Украйна и Русия ще преговарят за трети път в понеделник

Предишните два кръга тази седмица не дадоха видим резултат
5 мар 2022 20:32, Анисия Иванова
135
Украйна и Русия ще преговарят за трети път в понеделник
Снимка: БГНЕС

Украйна се съгласи на трети кръг от преговори в понеделник с Русия относно нахлуването на Москва в страната, съобщават световните агенции, цитирайки украинския преговарящ Давид Арахамия (лидер на лидерът на парламентарната група на управляващата партия „Слуга на народа“), който обяви новината чрез публикация във "Фейсбук" тази вечер.

Преговарящите от Киев се съгласиха да се срещнат с руските си колеги, въпреки че обвиниха руските войски в нарушаване на прекратяването на огъня в пристанищния град Мариупол в събота сутринта.

Предишните два преговорни кръга тази седмица, включително договореностите за хуманитарни коридори, не дадоха никакъв видим резултат, припомня БНР.

Предходните преговори бяха прекъснаха в четвъртък без постигане споразумение. Руските официални лица заявиха, че настояват Украйна да признае анексирането на Крим от Русия, независимост на контролираните от сепаратистите райони Донецк и Луганск и "демилитаризация" и "денацификация" на Украйна, което вероятно ще означава смяна на правителството.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба обаче отхвърли тези искания. Той поиска прекратяване на огъня и хуманитарни коридори, за да могат цивилните да напуснат обсадените градове.

Междувременно руската армия възобнови днес привечер настъпателните операции в района на източните украински градове Мариупол и Волноваха, съобщиха от руското министерство на отбраната, съобщава агенция ТАСС.

С това приключи опитът повече от двеста хиляди мирни жители да бъдат изведени в безопасност от двата града, подложени от пет дни на блокада и обстрел.

Днес сутринта руската и украинската страна договориха временно затишие, докато се осъществи евакуацията.

Артилерийският обстрел обаче продължи - украинските власти обвиниха за това руската армия. От своя страна, руският военен говорител Игор Конашенков хвърли вината за провала на евакуацията върху украинската страна.

Израелският премиер Нафтали Бенет се срещна с руския президент Владимир Путин в Кремъл в събота, за да обсъди Украйна, каза неговият говорител, след като Израел предложи да посредничи между Москва и Киев.

"Премиерът Нафтали Бенет току-що приключи среща в Кремъл с руския президент Владимир Путин. Срещата продължи около два часа и половина", се казва в изявление от кабинета на израелския премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
3
 
! Отговори
от люлин преди 2 години
Забелязвате ли от снимките досега на тези преговори, че украйнската делегация приличат на запалянковци на футболен ***.
43
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вовата трябва да смачка фашистите
42
2
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Вярно ли е че екипа от Украйна е с един по-малко - екзекутиран е от фашистите - бил готов да предаде сведения за геноцид ?
41
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ КА ПУТЕНА В УКРАЙНА Е ДА ГРЪМНЕ АЕЦ ЗАПРОШКА! И НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ ГО СТОРИ ЩОТО КАПУТЕНИТЕ НАМАЛЯВАТ С ВСЕКИ ДЕН И СИЛАТА МУ ОТСЛАБВА!
40
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще ги премаже.Войните са тяхната най голяма сила.Украйнците са много корави, и те са си руснаци но нямат тази мощ.
39
4
 
2
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Живот за ПУТИН!
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително петно върху САЩ и Запада е че отказа да защити Украйна заради користни интереси! А виждате какво недоразумение е руската армия! Това е подлост, Мюнхенски сговор, след който Хитлер окупира Чехия и Полша! Пълни мерзавци са!
37
5
 
5
 
! Отговори
Брежнев преди 2 години
Тези преговори са за почивка на руснаците за да се прегрупират.Тази голяма територия не може за пет шест дни да се превземе.Титан, Уран,пшеница,всичко отива в руски ръце.
36
3
 
19
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Бомбардира цяла Украйна заради бандитите, които живеят в Донецк и Луганск. Тероризира милиони украинци заради няколко хиляди руски бандити живеещи в Домбас. Що за демагогия и лицемерие е това. Жив руски фашизъм... Да бомбардира цяла Украйна и да разруши живота на милиони... Убиец на деца. Извepг...
35
6
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Ха ха ха/ КОЙ КИЕВ ЩЕ ПАДНЕ БЕ МУ-ХЛЬО ! 1 МИЛИОН ВЪОРЪЖЕНА АРМИЯ ИМА В УКРАЙНА!!! ДОРИ ФАЩ ЩЕ ИМАТ СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ ДА ПРЕВЗЕМАТ УКРАЙНА, ТА КАКВО ОСТАВА ЗА РЪЖДИВАТА ПРОПАДНАЛА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ! ПО СКОРО ЩЕ ПАДНАТ ОЩЕ КАПУТЕНИ И НЯМА ДА СТАНАТ ПОВЕЧЕ!
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с непобедимая и легендарная - 10 дни не могат да превземат един голям украински град ! Нещо май без украинците руснаците не могат да воюват !
33
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ ИЗГУБИ И БЕШЕ ПРЕВЗЕТО ОТ МОРДОР , ЗАЩОТО НЯМАШЕ КОЙ ДА ГО ВЪОРЪЖИ! В УКРАЙНА ТАКЪВ ПРОБЛЕМ НЯМА!!! ВОЙНАТА Е ВЕЧЕ ИЗГУБЕНА ЗА ДЖУДЖАПУТЕН , НО ЩЕ ГИ СКЪСА ОТ БОМБАРДИРОВКИ , ЗАЩОТО ЕС ТРЯБВАШЕ ДА ДАРИ И ОРЪЖИЕ ЗА СВАЛЯНЕ НА САМОЛЕТИ !!!
32
1
 
3
 
! Отговори
До :....35 преди 2 години
Ти си ми мил , ама аз съм си по мил !!! Лозунг на НАТО !!!!
31
3
 
8
 
! Отговори
слава расии преди 2 години
Украйна ще бъде изпепелена.Руския ботуш тръгне ли ,спиране няма.
30
2
 
5
 
! Отговори
Къде е ЗЕЛКАТА ? преди 2 години
Да отиде да преговаря и войната веднага ще свърши , ГАРАНЦИЯ !
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво да преговарят, Русия ще спре ли бомбардиране на цивилни обекти , убйиства на граждани, разрушаване на инфраструктура? Не разбира се, но най големите подлеци в случая са НАТО, защото бяха длъжни да помогнат на Украйна!
28
18
 
30
 
! Отговори
FCKPTN преди 2 години
Смърт на Путин!!!
27
2
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Тоя с бейзболната шапка на масата е с акъла на Киро!И такъв кавал ти представлява уж европейска държава!Мога да се басирам,че на срещата в понеделник палячото,ще капитулира с условие да го пуснат да хваща гората
26
5
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
АБЕ ТИЯ ПРЕГОВОРИ НЯМА ДА СЕ ОСЪЩЕСТВЯТ ! ДО ПОНЕДЕЛНИК КИЕВ ЩЕ ПАДНЕ И ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ Е ВЪВ МОСКВА НА ТЪРЖЕСТВЕН ОБЯД !!!!
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До понеделник ще има ли руснаците с кой да преговарят?