Катастрофални последици за САЩ и ЕС, ако наложат ембарго върху руския петрол

Скокът на цените ще бъде непредсказуем
Обновена: 8 мар 2022 06:13 | 7 мар 2022 23:00, Нели Христова
234
Катастрофални последици за САЩ и ЕС, ако наложат ембарго върху руския петрол
Снимка: БГНЕС

Русия предупреди за "катастрофални последици" за световния пазар, ако бъде приложено ембарго върху руския петрол. Вашингтон и Европейският съюз обсъждат такава идея като мярка за отговор на руската инвазия в Украйна, предаде АФП.

„Очевидно е, че отказът от закупуване на руски петрол ще доведе до катастрофални последици за световния пазар“, заяви руският вицепремиер, отговарящ за енергетиката, Александър Новак. „Скокът на цените вероятно ще бъде непредсказуем и ще достигне над 300 долара за барел или дори повече“, каза той, цитиран от руските информационни агенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на времето фалираха ссср чрез ниски цени на петрола а не чрез санкции така не вредяха на себе си
175
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тепърва ще видите "кон боб яде ли"
174
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълно е с ***, които не разбират каква цена ще платим. Това ще е поредният удар върху икономиката след корона кризата. А нас Кирчо ни успива с план Б
173
4
 
17
 
! Отговори
Няма преди 2 години
какво да 3еш! Питам само тоя умник кои са ,,другите източници,, на петрол и газ за България, като такива засега не съществуват! Толкова ли не разбирате бе, коне с капаци, че при спиране на енергийните доставки ние сме свършени без война?
172
14
 
4
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
ВЯРНО Е , ЧЕ Е ЩЕ ИМАМЕ ЗАТРУДНЕНИЯ БЕЗ РУСКИЯ ПЕТРОЛ И ГАЗ ---НО , ЦЕНИТЕ ИМ СА НЕПОНОСИМИ ЗА БЪЛГАРИЯ , ЗАТОВА , САМИ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕМ ОТ ТЯХ НА ПАЗАРА...ХА,ХА,ХАААА.....ИМА И ДРУГИ ДОСТАВЧИЦИ НА СВЕТА , ПЪК И НИЕ НЕ СМЕ ТАКИВА ГОЛЕМИ КОНСУМАТОРИ ---А , САМИТЕ НИЕ ГО ПРЕПРОДАВАМЕ...НА ДРУГИ !!!ПРОСТО РУСКИЯ ПЕТРОЛ И ГАЗ---ЩЕ СТАНЕ НЕПРОДАВАЕМ И ЩЕ СЕКНЕ ТЪРГОВИЯТА С НЕГО!
171
8
 
11
 
! Отговори
скрий се, бе преди 2 години
Айде новак да си мисли за Русия и да не се грижи за ЕС и САЩ!
170
6
 
57
 
! Отговори
Милен преди 2 години
Тук е пълно с пъпчиви пубери, които си мислят че ефекта от това ще бъде да си карам една идея по-малко кошниците, заради скъпия бензин. Явно не ги притеснява, че могат да останат без работа, заради затворените производства или че ВСИЧКО ще поскъпне х2
169
22
 
14
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Катастрофални за САЩ и ЕС ,цъфтящи за Путина! За малкия "мъж" с голямата маса ,дали ще има и паметна плоча след неговото ****?
168
19
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има решение. Излизаме от ЕС и Нато,и сключваме договори с Русия. Ес като иска нека се закопава,ние не искаме.
167
4
 
5
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Даже в тубата (американски сайт) има документален филм, как представител на кралското семейство сключва договорът с представител на тази фамилия. Договорът е подписан на американски боен кораб. Филмът е документален.
166
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние да не правим сметката на Русия и Америка,а да мислим нас кво ни чака.Че тук при сегашното положение не виждам как ще се оправим и без война.
165
3
 
7
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До АнонимеН206Нищо не определя саудитска арабия, защото те недобиват петрол. Петролът в саудитска арабия повече от 100г. както се добива от фирмите на една всеизвестна фамилия, и никой друг, освен тези именно фирми там не преде и не тъче. Всички тези огромни небостъргачи, сгради от бетон и стъкло за чудо и приказ, огромни джипове и лимузини.... Всичко това са дребни трошици от концесиите, които тази всеизвестна фамилия плаща. Има много информация в нета. Прочетете и щевидите.
164
2
 
19
 
! Отговори
Обединени балкани преди 2 години
И какво ще ядеш или къде ще работиш янки дудъл ***!Като по голямата депресия навсякъде хора с табелки работя за храна!
163
17
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е момента да се откачим от Европа. Ако Европа иска да се самоубива, защо ние да гоправим?! Ако Европа има натрупана сланина и може да си позволи някакви санкции ние не можем да си позволим народа да гладува заради някакви измислени европейски деемократи! Не им искам ните меда, нито жилото! Искам си страната! Искам си нашето жито, нашите плодове и зеленчуци нашата си храна! Искам ние сами да избираме кой ни е приятел и кой е враг!
162
23
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!! ЦЕНАТА Я ОПРЕДЕЛЯ САУДИТСКА АРАБИЯ!!! АКО САУДИТСКА АРАБИЯ РЕШИ Я СМЪКВА НА 20 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ И БЕЗ НИКАКВИ ПРОДАЖБИ ДА ИМА ОТ СССР2
161
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се,тези санкции срещу русия ли са или срещу европа,обедняваме все повече,цените ще растат,суровините на русия ще поемат в друга посока,нуждаещи се от тях има достатъчно,а тук ще купуваме каквото ни кажат,на каквато цена поискат.Май прецаканите сме ние,европейците.Яко ни манипулират,а и това няма да спре войната.Какво и липсва на тази страна,че да се откаже,и петрол си има и метали и руди и въглища и злато,от какво ще я лишат
160
17
 
54
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Всичкото ЗЛО идва от АМЕРИКА !!!!!!!
159
23
 
45
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Няма да има катастрофални последици за Русия а за нас !защото и обърнахме гръб на грешната страна сме !!!!!!
158
10
 
25
 
! Отговори
Червонец преди 2 години
Руският вицепремиер и министър на енергетиката на Руската Федерация Александър Новак е човекът-експертиза и капацитет, по адрес на който министърът на енергетиката на Саудитска Арабия казва: Както каже моят началник г-н Новак, така ще бъде.
157
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я че спрат май газа и нафтата за продажните европейци ,а дано )