ЕС засилва натиска си, ще се стреми да изключи Русия от глобалния свят

ЕК ще предложи изключване на Русия от СТО, МВФ и Световната банка
12 мар 2022 07:24, Елка Василева
704
ЕС засилва натиска си, ще се стреми да изключи Русия от глобалния свят
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви четвърти пакет от санкции срещу Русия заради войната в Украйна.

"С този пакет ние прекратяваме статута на Русия на най-облагодетелстваната нация на нашия пазар. Това ще отклони сериозни облаги, от които тя се възползва като член на Световната търговска организация. Руските фирми повече няма да бъдат третирани с привилегии в нашите икономики. Също така ще работим за замразяване на членството на Русия във водещи многостранни финансови институции, в т.ч. Международния валутен фонд и Световната банка. Ще гарантираме, че Русия няма да получава заеми и други облаги от тези финансови институции", каза председателят на ЕК, цитирана от БНР.

Още по темата
Фон дер Лайен допълни, че ще продължи натискът върху руския елит и семействата му.

Също така ще се гарантира, че той и държавата няма да могат да използват криптовалута, за да заобикалят санкциите.

Ще бъде забранен износът на луксозни стоки от ЕС към Русия, както и вносът в Общността на ключови стоки от железния и стоманения сектор, а също и на нови европейски инвестиции в руската енергетика.

„Утре ще представим четвъртия пакет от мерки за изолиране на Русия и изчерпване на нейните ресурси“, каза ръководителят на Европейската комисия.

Според нея ЕС ще се стреми да „изключи Русия от глобалния свят“.

Европейската комисия и страните от Г-7 възнамеряват да продължат да засилват натиска върху Русия, за да я принудят да спре инвазията си в Украйна.

Фон дер Лайен подчерта и твърденията на украинската страна, че Русия е причина за проваляне на хуманитарните коридори за изтегляне на цивилни, а също и нанася удари по цивилни обекти, коментира Ройтерс.

Санкциите, предложени от Европейската комисия, предвиждат спиране на членството на Русия в Световната търговска организация (СТО), Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка, премахване на режима на най-облагодетелствана нация в търговията със западните страни, ограничения на износа на продукти от черната металургия, нови забрани за западни инвестиции в енергийния сектор на Русия, забрана за доставка на луксозни стоки за Руската федерация и ограничения за закупуване на криптовалути от руски граждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


704
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
480
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати върколака.
479
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабо я виж картата, съедини Русия, Китай, Индия и т. н,.
478
7
 
42
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Тази, най-после изплю камъчето. НО Е ФАКТ, че тези напъни на западняците, са отдавна известни и преди тази война, както на Русия, така и на нас. Е, това ли е прехвалената демокрация на запада? Задължително ли е, жандарма на Земята да е само един. Ние, пък искаме жандармите да са поне двама, При двама-трима жандарми всеки ще дебне другите, а ние ще се чувстваме по-свободни и ще живеем по-добре. Така, де.
477
8
 
35
 
! Отговори
Натали Трифонова преди 2 години
Тая е заприличаля на мумия и Сатана едновременно
476
20
 
5
 
! Отговори
Ме преди 2 години
До АнонименСтой си там,сега няма да идваш тук да ни тровиш със съветската си наглост-надявам се!
475
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДО 548 И в ЕС и НАТО е хиперинфлцаия. Борда не работи и цените скачат защото е вързан с $. Трябва да излезем от ЕС и НАТО с нови ТКЗС и държавен контрол на цените.
474
29
 
10
 
! Отговори
ДО 548 преди 2 години
Е сега вече уважаемьй товарищ вече няма да идваш на море в Созопол и на почивка във Велинград.Ще ходиш на море на Байкалското езеро и на Севрния ледовид океан да си ловиш риба на дупка. Ще си стоите там в концлагера и ще се дупите на путин.
473
22
 
10
 
! Отговори
de преди 2 години
Всички санкции на Европа ще засегнат основно нас - европейците.Путин може да го свали само една сила - руският народ.Лошото е,че руснаците са зомбиран народ, също като севернокорейците.Затова трябва да се махнат всички санкции и да има само една.ДА СЕ ЗАБРАНИ НА ВСИЧКИ РУСКИ ГРАЖДАНИ ДА ВЛИЗАТ В ЕС И САЩ.Тогава Русия ще стане концлагер за тях.Ще ходят на море в Сочи, ще купуват имоти в Сирия и на почивка в Афганистан.РУСНАЦИТЕ ВЪН ОТ ЕВРОПА !
472
21
 
