботира Минските споразумения, развързвайки напълно ръцете на националистите и слабата власт начело с настоящия президент“, смята Медведев.

„Войната срещу Донецк и Луганск се водеше без правила. Хората бяха подложени на постоянни репресии. Обстрелваха техните домове, карайки ги да живеят във вечен страх, да се крият в мазетата от бомбите“, добави Медведев.

Руският президент заяви снощи в обръщение към руснаците, че смята за необходимо незабавно да признае независимостта на ДНР и ЛНР, тъй като тези, които са тръгнали по пътя на кръвопролитията, насилието и беззаконието, не  признават никакво друго решение на конфликта в Донбас освен военното, пише РИА Новости и допълва, че веднага след това Путин подписа съответните укази.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
21
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО е време да си ходи в къщи! Ние тук,Северна и Южна Америка ли сме,та да има НАТО тук в Европа? Вън от Европа!!! Вън!
168
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рано или късно...алкохолиците,ще настъпят мотиката....
167
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 218 "Костов пак се изложи като анализатор.Твърдеше ,че Путин няма полезен ход,а те се оказаха два." Костов говори от гледната точка на нормален политик, а не на изперкал диктатор. Говори за това какви са възможните изходи от гледна точка на демокрацията. Действията на Русия са осъдени от целия свят.
166
40
 
19
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Руските уроци да ги пазят за себе си.Не става Русия да е диктатор на целия свят и нейната истина и интереси да са над всички други.Затова има дипломация,предовори,договори и т.н
165
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-Н МЕДВЕДЕВ! ЯСНО Е ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ НАПОМНИ ЗА ТРЕТИ ПЪТ. ВИЕ МОЖЕТЕ. СВОБОДНИЯ СВЯТ Е СЪС ВАС.
164
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко той Байдън ще забрави на къде да изпрати армията. С неговият свеж мозък може да се самонападне.
163
8
 
35
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Резуртатът е вече 2 на 0 за Путин.Точно премерен ход. Сега уклайнарите ще духат това що се не духя.
162
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костов пак се изложи като анализатор.Твърдеше ,че Путин няма полезен ход,а те се оказаха два.Е това е т нар" успешен реформатор" Иван Костов.Един ланкаджия.
161
4
 
36
 
! Отговори
българин преди 2 години
Американо Белгийското НАТО,отдавна не е фактор в Европа! Мисля че Русия здраво ще млати всеки озъбил и се!-:))) Европейска армия! От това се нуждае вече Европа! Да си го кажем вече!-:)))
160
8
 
39
 
! Отговори
Неуспял поляк преди 2 години
И за всичко това, което се случва днес са виновни бандеровските фашаги, подкрепяни от уж антифашисткият Запад.А САЩ да внимават, тъй като Вовата обмисля ядрен удар срещу Йелоустоун(при условие, че Рашата получи такъв от Кравария), който ще довърши и Кравария и цяла Северна Америка...
159
37
 
16
 
! Отговори
олд преди 2 години
Икономическото джудже(с президент джудже) се напъва да го броят за голяма работа.Иронда.
158
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Китай има карт бланш да освободи Тайван от краварите...
157
37
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само русофилите са си научили урока. Лълни зубъри отличници по русофилизъм.
156
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, Путин трябваше да се поучи от дипломацията на САЩ в Сирия ,Ирак ,Либия ,Афганистан и т.н.,да извади самолетите и да отнесе Украйна,така ли?Ех какви дипломати се извъдихте всички коментиращи до тук.Много мирно даже се получава всичко .И най -после там ще се успокоят нещата.Колко време да чакат хората в двете области Украйна да им оправи ситуацията и да не живеят под бомбардировки?
155
3
 
17
 
! Отговори
Do 185 преди 2 години
Ако приемем, че България е държава на 150 години, то съгласен съм Съединението да е национален празник. Но ако приемем , че България е една от най-старите държави в Европа, тогава националния празник трябва да е 24 май.
154
10
 
39
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Хах, голямо квичене, пада. Евала на Путин. Държи си на народа и това е. Някои си мислят, че може да диктуват правилата вечно. Кои правила -техните или на другите? Запада да е доволен че си взима двете републики само, че току виж е размислил и е взел и Киев.
153
7
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
човечеството не си взема поуки от историята а тя се повтаря българия от 1878 е всена грешната страна резултат 111 000 кв км и 6 милиона без референдум за нато и еспускаме ам самолети към белград въпреки че имаме зап покраинини и бълг населениесега ни пускат вируси ваксини болести воини и конфликти следващото е русия даспре газта в студа защото ес и нато не мирясаха
152
35
 
18
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Баси лицемерите са тези рубашки. По-голям агресор от тях има ли? Допотопни средновековни селяци.
151
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 199 Напълно си прав за рускоговорящото малцинство от запасни офицери по черноморието. Както вървят нещата с крайно нерешителните и безволеви лидери на Запада напълно е възможно да се простим с излаз на Черно море, нещо което предателското русофилство ще приветства с хвърляне на yшанки във въздуха от див възторг и радост.
150
31
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците пак са се запътили към купонната система. Започвам да подозирам че им харесва.