Лавров: Бъдещето на Украйна да се решава от тази многонационална страна

Събитията в Украйна не били холивудски екшън
177
Лавров: Бъдещето на Украйна да се решава от тази многонационална страна
Снимка: БГНЕС

Въпросът за бъдещето на Украйна, включително за избора на държавно ръководство, трябва да се решава от украинския народ заедно с останалите народи в тази многонационална страна. Това заяви днес външният министър на Русия Сергей Лавров в интервю за руски и чуждестранни медии по теми от актуалния международен дневен ред, предаде ТАСС.

Още по темата

Събитията в Украйна не са холивудски екшън, в който има абсолютно добро и абсолютно зло, каза Лавров. Той припомни изявление на френския президент Еманюел Макрон, според когото е неправилно украинският държавен глава Володимир Зеленски и самата Украйна да бъдат обвинявани, че там процъфтява нацизъм.

"Френска журналистка, посетила Донбас, описа как е наблюдавала обстрели на едно училище, убийство на две жени, работили в това училище, и как е приканила да се засрамят всички западни дейци, отказващи да виждат това. Разбира се, не са й разрешили да публикува това, но коментарът е достъпен в социалните мрежи", посочи първият дипломат на Русия. "Тъй че ви каня просто да се запознаете с фактите", добави той.

Русия "има военна доктрина, в която са описани параметрите,  условията за използване на ядрени оръжия. У нас няма никаква ескалация с цел деескалация, както се опитват да ни вменят западни аналитици. Сега обаче се говори за ядрена война. И ви моля много внимателно да погледнете прозвучалите изказвания и персонажите, които правят тези изказвания", каза Сергей Лавров.

По време на двустранни контакти с Русия държавите от НАТО "като че ли проявяват разбиране, но щом само се съберат заедно, нещо им става", отбеляза руският външен министър. "Явно (. . .) там вече ръководят САЩ и издават заповеди, разпореждания. Това е печално", коментира той.

"Навремето и Наполеон, и Хитлер си поставяха задачата да подчинят Европа. Сега си я подчиниха американците", заяви Сергей Лавров. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
19
 
6
 
! Отговори
Генералът преди 2 години
изтъркаха се плочата с лъжите. От 2014 няма украински войници в донбас , само руски. Никой не вярва на лъжливото овчарче..изходът за путин е само един капитулация..
128
2
 
2
 
! Отговори
110-те преди 2 години
До Анонименпич, ами виж къде са парите на руснаците ~110 милиардера
127
24
 
11
 
! Отговори
Коцев преди 2 години
Нещо бъркаш - съдбата на украинците и на Украйна се решава само от ЕДИН човек -Путин. А това е в разрез с всякакви международни норми и правила ! Вие сте тези,които сте взели на мушка всички народи,които ВЕЧЕ не са с вас и НЕ ЖЕЛАЯТ да имат нищо общо с вас !!!Дано затънете и никога не излезнете от тази война в Украйна !
126
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуфял дъртофелник, както и този до теб ненормални! Забравихте за Хитлер- същите сте
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето малко преди на Наполеон с революционните му действия и малко след това с революцията в Щатите превзели окончателно САЩ след гражданската им война,като след това чрез революцията на Ленин,че Сталин с гражданска война са превзели СССР как втори център за действие на техните интереси,които доразвили с повече центрове като на Хитлер от допълващите му интереси да си присвои Европа след войните,а след капитулацията му техните центрове станали намного повече от подържащите връзки помежду им
124
44
 
34
 
! Отговори
Robi преди 2 години
,Гадееен мръсенн лицемеер.
123
5
 
16
 
! Отговори
Пенсионера преди 2 години
До Анонимен А защо на много известна зграда у нас е изписано че съединението прави силата.Мисля че ти готвиш да правиш 160 тата партия у нас.Ако имаш семейство раздели го, разпарчосай го.Такива като теб гледат само да разделят не да обединяват.Затова трудно се оправяме и сме на изчезване,Срам,
122
28
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто светът да не се бърка в конфликта на две суверенни държави. Аман от тийнейджъри. Да си решават проблемите сами, няма нужда да ги дундурка дядо им Бай Дън. Заради украинските мизерии сега цяла Европа ще издържа "бежанци". Да си бяха мирно седяли сега нямаше да видят чудо.
121
19
 
