ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие на Одеска област

Руската армия възобнови настъплението в Мариупол
Обновена: 5 мар 2022 21:57 | 5 мар 2022 21:36, Анисия Иванова
225
ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие на Одеска област
Снимка: БГНЕС

ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие в Одеска област, гласи съобщението в събота на официалната страница на ВМС в социалната мрежа Фейсбук.

"На вниманието на жителите на Одеса, жителите на Одеския регион и гостите...Молим ви в никакъв случай да не се движите по крайбрежието на Одеска област.

Това е опасно за живота ви. Призоваваме рибарите и собствениците на лодки да не се отдалечават от бреговете на Одеска област, за да не се излагате на опасност да попаднете под евентуален огън и минни полета", пише в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Руската армия е подновила офанзивата в украинския град Мариупол, след като бе отложена евакуацията на цивилни от два обсадени града в Югоизточна Украйна, сред които и самият Мариупол, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на говорителя на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

"Заради нежеланието на украинската страна да повлияе на националистите или да удължи прекратяването на огъня, офанзивните операции бяха подновени в 18 ч. московско време", казва Конашенков във видеоизявление.

Украинците обаче няколко часа преди това бяха отложили евакуацията на цивилни от Мариупол, както и от другия обсаден град, като казаха, че имало нарушения на прекратяването на огъня от страна на руските сили.

Продължават боевете и в други части на страната, като ожесточени сражения има около столицата Киев.

МВФ предупреди, че настъпилите сериозните глобални икономически последици от войната в Украйна ще бъдат "още по-опустошителни", ако конфликтът ескалира.

„При крайно нестабилна ситуация и изключително неопределени перспективи, икономическите последици вече са много сериозни“, се казва в изявление на МВФ след заседание на изпълнителния съвет в петък. "Ако конфликтът ескалира, икономическите щети ще бъдат още по-опустошителни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
6
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Как да си изкривя душата и да оправдая такова нещо!!?? Не че много харесвам Путин, но за някои неща направо го уважавам, добре е той за да прочисти тая 1фашистконацистка1 сган1!!! В западните медии, няма да чуете коментар по въпроса, но вместо да пращат хуманитарни помощи им пращат 1оръжия1 за милярди!!! Укрите са 1тъпаци1 и половина!!!
111
2
 
6
 
! Отговори
. преди 2 години
Минирането не беше ли забранено от еди-коя-си конвенция??
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибани не хора. Войната ще свърши мините ще останат да напомнят за исчадиата на ада които са ги поставили.
109
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вупрос "Мините не са ли забранени с международна конвенция?!" Когато воюваш срещу терористи никакви конвенции не важат. Те не се впечатляват от такива неща.
108
5
 
1
 
! Отговори
12356 преди 2 години
До Престъпление от УкриНа луд ли се правиш? Или така ти е казано за днес ?
107
2
 
31
 
! Отговори
Престъпление от Укри преди 2 години
Ето ви военни престъпления официално признати от Украинските войски. Тези мини ще убиват в мирно време и цивилни украинци.
106
2
 
30
 
! Отговори
Вупрос преди 2 години
Мините не са ли забранени с международна конвенция?!
105
0
 
12
 
! Отговори
Дядя к преди 2 години
Правилно ли си спомням, че македонските ни братя ти наричат фашисти?
104
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 188 "Братушките вече имат сухопътен коридор от Донбас до Крим, т.е. цялото югоизточно крайбрежие на Украйна вече е свободно от фашисти" Напротив, сега вече е ПЪЛНО с фашисти. Фашисти, които бомбардират беззащитно население, нямащо идея защо върху главите им падат бомби и ракети, население, което ги посреща с "(вървете си) В КЪЩИ", население, което гладува заради руските фашисти. Историята вече е определила Путин като равен на Хитлер. Въпрос на време е това да влезе и в учебниците!
103
20
 
3
 
! Отговори
Mda преди 2 години
Нали руснаците обичат да почиват по черноморието? Ето им безплатен шанс за цял живот
102
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това черноморско кайбрежие вече стана неизползваемо. Че кой ще ви ходи на плаж по минирано крайбрежие? Такава глупост!
101
44
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано крейбрежието на Одеса стане масов гроб за руските, фашистки окупатори! Амин!
100
4
 
1
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА преди 2 години
До Гух Пор!Да,точно така!!!
99
2
 
2
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До ХА,ХА,ХА- Да!!!!!!!
98
5
 
11
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До ХА,ХА,ХА 185- Напипал си според мен нещо важно, но си се поувлякъл. Периодичното появяване на Нов Световен Ред е май неизбежно докато свят светува. И в основата му е винаги в марксизма-комунизма, - това е най-сладката идеология за мошеници, който искат да лапнат целия свят., със сладки приказки за равенство и ядене на корем. А такива винаги ще има. Затуй и заклеймиха Хитлер, но никога Ленин и Маркс. Та и нашите комунисти са в Брюксел.
97
4
 
20
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА преди 2 години
До Глух Пор.Образно казах създаден.Правилната дума е обсебен или превзет от тези същества на Злото.Да.Тръмп е Достоен Американец,Човек.Той тези Зли същества ги наричаше Дълбоката Държава.И му фалшифицираха изборите,за да могат час по скоро да си прокарат Новият Световен Ред,част от което е провокацията с влизане на Украйна в НАТО и разполагане на ядрени ракети на територията и.И съответно неизбежно предопределеният ход от Страна на Русия,да се защити,ако не иска утре пистолета ,да е на слепоочи
96
4
 
9
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До пияница мистик- 177 - Коментара ти е много мистичен. Не разбрах има ли нещо в него!Но пък аз съм живял и при предния Нов Световен Ред със Светлото Бъдеще и съм му ял попарата. Поживях с наслада и при истинска демокрация две десетилетия, сега обаче пак почнах да надушвам и повръщам от същия Нов Светоцен Ред с подменени имена само.
95
4
 
22
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА преди 2 години
До Пианицата Мистик.И между другото ,никога не съм влизал в комунстическата партия,докато мои състуденти се натискаха и влизаха ,за да градят кариера.Но това,че не бях фен на ония строй,не ми пречи,да видя,че другият срой е бил само маска(лустро) ,докато премахнат конкуренцията в лицето на Източният блок.Сега вече се вижда истенското Сатанинско лице на Демонкратите,които стоят зад Западните правителства.
94
3
 
10
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До ХА,ХА,ХА-180- Тук вече не съм съгласен с теб. САЩ не е създаден за това. Имали са и Рейгън и Тръмп. Просто шайката на глобаситите лека полека ги яхнаха за да опитат отново Новия Световен. Виж СССР бе създаден за това от същите, но и там ги иритаха им отнеха идеята. СССР и интернацинолизма се провали . Но същите не се отказват от марксизма.
93
6
 
34
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА преди 2 години
Негодници сте вие всичките,които подкрепяте Сетовният жандарм.В Сирия и Ирак ,заради вашите кумири умряха над 2млн човека.Вас трябва да ви изринем,защото сте поддръжници на Убийци!!!