Запасите от лекарства на Русия могат да свършат до 3 месеца

Заради покачването на цените народът се презапасява
9 мар 2022 15:30, Нели Христова
66
Запасите от лекарства на Русия могат да свършат до 3 месеца
Снимка: Pixabay/Pexels

Русия е изправена пред недостиг на лекарства, тъй като цените на вносните продукти рязко се покачват, а руснаците започват трескаво да трупат запаси, като властите твърдят, че запасите може да свършат след 3 до 6 месеца, съобщава „Политико“.

Въпреки че повече от три четвърти от лекарствата в Русия се доставят от Индия и Китай, западните санкции косвено нанасят хаос на веригите за доставки, тъй като компаниите се борят да плащат за лекарства, след като Русия беше отрязана от SWIFT, а рязко спадналата стойност на рублата повиши цените на вноса.

Обикновените руснаци също така се запасяват с лекарства, което води до изчерпване на рафтовете в магазините, а повишеното търсене доведе и до недостиг на жизненоважни лекарства за диабет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
6
 
! Отговори
До37 преди 2 години
Не само там ами навсякъде е същото,даже да вземем и едни мартеници което е една чисто Българска традиция,те също се произвеждат там!Тук а и по цяла Европа е почти невъзможно да се произведе нещо без в него да има Китайско участие,било то суровини,машини или пък полуфабрикати за неговото производство!
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайд сега не могат да си ги внесат от Китай или Турция всичките тия липсващи лекарства е най вероятно ще им излязат малко по скъпи защото ще минат през още едни ръце търговци но все пак има решение!
33
3
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Затова ли сме на това дередже в медицината?
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Алкохолик И това ли ви радва, че невинни болни ще умрат? Това ли са ви западните ценности? Невинни, които подкрепят агресията на Путин. Техните бащи и синове убиват в Украйна. Тука няма ценнасти. Отиваш да окупираш чежда държава. Стига с тези глупости, че русназите не искали и не знаели. Одобряваш войната, убиваш, подкрепяш - виновен си. Сега се сетихте за невинните руснаци, деца, старци. А късе бяха досега руските цинности или гивидяхме - убийства, разрушаване, заграбване.
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 31Вие сте имитатори,не производители.Халтура му викат..
30
0
 
1
 
! Отговори
Ще си купуват преди 2 години
От ХюмнеФарм, Разград.
29
1
 
7
 
! Отговори
До27 преди 2 години
Аз пък където работя над 60% от артикулите са произведени в Китай и се продават под наше лого,става въпрос за медицински изделия!Така че изводът го прави ти!
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаа! Оказа се, че Великия и Мислещ с няколко хода напред, е забравил нещо!
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тук? - ДАЛИ ще свършат или няма да можем да си ги купуваме? - има ли разлика? - ГЛАД или лекарство. Сега на много българи избора е такъв. Нас ни е налегнала немотията 32 години вече, те се присмели на Руснаците. ПРИСМЯЛ СЕ ЩЪРБЕЛ НА ХЪРБЕЛ.
26
2
 
4
 
! Отговори
Е колко загрижени бе преди 2 години
ЕМИ ПРАТЕТЕ на бедстващите!
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За лекарствата на Китай не знам, но в предприятието, където работя, на технологичните карти в производството пише с големи букви - "Абсолютно се забранява материал, произведен в Китай." С три удивителни. Правете извод.
24
4
 
0
 
! Отговори
Растата преди 2 години
Един виц по този случай за повечето българи: "Веднъж един българин хванал златната рибка и тя му казала, че ще му изпълни едно желание, но при условие че съседът му ще получи двойно. Нашият човек се зачудил, че ако си пожелае 1 милион или пък 1 огромна къща, комшията му ще получи два пъти повече. Просто той няма да го преживее, няма да спи нощем. Мислил, мислил, па рекъл на рибката: "Най-добре изкарай ми едното око".
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АМА ТУКА СВЪРШИХА ПО РАНО НЯМА ОТ ЛЕКАРСТВОТО МИ НИКЪДЕ. ПРАЩАТ МИ ОТ ТУРЦИЯ. ИЛИ МИ ГО НОСЯТ ЛИЗКИ.
22
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
И това ли ви радва, че невинни болни ще умрат? Това ли са ви западните ценности?
21
5
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До анонимен 22 В голяма грешка си за китайските лекарства. Продавала съм някои от тях. Който е пробвал, си ги търси. Защото действат просто. Тяхната медицина е бая векове пред нашата.
20
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Каквито и да са лекарствата от Китай и Индия,не могат да се мерят с лекарствата от Швейцария,САЩ,Франция,Великобритания или Германия. Руснаците ще имат щастието само да сънуват вече западни лекарства и стоки въобще. Като казвам западни,става дума и за източни от Ю.Корея и Япония,които са също от нашия демократичен Свят.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аец Чернобил има поддържащо захранване за 48 часа. след това никой не може да предвиди какво ще стане.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямате спирачка за нищо,ама накрая бляядовете били виновни че използвали fake news и информационна война!
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кефим се, защото руските *** заслужават да страдат заради това което причиняват на украйна.
16
10
 
7
 
! Отговори
Котка преди 2 години
Кво се кефите? Там също има деца, има възрастни и болни. Ако нямат лекарства, някои от тях ще умпат. Това ли ви харесва? Ще видим колко ще ви хареса вашите деца и родители да са в безизходица. Ако си мислите, че като сте напълнили пластмасовите бидони с нафта, всичко е наред, грешите.