Катастрофални последици за САЩ и ЕС, ако наложат ембарго върху руския петрол

Скокът на цените ще бъде непредсказуем
Обновена: 8 мар 2022 06:13 | 7 мар 2022 23:00, Нели Христова
234
Катастрофални последици за САЩ и ЕС, ако наложат ембарго върху руския петрол
Снимка: БГНЕС

Русия предупреди за "катастрофални последици" за световния пазар, ако бъде приложено ембарго върху руския петрол. Вашингтон и Европейският съюз обсъждат такава идея като мярка за отговор на руската инвазия в Украйна, предаде АФП.

„Очевидно е, че отказът от закупуване на руски петрол ще доведе до катастрофални последици за световния пазар“, заяви руският вицепремиер, отговарящ за енергетиката, Александър Новак. „Скокът на цените вероятно ще бъде непредсказуем и ще достигне над 300 долара за барел или дори повече“, каза той, цитиран от руските информационни агенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
39
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До FMCМда, прав сте! И най- големия бич за семейните бюджети на хората идва след няколко години, като обявят, че ще махат "нулички", от цените "за да ни бъдело по- удобно". Аз отлично помня времената, когато хлябът беше 190лв., а билетчето за градският транспорт беше 240лв. Да Ви пази господ Вас, младите, да видите и Вие тези времена.
155
5
 
46
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Не пишете глупости!!! Ще ви питам като бензина стане 6-7 лева, хляба и той, какви врели некипели ще ги пишете! Но ще е къс о вече. Защото скокът на горивата не означава само, че бай ти *** ще пълни резервоар за 200-300 лева, а и това, че всички цени ще скочат долу горе толкова, настъпвайки хиперинфлация, която няма да бъде овладяна с никакви лихви и данъчни облегчения!!! Кажете най-сетне стоп на оня с алцхаймера, защото на него му остава малко, но вие ще страдате години наред!!!
154
2
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До JoeАко акциза на горивата падне, аз ще си изям чашата за кафе заедно с лъжичката - Обещавам Ви.До 194Разбирам хората с вашата професия - Като за нищо неставате да си взимате жълтите стотинки като драскате глупости по форумите без дори и да можете да ги осмислите. Хайде на ляво, и газ нататък.
153
17
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
През 80-те САЩ натиснаха Саудатска Арабия да намали цената на петрола си.Съответно и на световния пазар цената се срина и СССР отлетя към вечните ловни полета.Петролната карта на Русия не е толкова силна,колкото си въобразяват ушан*ките.
152
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако русия стане демокражия ще я запържат и аз така мисля. Защото за 30 години ще има повече армия от китай и то с тенденция
151
19
 
10
 
! Отговори
До Някой преди 2 години
До Някой Искат,но не могат.Жужака е бесен,че операцията зацикли."Джавелина" изпържи доста руски танкове.
150
6
 
10
 
! Отговори
Joe преди 2 години
Нищо катастрофално няма. Просто при такива цени ще падне акциза.,защото само ДДС ще пълни достатъчно бюджетите. Или ще има регулиран пазар.
149
12
 
14
 
! Отговори
Някой преди 2 години
И тука вече лъсва целият театър със сценарият си. Ако руснаците искаха да превземат Украйна, за 3 дни щяха да ги прегазят (както Грузия през 2008). Но те просто нямат полза от това. Полза имат възможно най- дълго време да има конфликт, та да си продават нефта и газа на безумни за нас цени. Европа получава безплатно още няколко милиона роби, готови да работят на минималните ставки, така че всички са диви и щастливи. Страдат както винаги обикновените хора.
148
2
 
22
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Наистина ще има рязка промяна във всички цени, ако такъв играч излезе от пазара на петрол. Но аз немога да разбера сегашните скокове в цените на бензина и дизела. Всички говорят "войната, че войната". Абе да не би от Украйна да го помпят този петрол??? Или пък работниците от нефтоплатформите да са отишли да воюват, и няма кой да работи на платформите???
147
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак пък катастрофални, тя Русия отива към дефолт, те за запада се замислили. СССР ерата се е върнала с пълна сила!
146
17
 
9
 
! Отговори
преди 2 години
На нормалните добро утро , на *** ИнХ! Путин остана без козове в ръка и ще търси на всяка цена дивидент от войната, която губи и единствено преговорите могат да отложат краха му. И петролния пазар до седмица две ще влезе в релси с,или без путин
145
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще Имаме Конкуренция само в северна корея. И Как е с новата ваксина. Една само ако биеш лекуваш 2
144
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То че ще има катастрофални последици за Русия ще има, но предложете друг начин за справяне с агресията на Русия? Рашистите до толкова са си повярвали че дори и поповете им в богослуженията коментират как Украйна се е върнала при своята майка и как следващите чакащи майчината милувка са Грузия, Литва, Латвия, Естония, Казахстан и т.н. Имах "удоволствието" да чуя една такава проповед. Толкова дивашки шовинизъм светът не е виждал дори по времето на Хитлер.
143
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости! Около 20% от петрола в Европа е руски! 20% и то преди 12 дена! Вече е драстично по-малко! Нищо кой знае какво няма да стане! Даже няма д астине 160$ колкото е ил вече преди 8-9 години!!!
142
7
 
30
 
! Отговори
гАз преди 2 години
След първоначалните емоции, следва горчивата реалност!!!!! -))))) Да въ ... и в политическите "лидери" неграмотни! Нали бяхте много ербап, бе, т.ашун.ковци! Бензина и Дизела скочи само с по 0,50-0,60 цента в Европата и вие клекнахте!!!!! Путин е велик гросмайстор, а вие още се играете с кофички и лопатки в пясъчника!
141
9
 
21
 
! Отговори
Никой не вярва преди 2 години
На лъжливи руснаци...
140
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Съдебна реформа случаен принцип за решенията на съда тъмно слушат 15 на 1 вземат на всички юристи
139
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силна пропаганда. образованието е супер дъно. Учат се глупости. Свободия. Права и глупости. Палачите са с кесии на главите. Вземи 15 палача с кесии омешай ги и тогава съди. И така става
138
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разликата от стокооборота ни, който беше с Русия и който беше в полза на Русия, отиваше за плащане на национални предатели да прокарват руската политика и забавянето на развитието на България с всякакви средства. Ще се полимерна малко, но е за добро надявам се.
137
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-важното е, че ще има катастрофални последици и за Русия на Путин.