8
 
! Отговори
Фелдшер преди 2 години
Заради агресията си спрямо Украйна Русия трябва да бъде извадена от всички възможни международни фондове,банки,сдружения и т.н. защото Русия на Путин не е онази Русия,ко ято ние обичаме и която славим, а е вече в списъка ОКУПАТОРИТЕ,АГРЕСОРИТЕ,ВЕРОЛОМНО НАПАДАЩИ свои съседи !
471
2
 
33
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Тази не беше и онази, която Ердоган прати да седи на диванчето?
470
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз НИК Нека махнат визите тогава и ще бягаме всички в рая там. Тука ако проестираме че е скъпо ток веднага НАТО почват да бомбят както в Сърбия или вкарват войска за да не падне Борисов Радев или ГЕРП или СДС или Дб. Това са вариантите и са все едни и същи с НАТО и ЕС. Скъп ток и хиперинфлация и обезлюдяване или емиграция.
469
2
 
13
 
! Отговори
БАИ ШИЛЕ преди 2 години
До Ник КАТО ИМА БАЛЪЦИ КАТО ЕВРОПЕИЦИТЕ ДА ГИ ИЗДЪРЖАТ ВСЕ В ЕВРОПА ЩЕ ХОДЯТ
468
14
 
5
 
! Отговори
Аз НИК преди 2 години
Ходил съм и съм живял и при Урсула ,Джонсън и Меркел. А също така съм част от ЕС. Всички сме част от ЕС, тоест сме част от запада.
467
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВСИЧКИ Сичко в бг се обесцемява. Какво да правим кажи. Откак стана демокрация след 1989 г. само мизерия и н е се виждая края. За САЩ и Англия визи и не дават без визи. Сички ще се изнесем ако махнат визите, защото тука е хиперинфлация. В Русия е същото и там дигат ръце от ЕС НАТО.
466
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
живея в москва 13.юни с пъроначална вонска 700 000х руб купих апартамент на банката 6 000 000 руб бях длъжник на 12.ноември 2021год исплатих си дълга .тогава дол. беше между 27р и 30р за дол.в бг не да купя едвам щях да си пренхранвам тук 90 процента са собствени жилища както и бг сащ и ес плащат луди пари за наем житотът ми е много добре всяко лято на велинград 3 седм и созопол 3 седм не се лишаваме от нщо пенсинер съм от 4 год.и има и др.бг питай от тях как живейм в русия
465
16
 
7
 
! Отговори
ВСИЧКИ преди 2 години
Обичаме путин и россиа ама... спестяванията ни са в евро и долари, караме западни коли, и ползваме тоз прогнил американски интернет за да се видим с децата в Лондон : )))) КАКВО Е ИЗМИСЛИЛА РОССИА ЗА ХОРАТА??? Телевизора? Микровълнова печка? Касетофон? :))) ОБИЧАМЕ РОССИА ама по-обичаме западен голф и телевизор сони :)))
464
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ник Кой ти е казал че сме на запат. В бг сме си и искаме бъдеще за бг а не за ЕС или НАТО.
463
4
 
10
 
! Отговори
ЕйНик преди 2 години
Ти що не отидеш при Урсула,а?
462
21
 
9
 
! Отговори
Ник преди 2 години
Абе приятели русофили, защо ходите, работите и защо живеете в Европа. Германия Франция Испания Норвегия Великобритания Италия САЩ Швейцария,защо бе защо, къв ги дирите в пропадналия запад, на украинците им отвориха коридор към Русия и Беларус и виште колко от тях се възползваха от тези коридори спрямо коридорите към прогнилата Европа. Моля ви отидете в Русия отидете в Беларус, там си имат всичко дори и руски фейсбук, а и вече ще живеят и хранят здравословно. Какво търсите още в прогнилия запад.
461
2
 
14
 
! Отговори
КЪЦИ преди 2 години
МНОГО СБРЪЧКАНА ЛИПСВА И САМО КОСАТА И ПРИЛИЧА НА СМЪРТА