Какъв е планът на Русия и колко ще продължи нахлуването в Украйна?

Русия планира да "обезглави" украинското правителство
Обновена: 25 фев 2022 07:32 | 25 фев 2022 07:28, Александър Попов
222
Какъв е планът на Русия и колко ще продължи нахлуването в Украйна?
Снимка: БГНЕС

Съединените щати смятат, че инвазията на Русия в Украйна има за цел да обезглави украинското правителство, а една от трите основни оси на нападението е насочена към столицата Киев.

След като президентът Владимир Путин обяви война в телевизионно обръщение преди зазоряване, през цялата сутрин в Киев, град с население от 3 млн. души, се чуваха експлозии и стрелба.

Нападението сложи катастрофален край на седмиците безплодни дипломатически усилия на западните лидери да предотвратят войната, като най-лошите им опасения за амбициите на Путин се сбъднаха.

"Признаците, които видяхме досега, само през тези първи, дори не 12 часа, са в съответствие с нашата оценка от по-рано, че това ще бъде неговата цел - да обезглави това правителство", каза високопоставен служител на САЩ пред репортери, говорейки при условие за анонимност.

Източникът заяви, че това изглежда е само първата фаза на мащабна руска инвазия, която досега е използвала ограничен брой от над 150 000 руски войници, разположени около Украйна.

Още по темата
Преди това американски служители от разузнаването заявиха пред Ройтерс, че руското нахлуване може да продължи 10-15 дни, но този служител отказа да спекулира колко дълго ще продължи руското настъпление.

До момента руската атака включва повече от 160 изстрелвания на ракети от Русия, включително балистични ракети с малък обсег, както и ракети със среден обсег, крилати ракети и ракети земя-въздух.

Официалният представител на САЩ описа три основни направления на руската атака:

1) руско настъпление на юг към северния украински град Харков - мястото на най-тежките сражения до момента;

2) изтласкване на север от контролирания от Русия Крим към южния украински град Херсон;

3) две линии на руско нападение на югоизток и югозапад от Беларус към столицата Киев.

Той заяви, че руските сили напредват в настъплението си към Киев.

Атаката на Кремъл към Киев подкрепя мнението на САЩ, че руснаците целят да установят "свой метод на управление" в Украйна.

Блинкън: Украйна ще надделее в стълкновението с Русия

Убеден съм, че руският президент Владимир Путин се опитва да свали украинското правителство, заяви по телевизия Ей Би Си държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън. Той поясни, че планът на Русия е да изложи Киев на опасност.

Русия цели "да атакува столицата и други главни градове", изтъкна държавният секретар.

"Виждаме сили да нахлуват от север, от изток и от юг и всичко това е част от плана, за който предупреждавахме света през последните седмици", каза още Блинкън.

В същото време Блинкън изрази и убеждението си, че в крайна сметка Украйна ще надделее в стълкновението с Русия.

"Независимо дали ще е в краткосрочен, в средносрочен или в дългосрочен план, убеден съм, че демокрацията и независимостта на Украйна ще вземат връх", подчерта държавният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
1
 
! Отговори
Никой преди 2 години
В танковете е лесно, Украйна ще падне. Какво ще стане после когато излязат от танковете. Украинците мразят руснаците и гражданите и притежават доста лично оръжие. Може да почнат да си стрелят руснаци, както в Сараево се стреляха. Ще поживеем и ще видим. Ами ако украинците започнат да правят бомбени атентати в Москва и другите големи градове. Ако се появи една Украинска ИРА , какво ще стане после. Така че тази война е лудост, с много неизвестни.
151
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ И НАТО ще се бищт срещу Русия до последния хохлю
150
0
 
0
 
! Отговори
До 161 преди 2 години
Ти не познаваш географията на собствената си държава. След Силистра, Дунав прави завой и навлиза изцяло в Румъния. България няма излаз на делтата на реката , а с Румъния имаме вече сухоземна граница до Черно море. Това са много километри на север. Къде видя Козлодуй там? Ти знаеш ли къде е Козлодуй? Още малко ще кажеш , че е близо до Лом и Видин. Спри тази ракия , моля те. Или ако не пиеш се върни в 5-ти клас да си го довършим, щото изглежда си бил на поправителен по география
149
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако руснаците се настанят трайно в Украйна,ясно е ,че украинците няма щастливо да заживеят заедно с окупаторите и ще започне една безкрайна партизанска,изтощителна война с диверсии и много жертви.Руснаците да си спомнят Афганистан.Силната и д=много добре въоръжена съвета=ска армия даде толкова много жертви срещу талибанската армия с джапанките.Руските младежи захвърлени за пушечно месо,да не мислите,че им се мре заради имперските мечти на един диктатор скрит в бункера .
148
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички бягат от освободителите с ушанките.Що така ?Даже нашите русофилчета не искат да живеят в путландия.Нищо че възхитени,гледат към обстрелваните в Украйна жилищни комплекси и бягащите на запад жени,деца, старци,ако путин тръгне насам,всички тия смели мишки ше хукнат не да го посрещнат с хляб и сол ,а на запад към лошата еврогейска Европа.
147
2
 
