В Русия е нужна критична маса от хора, осъждащи войната

През 2019 г. сме постигнали бюджета за военни цели, който е бил през 2008 г.
Обновена: 15 мар 2022 11:44 | 15 мар 2022 11:30, Анисия Иванова
36

"Бяхме от едната страна на Желязната завеса, но бяхме и активни участници в борба за мир, за конгреси, за младежки фестивали, за противопоставяне войната като средство за решаване на политически въпроси. Имахме опит в отразяване на войните и на бежанските кампании. Армията ни сега е на нивото на разрушеното селско стопанство", каза журналистът проф. Петко Тодоров в "България сутрин".

Според него, за да се сложи край на кризата в Украйна, трябва да се натрупа критична маса в Русия от осъждащи войната хора, които предприемат конкретни действия. Съдейки по опита с другата империя - САЩ, в Афганистан - 2 години, Виетнам - 3 години, отбеляза той.

И добави, че противопоставянето на ядрените потенциали сякаш се явява спасение за света.

"Днес е особено важно да обърнем внимание върху тотално загубената комуникационна война от страна на Русия, въпреки че Путин опита да именува Западния свят, наричайки го "империя на лъжата". Вече сме в тотална информационна завеса. И от двете страни спряха информационните източници на своите опоненти", коментира политологът проф. Росен Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че в дигиталния свят битката най-вероятно ще бъде спечелена от Запада. И обърна внимание на възможностите на милиардера Илън Мъск.

Отново двете свръхсили намират поле, на което да разиграват своите геополитически интереси, посочи проф. Стоянов. Според политолога е трябвало НАТО да ни превъоръжи за негова сметка.

Още по темата

"През тези 18 години България не бе превъоръжена и поради териториалните, глобалните, геополитическите сблъсъци между онези уж вече не свръхсили. През цялото това време, ако сме мислели, че имаме право на самостоятелна позиция, то е било за вътрешна употреба. Не сме имали възможността да станем част от онова голямо, към което сме се присъединили", обясни проф. Стоянов.

Той определи като изключително любопитен дипломатически ход предстоящата визита у нас на американския военен министър.

Проф. Тодоров се съгласи с недостатъчното финансиране на армията ни и отбеляза, че през 2019 г. сме постигнали бюджета за военни цели, който е бил през 2008 г.  

Журналистът подчерта, че този, който познава руснаци, знае колко са горди, а светът не дава отговор как ще спаси достойнството на Русия, за да се излезе от войната.

"Говори се само за натиск върху Русия, който изостря сетивата на Путин и кръга около него. Натискът се усеща повече от хората в Русия, отколкото от ръководството. Както е и в Украйна - в Кишинев хотелите са пълни с богати украински мутри, които с приятелки пият и се веселят. Има тарифа между 10 и 30 хил. евро за напускане на границата на човек между 18 и 60 г.", каза проф. Тодоров.

У нас се стремим да намалим влиянието на пазарната икономика, а търговските санкции срещу Русия ще повлияят на Европа, убеден е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Петко Тодоров е най - обикновен праволинеен комунист - мястото му е при убиеца Путин.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво? Значи викаш да свикваме. Нещата няма да се оправят. То няма и как. Ако руският народ не се осъзнае и не потърси отговорност от путин и кремълската престъпна групировка, войната ще продължи, ще се затлачи и ще умрат още хиляди мирни хора. Бог да ни е на помощ и на нас. Че и ние сме в какамангата!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Критичната маса в Русия е не повече от 1-1,5 млн., което е 0,1% от населението. Руските модии почват да ги облъчват, населението,че те са под обсада, огбрадени от врагове, санкцийте значат война и т.н..Ще им бъде тежко, но и в други времена са били обградени от врагове не е им било леко на руснаците, но те ВИНАГИ ПОСЛЕ СА ИЗЛИЗАЛИ ПОБЕДИТЕЛИ!И Мужиците и мамашите вярват на тази пропаганда.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И добави, че противопоставянето на ядрените потенциали сякаш се явява спасение за света.))))))) Разбирачев, точно обратното е, защото един психясъл човек има достъп до ядрено оръжие. А, ако нямаше ядрено оръжие, още на третият ден НАТОвските страни щяха да изринат ушан ките от Украина.
23
0
 
4
 
! Отговори
3 преди 2 години
Следващият професор....... Руските медии успяха за 20 дни да убедят болшинството от руснаците, че вероломнят запад желае заличаването на Русия...... и сега за същото това болшинство, конфликтът започва да се възприема, като нова Отечествена война..... т.е. критчната маса към войната, трябва да се търси навсякъде другаде, но не и в Русия
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нужна е критична маса, но руснаците твърдо стоят зад Путин и иснат демилитаризация и денацификация на Украйна. Руснаците за нищо на света не искат една Антирусия на южната си граница.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баришников нали се изцепи от чужбина. Ама сега в Русия не се намери нов Баришников, нито нов Нуреев.
20
1
 
6
 
! Отговори
еми нужна е преди 2 години
ама руснаците са *** и подкрепят Путин. И нито един известетн общественик и нито един артист от световна величина в Русия не се обяви против операцията в Украйна. И дори Руската православна църква подкрепи операцията, за това на запад сайтовете и видеоканалите и са блокирани, и сайта на Болшой театър е блокиран на запад. За това на запад разрешиха да се призовава в социалните мрежи към насилие и убийства на руснаци.
19
2
 
3
 
! Отговори
bild.de преди 2 години
В Германия - Празни рафтове на супермаркети Олиото за готвене е новата тоалетна хартия. Все повече дискаунтъри ограничават продажбите на олио. bild de/geld/wirtschaft/wirtschaft/oel-und-mehl-sind-ausverkauft-hamster-kaeufe-sorgen-fuer-leere-supermarkt-regale-79434522.bild.html
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
горките, и опозиция си нямат
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците и тази вечер ще протестират срещу НАТО и базите им в Гърция не ги искат в страната да си взимали оборудването и да се изнасяли.А тези като почнат да протестират даже дългове от милярди смъкват.
16
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
и ние ще помогнем - инако мислещите да се присъединят към липсващите бройки
15
6
 
8
 
! Отговори
Руснаците преди 2 години
Масово подкрепят президента си и действията му, всъщност. FYI
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забравили сте да добавите към критична, и ГЛАДНА!!!
13
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 2 години
Да или пък в Украйна да има критична маса от хора подкрепящи войната и ... готово.
12
6
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А в Е врогейския съюз :)))
11
7
 
10
 
! Отговори
Хас преди 2 години
Абе дърт пед***L и по комунизма си живял добре и сега живееш добре. За да си бил добре по времето на комунизма си плюл по запада, сега за да си добре плюеш по изтока. Такива като теб са предатели.Не на Москва и трябва критична маса от хор, а на България.Всички трябва да сме вън и да се свали това ПП.а два месеца "оправиха" не само България но и българите.
10
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа е нужна,критична маса от хор,против ЕС и НАТО да са заедно! И мисля че се чуват гласове в тази посока!
9
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е руснаците да се събудят от летаргията в която са изпаднали. Една Овсяникова пролет не прави. То не бяха диктатори- лениновци, сталиновци, брежневци, андроповци, които мачкат руския народ. Сега кървавия кремълски гном ги е повел към поредното падение. Още много руси ще намерят своята гибел около украинските градове. Защо? Защо да загиват и украинци и руси заради кървавите амбиции на путин! Време е руски народе да потърсиш сметка на диктатора - убиец!
8
1
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Е,да де ,ама я няма тази критична маса.Все пак това е свободен народ ,а не Уран 235