11
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
Това не е наша работа
120
26
 
33
 
! Отговори
ейй ама преди 2 години
Много умело се оптива да изпокара всички. ама кой кого командва, ама кой го цензурират... Путин и хората около него са част от един жалък, братоубийствен, корумпиран, и най-вече некадърен режим. Единствено пропагандата им е силна, ама вече и тя не върви - хората се научиха (освен в Б-я де, тук още има много комунистически лелки и чичковци). Пич, дори ида спечелите тая битка която започнахте, надписа е на стената вече - изгубихте войната. Само една ядрена бомба ви остана още да съскате.
119
13
 
21
 
! Отговори
Някой си Ebt. преди 2 години
Лавров-напоете ги с океянска вода и кооолко хубаво ще ви разберат!!! Все пак имаше един случай с "Катрин", който напои Ню Орлиънс! Нормално е още един път да се случи някакво природно бедствие! Ееех, вие като благородни хора само пред медиите де, ще предложите едни пет милиарда долара помощ за пострадалите! Горките те! Какво му мислите? Друг шанс няма да имате, особенно като се има в предвид техния президент, който си мисли че се намира я в Ирак, я в Иран!!!
118
16
 
27
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Димитре, събуди се!Лавров , не е ваша работа кой ще управлява тази държава , що за мислене?!
117
22
 
22
 
! Отговори
Бай Дън преди 2 години
Вие само приберете ядреното куфарче, и гледайте как Света ще ви навре в *** *** за 2 дена!
116
4
 
36
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Това го знаем. Според тях и ние сме многонационална държава. Състоим се от Македонска нация, Тракийска нация и Добруджанска нация. За малко да ни наложат тази схема. Добре, че умряха овреме другарите Г. Димитров и Сталин, че ако бяха поживели още десетина години и това днес щеше да е реалност. Успяха само с Македония. Да се надяваме, че нещата там не са необратими.
115
41
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Лавров и Украйна трябва да се раздели. Бесрабска България ще се освободи от Киев и ще се обедини с България. Еврееите на Зеленски също в отделна държава. Руснаците отделно. Но НАТО не може да включва държави на изток и юг от Германия, защото е северен атлантически договор.. Европейския съюз трябва да се раздели на западен и източен евразийски.
114
32
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно прав е! Това го забъркаха американците, сега сметката ще я плаща Европа!
113
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно съм против, това което Русия направи, но ако е казал, че не е холивудски филм и няма абсолютно зло и добро, адмирации. Но тази лудост трябва да спре, когато и да е ще е късно. Не може да се трепем в 21 век, просто не е правилно.
112
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Злобен човек. Империалистичните мечти му идват в повече.
111
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой наричат Лавров лъжец.Но дали е така?Руската външна политика е ясна и за съжаление запада 30 години живеят в блаженство след разпада на СССР.Но 30 години са достаъчни за да се изправи една държава и да върви напред с ясни изявени на света виждания за световния ред.Нацизъм и НАТО в Украйна НЕ това казват 8 години руснаците.Заблудата в Европа ,че това е блъф доведе до тази криза.Украйна и Русия следващите 20 годин ще са врагове докато дойде ново поколение политици по света.
110
5
 
21
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
ДНЕС, ЛОГОТО НА Dnec.bg Трябва да бъде на първа линия, с едри, зелени букви. Защото ЧЕСТВАМЕ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПЕТСТОТИН ГОДИШНОТО ЗЛОЧЕСТНО ТУРСКО РОБСТВО. / И, независимо от трагедията и войната, Длъжни сме да пазим паметта за ДРУГАТА ВОЙНА, ЗА ПАМЕТТА И ЖЕРТВИТЕ НА ВСИЧКИ ПАДНАЛИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. А ТОВА СА РУСКИ, БЪЛГАРСКИ, РУМЪНСКИ и от други народности войни и опълченци. И ДА СВЕДЕМ ГЛАВИ В ТЯХНА ПАМЕТ.