"Гардиън": Менталното здраве на Путин поставя все повече въпроси

Това не е същият човек, каза Макрон след последната си среща с Путин
26 фев 2022 20:45, Елка Василева
982
"Гардиън": Менталното здраве на Путин поставя все повече въпроси
Снимка: архив, БГНЕС

„Решението за нахлуване в Украйна предизвиква въпроси за „усещането за реалност“ на Владимир Путин“, пише вестник „Гардиън“.

Решението на руския президент да започне катастрофична война в центъра на Европа в съчетание с явната странност на неговите неотдавнашни изяви предизвика на Запад въпроси за психическата устойчивост на лидера на страната с 6 000 ядрени бойни глави.

Още по темата
69-годишният руски президент, чиято склонност към изолация беше засилена от мерките за сигурност срещу коронавируса, изглежда все по-откъснат от съвременния свят, предпочитайки да дълбае в историята и да подхранва личния си стремеж към величие.

Вестникът цитира френския президент Еманюел Макрон, който се познава с Путин отдавна.

През лятото на 2017 г. Макрон вози Путин из градините на двореца Версай на малка електрическа количка за голф, а следващото лято го приветства в резиденцията си на средиземноморския бряг, където Путин пристигна с вертолет с букет цветя и прави комплименти за тена на семейство Макрон.

След последните 5-часови преговори на Макрон с руския лидер в Москва от двете страни на 5-метрова маса, той каза пред журналисти -  „напрежението беше осезаемо“.  

По думите на Макрон това не е бил онзи Путин, с когото за последно се е срещал в Елисейския дворец през 2019 г.

Евродепутатът Бернар Гета каза на сутринта след началото на военното нахлуване пред радио „Франс ентер“: „Мисля, че този човек губи чувството си за реалност, меко казано“.

На уточняващ въпрос дали това означава, че той смята, че Путин е „полудял“, Гета отговори: „Да“.

Милош Земан – президентът на Чехия, който от дълго време е един от най-твърдите привърженици на Владимир Путин, след нахлуването в Украйна нарече Путин „луд“.

„Всички наши наблюдатели, които следят Русия, смятат, че той все повече се плъзга към деспотично мислене“, каза още един европейски дипломат.

По оценка на федерацията на американските учени Русия има 5 997 ядрени бойни глави. Това е повече от САЩ – нейния главен съперник в тази област.

Путин често споменава огромния арсенал, включително и когато говореше за началото на военната операция в Донбас.

Експерти казаха пред „Гардиън“, че се безпокоят, че това оръжие е в непосредствена близост до хора, които могат неправилно да интерпретират действията на другите.

Както и президентът на САЩ, и президентът на Русия има достъп до „ядреното куфарче“ с кода за изстрелване на ядрено оръжие. Но един човек не може просто да натисне копчето – това може да се направи в присъствието и със съгласието на министъра на отбраната и началника на щаба на армията.

Но в случая с Путин вече не е ясно може ли някой да го възпре, пише изданието, цитирано от Би Би Си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


982
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
670
11
 
18
 
! Отговори
Проблемът е преди 2 години
Че си е добре. А много прехвалени политици не предвидиха предвидимото.
669
16
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЛЕД КРАЯ НА КА ПУТИН В БУКВАЛЕН СМИСЪЛ! НА УКРАЙНА ЩЕ СЕ ВЪРНАТ И ДОНБАС И ЛУГАНСК И КРИМ!
668
24
 
34
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Нито един нормален човек на тази земя не смята Путин за нормален и трезвомислещ човек. Той самия се сравнява с Петър Велики, а останалия свят го ставнява с Хитлер. Има ли смисъл да обсъждаме менталното му здраве?
667
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според ужасното джудже всички пишем на македонски.После кой не е добре
666
18
 
23
 
! Отговори
Гардиън преди 2 години
Пишат несериозни неща. Нищо добро не чака и запада, а Русия ще се прегърне с Китай.
665
18
 
16
 
! Отговори
Големия памперс преди 2 години
Доктор Ху*, байДън има и други жизнени функции - да пълни памперса.
664
13
 
19
 
! Отговори
Говоринь Москва преди 2 години
издирва се жив или мъртъв световен терорист и военнопрестъпник Амжик Бункер Бобаит - висок 150 с лице на бабушка и почти плешиво теме.
663
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом имат толкова ядрени бойни глави що търсят в АЕЦ Чернобил аварирала след взрив и запечатана веднага заедно с бетонната плоча изместила се от взрива както обявиха я обградили в конструкция с излят бетон как саркофаг още през 1986г. години преди договорите в Будапеща за отказа на Украйна от ядрено въоръжение с гаранция от 3 страни признаване на цялостноста й естествено териториално с населението в нейните граници,административно устроена с/у ненападение от тез и др. стоящи зад тях,да се сдържат
662
4
 
20
 
! Отговори
Откровен преди 2 години
До Самоотвержен .... не заблуждаваш никого . Ако Путин пристигне тук ти ще си един от първите дето ще го посрещне с хляб и сол скандирайки благодарбности към руските братушки за втори път освободители на България .... Така както баща ти е махал по пълно изтощение знамена на Деветосептемврийските манифестации и е пял до прегракване руски революционни песни ... така както пра-дядо ти е посрещал османския аскер с радостни възгласи и нахлупена чак до клепналите му уши чисто нова чаклма ... Робе ..
661
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е едно ужасно джудже заради което биват избивани невинни хора сега. Той е срам за историята
660
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разпада на ссср се дължи на комунизма и голямото желание на комунистите да си правят експерименти с народите. всички народи, мразещи комунизма и комунистите, дръпнаха напред. комунисто-*** затъват и изчезват.
659
25
 
18
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 2 години
Много си е наред!Взе да ви мачка и вече не е добре..***..
658
3
 
19
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Тази болест у наше село Енево Новопазарско е известна като"бациликос откаченус" от нея страдат и най големите мошеници на селото- собствениците на фирма "Шепо и син" Иван Ставрев,Димитър и Венци. Признаци на заболяването: Лъжи,измами,кражби,агресивност,удоволствие от кръв и гърч на противника.Лечение:Пълна изолация и откъсване от цивилизацията.-
657
19
 
20
 
! Отговори
Самоотвержен преди 2 години
Да поканим Путин за 3-ти март. Аз лично ще му пръсна комунистическия разложен мозък с чифтето.
656
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"А пък Джонсън прилича на ударен от ток и гледа като изкъпан коч."Той изглежда точно така както сега изглежда някога великата Британска империя - жалко, безсилно и глупаво.
655
22
 
20
 
! Отговори
пак повтарям преди 2 години
войната в украйна е лична вендета на джуджето -когато бил малък един украйнец изчукал майка му пред него и сега си отмащава на един народ.Лошо нещо са травмите от детството.
654
21
 
21
 
! Отговори
Доктор Ху* преди 2 години
А няколко думи за психическото състояние на Байдън ? Който забрави името на собствената си внучка ...Който забравя имена на държави и политически лидери - съюзници на САЩ ... Който от избирането си все повече намалява публичните си изяви за сметка на предварително записаните и многократно редактирани речи ... Който НЕ ПОМНИ какво е казал предишния ден ... а единствената му жизнема функция е да чете листчета с предварително подготвен текст и да показва изкуствените си зъби .... НЕЩО за него ?
653
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам дали е исперкал Путин но е факт че страда от мания за величие
652
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък Джонсън прилича на ударен от ток и гледа като изкъпан коч.
651
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Байдън е Велик !АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!