Украйна и Русия ще преговарят за трети път в понеделник

Предишните два кръга тази седмица не дадоха видим резултат
5 мар 2022 20:32, Анисия Иванова
135
Украйна и Русия ще преговарят за трети път в понеделник
Снимка: БГНЕС

Украйна се съгласи на трети кръг от преговори в понеделник с Русия относно нахлуването на Москва в страната, съобщават световните агенции, цитирайки украинския преговарящ Давид Арахамия (лидер на лидерът на парламентарната група на управляващата партия „Слуга на народа“), който обяви новината чрез публикация във "Фейсбук" тази вечер.

Преговарящите от Киев се съгласиха да се срещнат с руските си колеги, въпреки че обвиниха руските войски в нарушаване на прекратяването на огъня в пристанищния град Мариупол в събота сутринта.

Предишните два преговорни кръга тази седмица, включително договореностите за хуманитарни коридори, не дадоха никакъв видим резултат, припомня БНР.

Предходните преговори бяха прекъснаха в четвъртък без постигане споразумение. Руските официални лица заявиха, че настояват Украйна да признае анексирането на Крим от Русия, независимост на контролираните от сепаратистите райони Донецк и Луганск и "демилитаризация" и "денацификация" на Украйна, което вероятно ще означава смяна на правителството.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба обаче отхвърли тези искания. Той поиска прекратяване на огъня и хуманитарни коридори, за да могат цивилните да напуснат обсадените градове.

Междувременно руската армия възобнови днес привечер настъпателните операции в района на източните украински градове Мариупол и Волноваха, съобщиха от руското министерство на отбраната, съобщава агенция ТАСС.

С това приключи опитът повече от двеста хиляди мирни жители да бъдат изведени в безопасност от двата града, подложени от пет дни на блокада и обстрел.

Днес сутринта руската и украинската страна договориха временно затишие, докато се осъществи евакуацията.

Артилерийският обстрел обаче продължи - украинските власти обвиниха за това руската армия. От своя страна, руският военен говорител Игор Конашенков хвърли вината за провала на евакуацията върху украинската страна.

Израелският премиер Нафтали Бенет се срещна с руския президент Владимир Путин в Кремъл в събота, за да обсъди Украйна, каза неговият говорител, след като Израел предложи да посредничи между Москва и Киев.

"Премиерът Нафтали Бенет току-що приключи среща в Кремъл с руския президент Владимир Путин. Срещата продължи около два часа и половина", се казва в изявление от кабинета на израелския премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
7
 
! Отговори
Освен че е диктатор преди 2 години
На всичкото отгоре Путин е евреин по майка. Четох в уикипедия по майка фамилия Шаломова
63
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убитият украински представител от преговорната делегация е човек на бившия президент на Украйна Янукович. Това е знак,че всеки който се постави в услуга на руснаците го чака същата съдба. Посланието е ясно - Всеки който стане руска марионетка да си е написал завещанието и некролога предварително.
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес пратеник на Синедриона е бил при Путин за да му съобщи решението, което трябва да изпълни. На този свят има само един единствен народ, които смята ,че целият свят му принадлежи.
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е имитация на преговори. На тях нищо не се решава. Участват треторазрядни фигури и от двете страни.
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж преговаря, а набира наемници и оръжие. Чудна работа...
59
0
 
7
 
! Отговори
От 80 преди 2 години
Вин-вин както се казва. Само да му мислят нашите ИТ-та с кредити по половин милион и горница за 4 стени до бизнес парка и с гледка към околовръстното.
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна в ЕС!Това е целта на занятието за Европа. Много хора евтина и качествена работна ръка. Нов пазар за бok.лyчивите стоки на ЕС.Но какво би означавало това за нас Българите? Дори в момента всеки ни подминава въпреки, че сме най-евтините. Представете си ИТ бизнеса как се измита от България за денонощие. Бизнес парка и без друго вече е празен. А каква е целта на СAЩ - дестабилизация на Европа. На тях им е нужна война, за да оправдаят бездействието на ФЕД за инфлацията и да си обезценят дълга.
57
6
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Има ли полза от такива преговори като Русия не спазва уговорките за временно спиране на огъня.
56
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да нападнеш съседна държава и да накараш милиони хора да се страхуват за живота си, да ги бомбардираш, убиваш и да говориш, че е за тяхното "добро"... Това е истината за диктатора Путин. В целия свят, само той и кликата около него виждат "нацизъм" в Украйна... Защо чакаха толкова години? Терорист и oткачалник...
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом всички женоря в нашето село, включително бабите взеха да разсъждават на тема Войната, значи пиши я бегала! Тая война си е чиста фейсбук провокация.Всички по цялото земно кълбо я обсъждаме, а през това време някой ни краде парите и живота.Зеленски, предавай се и си ходи в Маями. Знаем за имението там!
54
0
 
0
 
! Отговори
До 76 преди 2 години
А Разия е първата демокрация след Нидерландската революция
53
7
 
11
 
! Отговори
Мдам преди 2 години
Дори си утрепали единия от преговарящите си заради държавна измяна! Добре, че руснаците завлядяха АЕЦ-ите, че украинците като нищо щяха да ги вдигнат във въздуха.Очаквам грозна сеч на цивилни като следваща провокация. Пълна пародия на политика, щом успяха да изнервят дори Путин. Дето от 6 месеца трупаше армия на границата, само и само да ги вразуми, но не би, Зелката послуша приятелите си от запада, които сега ще му пратят розово плюшено мече Падингтън за морална подкрепа. Този е за трибунал.
52
2
 
1
 
! Отговори
До 70 преди 2 години
Всички вярват, като в Исус
51
5
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФАЩ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ СЕ ВКЛЮЧВА ВЪВ ВОЙНАТА ! СЕГА ЩЕ ДАДЕ САМОЛЕТИ, ОРЪЖИЕ И ДОСТА ПАРИ!ХОДОВЕТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА СТАВАТ ОГРАНИЧЕНИ!
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше един с костюм от укрите, но бандеристите днес са го гръмнали защото вчера се е бил съгласил с някой искания на руснаците.
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само абсолютен фашист, *** и лицемер може да подложи на терор милиони, под предлог, че ще ги "освобождава" от нацизма... Във всяка една държава има нацисти, комунисти и какви ли не... Путин какъв е, че да решава кой ще живее и по какъв начин? Тези бомбардировки с ракети по градовете хуманни ли са. Че той разрушава и съсипва цяла държава под предлог, че ще я денацифира...
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве ще има нова Октомврийска Революция, то не може само с пропаганда, мизерия и войни! Империя дольжна умереть!
47
0
 
1
 
! Отговори
Fax преди 2 години
До АнонименТо се вижда как губят.+ 1 град днес.
46
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя войната е спечелена одавна от руснаците.Какви преговори?Това е за протокола.Тези нацисти ще бъдат унищожени, за съжаление с цената на много невинни жертви.
45
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така и не разбрах защо *** нападна Украйна.Уж украинците тормозели Донецк и Луганск.Ами нормално: две области се отделят от територията.Нима,ако Кърджали и Хасково примерно решат да се отделят и да си сътрудничат с Турция,българското правителство ще го допусне? Всеки български патриот ще се опита да го предотврати и ще бъде нацист по съвременната терминология?Руснаците нахлуха в суверенна демократична държава.Те са окупатори.