20
 
! Отговори
Михали преди 2 години
Руснаците ега ти и мързеливата армия. Два дни в Крим, пет дена в Гузия, три дни в Украйна, на кво прилича това? Ако бяха краварите ,едно 10г. щяхме да гледаме сериали.
146
5
 
18
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Призовавам всички симпатизанти на Русия: Ако СКАТ ви е доставчик на телевизия и интернет, преминете към друг. Не ползвайте хотели и всичко останало от фирмите на Валери Симеонов. Да не даваме парите си на нацистките поддръжници! Освен русофобски изказвания и укронацистка пропаганда, той спря руските канали в кабеларката си още в първия ден на антинацистката операция в Украйна.
145
3
 
21
 
! Отговори
и в какво преди 2 години
се изразяваха тези дипломатически усилия на запада да предотвратят войната ??? какво беше предложено на путин ....НИЩО !! нито гаранци нито договор !! а урките почнаха да говорят за разработка на ядрени оръжия !!!путин да не е луд да ги чака
144
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Една военна новина : . . . . .Русия е завзела остров Змейний !. . . . .Остров Змейний (Змийския остров но украинския а не българския Св.Тома) се намира срещу устието на Дунав !. . . . .От него до американската ракетна база в Румъния е един ху*й място !. . . . .Европа им е в ръцете, за България да не говорим .. . . . .Лошото е, че ако гръмнат американската база Козлодуй е наблизо .
143
5
 
0
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
До Тука гледай...тука! Това за чертежите в бойна готовност е шедььовър. А че са се намерили умници да ти сложат минуси хич да не ти пука. Всяко стадо има мъършааа
142
15
 
8
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Да Кдиров главорезите ще ходят в Украйна?Азиатци ще режат славянски глави?!? Русофили, как сте, спите ли?Да живее България!Бог да пази Украйна!
141
3
 
37
 
! Отговори
111 преди 2 години
Удивително е как всичките "приятели" на Киев като усетиха дебелия се изнесоха от Украйна и ги оставиха да се оправят с превъзхождащия ги по всички показатели противник. И за съжаление, точно тия са ни, уж, приятели и съюзници. Впрочем, американците така се изнасят навсякъде, където забъркат каша. Най-пресният пример е Афганистан, но и във всички останали страни сценарият е същия.
140
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За жалост не застреляхме и обесихме червените боккклуци, когато му беше времето и ето сега резултата. Група обратни, мечтаещи за савецкия саюз обясняват, че войната е ОК.
139
21
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
Спомням си филма "Великия Диктатор" с Чарли Чаплин.Сатирата се отнасяше за Хитлер,но напълно може да се възприеме и за Путин...
138
14
 
11
 
! Отговори
re преди 2 години
След 45 год. робското мислене добре се е насадило в група *** мекотели, които още мечтаят някой да ги оправя, най-вече отзад. До скоро реваха за Бойко, сега реват за Путин, а много скоро ще реват на оная ми работа.
137
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ясно дали оня в кремъл е човек
136
4
 
19
 
! Отговори
Енисей преди 2 години
Човекът ви каза до пълната деНацификация на тази руска област. Област защото окрайна е една изкуствено измислена държава ;)
135
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момента в който Зеленский бъде хванат заедно с друите слуги на запада заповедта е публично на тях и семействата им да им бъдат отрязани главите пред камери качени из всички световни обмени за да знаят всичко останали трупове на Запада какво ги чака в Украйна за това ,че разпалиха война.
134
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е какъв да е плана. Очевидно Русия иска да си върне цяла Украйна.Така и така ще им наложат санкции поне да си върнат територията.
133
3
 
13
 
! Отговори
Чертежите на Ф-16 преди 2 години
Чертежите на нашите Ф-16 са всъщност скици. За да получим чертежи, трябва да (до)платим, защото има световна инфлация и цената се повишава! Така че, и чертежи все още нямаме.