Путин: Режимът в Киев се опитва по всички възможни начини да протака преговорите

Руският лидер разговаря с германския канцлер Олаф Шолц
18 мар 2022 13:31, Нели Христова
201
Путин: Режимът в Киев се опитва по всички възможни начини да протака преговорите
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обвини днес украинските власти, че протакат преговорите, но добави, че Москва е готова да търси решения. Той направи това в телефонен разговор с германския канцлер Олаф Шолц.

"Беше отбелязано, че режимът в Киев се опитва по всички възможни начини да протака преговорите, като отправя все по-нереалистични предложения", съобщи Кремъл след разговора. Въпреки това руската страна е готова да продължи “търсенето на решение“ в съответствие с принципните си подходи, съобщи пресслужбата на руското правителство.

Руският президент обърна внимание на ракетните атаки на украинските сили за сигурност срещу жилищни райони в Донецк и Макаевка, в резултат на които имаше много жертви. "Тези военни престъпления бяха пренебрегнати от Запада", се казва в изявление на пресслужбата на Кремъл. Разговорът се проведе по инициатива на Шолц.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков нарече телефонните разговори между Путин и Шолц "трудни", но добави, че подобни контакти са все още необходими. Песков заяви, че още е рано да се говори за споразумение, което руските и украинските преговарящи биха могли да подпишат.

"Мога само да заявя, че руската делегация показва готовност да работи много по-бързо, отколкото го прави сега", заяви той пред журналисти. "За съжаление украинската делегация не е готова да ускори темпото на преговорите", добави Песков.

По време на разговорите си със Шолц Путин също подчерта, че руските войски "правят всичко възможно" да спасят цивилното население, включително чрез коридори за сигурност, съобщи Кремъл, като добави, че вчера от югоизточния град Мариупол са евакуирани около 43 000 души.

Путин ще разговаря по телефона и с френския президент Еманюел Макрон тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
12
 
! Отговори
руски гамбит преди 2 години
До Всичко с времето си - ако Путин разруши Киев до основи,това ще доведе до разпад на Руската империя.Демократичният свят ще бойкотира и китайските стоки.
138
12
 
2
 
! Отговори
Всичко с времето си преди 2 години
До руски гамбит: Изходът на войната е ясен. Тя щеше вече да е завършила ако руските войски бомбардираха градовете така, като американците бомбардираха Ракка в Сирия през 2018г. Там една здрава сграда не е останала.
137
6
 
14
 
! Отговори
руски гамбит преди 2 години
В началото на войната нашите русофили определяха Путин като гросмайстор матирал всички,сага се разбра че се е матирал сам,казва се помощен мат.
136
6
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До До 159: И ти си същият нагъл лъжец, който пише г'лупости тук. Нищо подобно Путин не е казвал. Имаше заповед за повишена бойна готовност в отговор на изявление на Борис Джонсън че войната в Русия била предстояща. Джонсън след това каза, не нямал пред вид точно това.
135
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 155: "Щото ако си в Русия и не харесваш Путин - 15 години затвор!" Г'лупости на търкалета. Няма по-нагли л'ъжци от русофобските ***.
134
4
 
9
 
! Отговори
До 159 преди 2 години
До Защо ли?Последно като слушах Путин, заплашваше да взриви света с ядрени оръжия. Мисля, че не виждам смисъл повече да го слушам, а ти? :)
133
9
 
3
 
! Отговори
Защо ли? преди 2 години
До Омееен: Ами защото пишеш г'лупости. Гледал ли си поне едно изявление на Путин? Гледай и го сравни с приказките на дядо Бай Дън за да видиш разликата.
132
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На изказванията на путин и лавров не трябва да се обръща никакво внимание. Първо се кълняха, че въобше, ама въобще нямат никакво намерение да нападат Украйна. След това в Украйна не воюватха никакви срочнослужещи. После лавров най-сериозно каза, че русия не е нападнала Украйна. Щяха да "денацифицират", пък после нямало. Сега се оказва, че сриват украинските градове със земята, за да бъде защитено цивилното население (sic!). Всичко това са брътвежи за дебилното собствено население.
131
2
 
5
 
! Отговори
До 155 преди 2 години
До Пак по опорката?Щото ако си в Русия и не харесваш Путин - 15 години затвор! Аман от заспали овчици вече!
130
2
 
10
 
! Отговори
:) преди 2 години
Путиииин, Пътниииик !
129
7
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 153: А рейтингът на Путин си остава висок. Защо ли? Да, естествено, сега ще напише някой че този рейтинг бил измислен. Нищо ново.
128
8
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До ИнХП: Не е толкова просто - да спрат да воюват. В Украйна от 2014г. се водеше гражданска война между централната власт в Киев и самообявилите се Донбаска и Луганска републики. Решение на конфликта бяха Минските споразумения (изтегляне на тежките оръжия, даване на специален статут - самоопределение на Донбас и Луганск и т.н.) , но Киев седем години отказваше да ги изпълнява. Какво друго мирно решение предлагаше миролюбивата световна общност? Никакво. Уж всички искаха мир но никой не осъди Киев
127
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долара на черно е вече 300 рубли, а стока която тука струва 4000 лв., там струва 5000 долара. Магазините са празни. Цар Путин е пътник.
126
2
 
10
 
! Отговори
ИнХП преди 2 години
Време е вече да се спре войната,и двете страни дават жертви и губят много. Да седнат и да се разберат,но първо да спре путин да воюва. Ултиматуми няма да свършат работа,не Зеленски воюва,а народа и не иска путинска демокрация
125
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновенно протакат тия дето печелят, защо толкова с нерви. Нали Русия може да се справи.
124
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макрон вчера е заявил, че не изключва разрастване на конфликта. Мюрето Зеленси отлата преговорите за седмици и половина. Байдън прави изказвания извън представите за приличие. Просто са решили да пожертват Европа за налагането на новия световен ред...Корабът потъва и вода ще има за всички. А ние сме в ролята на оркестъра на Титаник.
123
9
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Анонимен 141: Глупости на търкалета. ЕС ще извива ръцете на Русия. И как ще стане? Пазар за горива има по целия свят. ЕС като не ще, други ще купят. А за цената на бензина и газта у нас тогава нещо да напишеш?
122
8
 
5
 
! Отговори
Просто и ясно преди 2 години
До Анонимен 139: Когато руските войски обкръжат и Киев, тогава и преговорите могат да тръгнат по график. Но Зеленски е като телевизионен говорител. Няма ден да не го видим по фланелка да приказва от бункера си.
121
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали всичо вървяло по график? За къде си се разбързал?
120
12
 
8
 
! Отговори
Каква е разликата преди 2 години
Разликата между руснаците и американците е, че американците не ги е грижа за чуждият живот, докато своят си го пазят с цената на всичко. Затова бомбардират наред без да ги е грижа за мирното население. Ракка в Сирия е само един от примерите на какво са способни. Там след тяхната бомбардировка не е останал камък върху камък. Ако Русия действаше така, Киев отдавна да е сравнен със земята.