"Гардиън": Менталното здраве на Путин поставя все повече въпроси

Това не е същият човек, каза Макрон след последната си среща с Путин
26 фев 2022 20:45, Елка Василева
982
"Гардиън": Менталното здраве на Путин поставя все повече въпроси
Снимка: архив, БГНЕС

„Решението за нахлуване в Украйна предизвиква въпроси за „усещането за реалност“ на Владимир Путин“, пише вестник „Гардиън“.

Решението на руския президент да започне катастрофична война в центъра на Европа в съчетание с явната странност на неговите неотдавнашни изяви предизвика на Запад въпроси за психическата устойчивост на лидера на страната с 6 000 ядрени бойни глави.

Още по темата
69-годишният руски президент, чиято склонност към изолация беше засилена от мерките за сигурност срещу коронавируса, изглежда все по-откъснат от съвременния свят, предпочитайки да дълбае в историята и да подхранва личния си стремеж към величие.

Вестникът цитира френския президент Еманюел Макрон, който се познава с Путин отдавна.

През лятото на 2017 г. Макрон вози Путин из градините на двореца Версай на малка електрическа количка за голф, а следващото лято го приветства в резиденцията си на средиземноморския бряг, където Путин пристигна с вертолет с букет цветя и прави комплименти за тена на семейство Макрон.

След последните 5-часови преговори на Макрон с руския лидер в Москва от двете страни на 5-метрова маса, той каза пред журналисти -  „напрежението беше осезаемо“.  

По думите на Макрон това не е бил онзи Путин, с когото за последно се е срещал в Елисейския дворец през 2019 г.

Евродепутатът Бернар Гета каза на сутринта след началото на военното нахлуване пред радио „Франс ентер“: „Мисля, че този човек губи чувството си за реалност, меко казано“.

На уточняващ въпрос дали това означава, че той смята, че Путин е „полудял“, Гета отговори: „Да“.

Милош Земан – президентът на Чехия, който от дълго време е един от най-твърдите привърженици на Владимир Путин, след нахлуването в Украйна нарече Путин „луд“.

„Всички наши наблюдатели, които следят Русия, смятат, че той все повече се плъзга към деспотично мислене“, каза още един европейски дипломат.

По оценка на федерацията на американските учени Русия има 5 997 ядрени бойни глави. Това е повече от САЩ – нейния главен съперник в тази област.

Путин често споменава огромния арсенал, включително и когато говореше за началото на военната операция в Донбас.

Експерти казаха пред „Гардиън“, че се безпокоят, че това оръжие е в непосредствена близост до хора, които могат неправилно да интерпретират действията на другите.

Както и президентът на САЩ, и президентът на Русия има достъп до „ядреното куфарче“ с кода за изстрелване на ядрено оръжие. Но един човек не може просто да натисне копчето – това може да се направи в присъствието и със съгласието на министъра на отбраната и началника на щаба на армията.

Но в случая с Путин вече не е ясно може ли някой да го възпре, пише изданието, цитирано от Би Би Си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


982
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
710
14
 
9
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Е всеки не може да бъде здрав и уравновесен като Байдън като нямате какво да напишете не пишете нищо че докато се занимавате с менталното здраве на Путин туковиж Байдън пак падне от някоя самолетна стълба
709
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай му власт и му гледай сеира. Едноличната власт в ръцете на психически лабилен с мания за величие управляващ е катастрофа.
708
9
 
22
 
! Отговори
И аз преди 2 години
постоянно се питам същото за здравето на Рашков, който арестувал дечица и ги държал в ареста без право даже да телефон разговор - да не се чудят родителите им къде са. Защото написали "Спасете Украйна", което е официален призив и на нашето правителство. Питам: защо Рашков, нарушавайки правата на човека и арестувайки деца, които следват официалната политика на коалицията, не е в затвора?
707
6
 
26
 
! Отговори
Im-дртиВайТБ0Й преди 2 години
Наскоро, един приятел и добър психолог и действащ психиатър съвсем резонно набързо му постави конкретната и точна ДiAгноза на тоя рашънски поизкуфял мужикь, посочвайки съвсем преднамерено: ОКР, сиреч = Обсессивно-Компулссивно Р-во специално за тоя - самозабравил се ГрандоМАНски настроен аггрессор, развихрил докрай военно-собственическата си амбиция, с която да прикрие личностната си типична 0ГРАНИЧЕН0СТ
706
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е тая любов към Русия във 99,9 %от коментиращите тука? Как пък един не защити нападнатата Украйна?
705
2
 
10
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Проблемите и въпросите за "усещане на реалност", за "психическа устойчивост" се отнасят за ВСИЧКИ ръководители - за политици, военни, ръководители на държави и други и други - и за Запада и за Изтока.Това се отнася и за така шумно третирания проблем. Ние имаме възможност да слушаме едната страна. Дайте ни възможност да чуем същността и цялата истина и от другата страна. Нали и вие сте за раздухвания на шир и на длъж от вас за ширещия се навсякаде ПЛУРАРИЗЪМ? Очакваме съдействие.
704
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека и Украйна нямаше да напада ама............. гледаме че не излъга.
703
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 822: Русия е нападателят, само нормалният не го разбра
702
14
 
19
 
! Отговори
ГАРДИАН преди 2 години
Гардиан, менталното здраве на т.нар. лидери от колективния запад поставя въпроси. Всички те, без изключение, от 2014 година насъскват Украйна против Русия, въобразявайки си, че така ще установят предимство, ще използват тази морално срината страна като инструмент за забавяне на разпада на потъналото си в перверзии общество. Сметката им излиза грешна. Не можеш да спреш махалото. Никой, никога не е можал. Може обаче да ни завлекат в лудостта си. РУСИЯ СЕ ОТБРАНЯВА. Само лудия не го разбира.
701
12
 
24
 
! Отговори
Проруски Уроди преди 2 години
Има многто в България.Кой ще се погрижи за менталното им състояние.
700
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Менталното здраве на Байдън е по-притеснително в случая....
699
14
 
12
 
! Отговори
До ДАНС преди 2 години
ДНЕС.БГ е пряко финансиран от Кремъл, за да проповядва Руската пропаганда. Агентите на ДАНС да не спят , а веднага да направят един одит на фирмата!
698
11
 
32
 
! Отговори
spoko! преди 2 години
Джуджето е повело сатанинските сили към бездната, също и нашите сатанисти.
697
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гатьо, подготвил съм за тебе един голям, добре заточен шефски.
696
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички гатьовци подлежат на избиване.
695
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макрон бабоебецът ли го казва това? -- колега на зеленски в качество на комик, даже негов съгражданин му удари плесница на улицата, сигурно защото е с много добро ментално здраве.
694
15
 
22
 
! Отговори
тя преди 2 години
Нали имаше в Канада протест на шофьорите! Знаете ли какво стана с него в най -"свободната "страна ?Най- жестоко потушен както не можете да си представите !
693
11
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Кат видяха дебелия и започнаха да пъшкат. Как е да си оттолу? Алчни ***.
692
1
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
https://youtu.be/nm6DO_7px1I
691
22
 
26
 
! Отговори
Владимир преди 2 години
Менталното здраве на Путин е в пряка зависимост от менталното здраве на Байдън и Европейските "лидери". За съжаление, благодарение на тях умират много невинни жертви, християни, братски души от един и същ народ - Украинци и Руснаци - Славяни. Злото, което предизвиква западния свят със своите деморализирани ценности тепърва ще им се връща обратно и напълно закономерно. Нека Путин да е лошият. Дори и да го няма Путин пак си е тая. Само един виновен, никога няма. Това е капитализма - хаос и разруха