Украйна и Русия ще преговарят за трети път в понеделник

Предишните два кръга тази седмица не дадоха видим резултат
5 мар 2022 20:32, Анисия Иванова
135
Украйна и Русия ще преговарят за трети път в понеделник
Снимка: БГНЕС

Украйна се съгласи на трети кръг от преговори в понеделник с Русия относно нахлуването на Москва в страната, съобщават световните агенции, цитирайки украинския преговарящ Давид Арахамия (лидер на лидерът на парламентарната група на управляващата партия „Слуга на народа“), който обяви новината чрез публикация във "Фейсбук" тази вечер.

Преговарящите от Киев се съгласиха да се срещнат с руските си колеги, въпреки че обвиниха руските войски в нарушаване на прекратяването на огъня в пристанищния град Мариупол в събота сутринта.

Предишните два преговорни кръга тази седмица, включително договореностите за хуманитарни коридори, не дадоха никакъв видим резултат, припомня БНР.

Предходните преговори бяха прекъснаха в четвъртък без постигане споразумение. Руските официални лица заявиха, че настояват Украйна да признае анексирането на Крим от Русия, независимост на контролираните от сепаратистите райони Донецк и Луганск и "демилитаризация" и "денацификация" на Украйна, което вероятно ще означава смяна на правителството.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба обаче отхвърли тези искания. Той поиска прекратяване на огъня и хуманитарни коридори, за да могат цивилните да напуснат обсадените градове.

Междувременно руската армия възобнови днес привечер настъпателните операции в района на източните украински градове Мариупол и Волноваха, съобщиха от руското министерство на отбраната, съобщава агенция ТАСС.

С това приключи опитът повече от двеста хиляди мирни жители да бъдат изведени в безопасност от двата града, подложени от пет дни на блокада и обстрел.

Днес сутринта руската и украинската страна договориха временно затишие, докато се осъществи евакуацията.

Артилерийският обстрел обаче продължи - украинските власти обвиниха за това руската армия. От своя страна, руският военен говорител Игор Конашенков хвърли вината за провала на евакуацията върху украинската страна.

Израелският премиер Нафтали Бенет се срещна с руския президент Владимир Путин в Кремъл в събота, за да обсъди Украйна, каза неговият говорител, след като Израел предложи да посредничи между Москва и Киев.

"Премиерът Нафтали Бенет току-що приключи среща в Кремъл с руския президент Владимир Путин. Срещата продължи около два часа и половина", се казва в изявление от кабинета на израелския премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
9
 
! Отговори
Вариант единствен преди 2 години
ВАРИАНТ за мир: Единствен разумен!!!! Зелински мисли за народ и държава вдига белото знаме и дава безусловна капитулация и иска мир!!!Принуден вече байизкукуригал прави преговори с Путин и приема условията му от преди операцията!!!! Е защо ги ручаа жабетата!!!
23
6
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Единия от преговарящите украинци вече е убит. От руснаците? Не. Украинците са го разстреляли на място, защото са решили, че е предател. Денис Киреев е разстрелян на място. Тези наистина са фашисти. Бог да пази братята руснаци и да ни избавят от тези фашисти. В чешките медии пише, че украинците са го разстреляли още в Беларус, което е малко съмнително да са го ликвидирали там. Според руснаците той е бил убит в Киев. Чешките медии твърдят, че украинците го разкрили, чрез телефонни разговори.
22
1
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
Не са братски. Според генетичните изследвания украинците са близки с нас и поляците най-вече, а московците са смес от уралци и фини. Нищо общо нямат.
21
1
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 2 години
Как ги разпозна неонацистите?
20
11
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДЖУДЖАТА ЖИВЕЕ В СВОЙ СОБСТВЕН ИЗМИСЛЕН СВЯТ!
19
6
 
9
 
! Отговори
Не са братски ?! преди 2 години
И защо братският руски православен народ нападна братския украински православен народ ?!
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смо като им видиш преговарящите е ясно ,че руснаците преговарят с неонацисти!
17
1
 
14
 
! Отговори
Гумен преди 2 години
Тази война е показателна колко малък е света днес и колко зависим един от друг. Пропаганда се лее яко и от двете страни, докато хора умират. Нека това безумие спре колкото се може по-скоро. Добре е че има истински хора които помагат.
16
7
 
8
 
! Отговори
Туинк Пиис преди 2 години
Преговори с бандити и то фашисти?Обратен път няма,руски игрален филм.Само вижте едните с костюми,другите като рибари.Имаше един от тях с костюм ,но днес са го убили,защото нещо бил казал на преговорите което не е трябвало да казва.Казва се Денис Киреев.
15
1
 
6
 
! Отговори
дигай бело знаме преди 2 години
През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота. А които са се опъвали или са се опъвали здраво или после са минавали под огъня и меча. Справка например 30 годишната война.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Губят цяла Украйна и може да преговарят само за да се евакуират.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна се опитва да замеси и Запада, тъй че айде стига дезинформация. Нито на руснаците трябва да се вярва, нито на украинците!
12
5
 
4
 
! Отговори
Справедливия преди 2 години
Путин е може би единственият човек, който не е чувал песента "Пусть всегда будет солнце"... Не бих казал да е жив и здрав! Лека!
11
12
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Преговарящите от украинска страна подават ръка на руснаците. Какъв позор! Да ти ти бомбардират Държавата, да убиват хора, деца ... от украинска страна, и в същото време да им подаваш ръка, простете, но това е недопустимо. Нямам нищо против срещу обикновените граждани на Русия, по политиката на Путин е отвратителна, унизителна, не само за Света, но и за самите руснаци.
10
21
 
38
 
! Отговори
FCKPTN преди 2 години
Смърт на Путин!!!
9
6
 
18
 
! Отговори
мамма миа преди 2 години
*** изкараха мечката от бърлогата . Чака ги плач и скърцане със зъби .
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мира е най-важното нещо, това безумие в 21 век трябва да спре. Целия свят губи.
7
5
 
17
 
! Отговори
без мозък преди 2 години
Появиха се снимки как на изхода от Киев нацистите са запряли тълпата под една част от мост и никого не пускат, Другата са я взривили....
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да ги спазва както Минските
5
3
 
19
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
укрите са екзекутирали единият от преговарящите от тяхната делегация Денис Киреев!Нещо почват да стават лабилни!