Путин: Режимът в Киев се опитва по всички възможни начини да протака преговорите

Руският лидер разговаря с германския канцлер Олаф Шолц
18 мар 2022 13:31, Нели Христова
201
Путин: Режимът в Киев се опитва по всички възможни начини да протака преговорите
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обвини днес украинските власти, че протакат преговорите, но добави, че Москва е готова да търси решения. Той направи това в телефонен разговор с германския канцлер Олаф Шолц.

"Беше отбелязано, че режимът в Киев се опитва по всички възможни начини да протака преговорите, като отправя все по-нереалистични предложения", съобщи Кремъл след разговора. Въпреки това руската страна е готова да продължи “търсенето на решение“ в съответствие с принципните си подходи, съобщи пресслужбата на руското правителство.

Руският президент обърна внимание на ракетните атаки на украинските сили за сигурност срещу жилищни райони в Донецк и Макаевка, в резултат на които имаше много жертви. "Тези военни престъпления бяха пренебрегнати от Запада", се казва в изявление на пресслужбата на Кремъл. Разговорът се проведе по инициатива на Шолц.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков нарече телефонните разговори между Путин и Шолц "трудни", но добави, че подобни контакти са все още необходими. Песков заяви, че още е рано да се говори за споразумение, което руските и украинските преговарящи биха могли да подпишат.

"Мога само да заявя, че руската делегация показва готовност да работи много по-бързо, отколкото го прави сега", заяви той пред журналисти. "За съжаление украинската делегация не е готова да ускори темпото на преговорите", добави Песков.

По време на разговорите си със Шолц Путин също подчерта, че руските войски "правят всичко възможно" да спасят цивилното население, включително чрез коридори за сигурност, съобщи Кремъл, като добави, че вчера от югоизточния град Мариупол са евакуирани около 43 000 души.

Путин ще разговаря по телефона и с френския президент Еманюел Макрон тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом укритие протакат преговорите, значи руските сви не са в кофти позиция, на колене!
98
9
 
23
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 2 години
Колко е жалко и смешно това руско човеченце.
97
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли най-накрая някой да му напълни главата с оловна демокрация на тоя изчаткал дърт руски ***?
96
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отношението на украинцит към руснаците е описано преди повече от сто години от Лев Толстой :"Чувството, което изпитваха всички чеченци от мало до голямо, беше по-силно от омраза. Това не беше омраза, а непризнаване на тия руски кучета за хора и такова отвращение, погнуса и недоумение пред безсмислената жестокост на тия същества, че желанието да ги изтребят, както желанието да се изтребват плъхове, отровни паяци и вълци, беше чувство тъй естествено, както чувството за самосъхранение."
95
13
 
24
 
! Отговори
Какво ще стане преди 2 години
Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов, Симонян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!
94
12
 
22
 
! Отговори
Диагнозата преди 2 години
До Хибридната война... само хора болни от олигофрения могат да повярват че в днешна Украйна има 20+ милиона неонацисти които горят евреи, правят експерименти като Менгеле с цивилни в биолаборатории на САЩ и използват бременни жени и деца като жив щит в театри, болници, жилищни блокове и детски градини. Не знам каква е тая болна фантазия или паралелна реалност, но е за диагноза честно казано.
93
12
 
24
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Живеем във време, в което не можем да останем неутрални и трябва да изберем страна. Войната в Украйна раздели света на две. Някои подкрепят Путин или си мълчат а другите избираме да останем хора!
92
13
 
27
 
! Отговори
Вовка, преди 2 години
Връщаш Крим, Донецк, Луганск, Кубан, обираш си крушите от Украйна и всичко е ОК! А грузинци, азери, чеченци, финланци, латвийци, китайци, японци - сами ще те освободят от това, което не е твое! Генерал без армия, император без империя - и такива работи се случват, споко!
91
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таваришч Путин след 14200 убити солдати, над 40000 ранени, над 2000 пленени, унищожени 450 танка и 1450 бронирани машини, свалени 93 самолета и 112 хеликоптера за три седмици не си в положение да диктуваш условия. По скоро трябва да си спасяваш жалката руска кожичка.
90
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усещам нервност и нетърпение.
89
4
 
19
 
! Отговори
Ти да видиш преди 2 години
Абе що ми се струва, че джуджака нещо взе да препира за преговори..., явно взе да усеща, че се нахендри до гуша в л****!
88
1
 
22
 
! Отговори
До 92 преди 2 години
Не мой човек, това се нарича просто Стокхолмски синдром. Част от психиката на човека, особено за хора с по-нисък интелект, действа страхотно и доказано. За това няма русофили или русофоби, а има единствено ***!
87
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е познава когато Путин лъже? отваря си устата. Путин почба войната, Путин поддържа войната, Путин ще спре войната когато сметне за добре. Нека не прехвърля топката при някого другиго - в момента само неговата жажда за кръв поддържа войната
86
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва една бесарабска българка във Варна, казва ми, че немали храна войниците рашки, взимали от тех каквото намерят :))) Иначе са великая могучая и т.н.....смех от всекаде :)) Накрая "исполина" Путин, ще ги накара рашките да му се кланят като на бог, ама те нали са си крепостни, ще му се кланят :)))
85
4
 
34
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Някой вече съмнява ли се, че Путин е психопат а Русия е държава агресор и терорист, чийто армия извършва военни престъпления? Ако някой се съмнява то той или е ментално болен или русофил!
84
3
 
23
 
! Отговори
истина преди 2 години
Ако Кремъл на поставя условия, преговорите ще са успешни. Войната трябва да спре. Безумието на един психо диктатур убива млади руснаци и украинци.
83
3
 
34
 
! Отговори
Подкрепяш Путин преди 2 години
Подкрепяш убийството на украински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкрепяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От теб зависи дали ще станеш съучастник на агресори и убийци!
82
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Их, че нагло бедно човече. Путин, ти фалира. Цял свят те мрази, цялото ти заможно население се ИЗНАСЯ От Русия. Толкова си жалък, че им забрани да напускат страната от страх, че ще останеш гол. Не че сега беше облечен де. Напада Украйна, после те протакали преговорите. Украйна се подигра с тебе, бедняко. Смачка те. Изгуби над 25000 млади деца, които изпрати на фронта. Изгуби собствения си народ, приятелите си. Скрий се!
81
3
 
40
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
Режимът на психопата Путин прилича на зъл параноичен старец, който постоянно хленчи, че младите му роднини (особено украинската му снаха) го обиждат и затова им отмъщава тежко. Старецът има импотентност, колит, хемороиди, склероза и цял куп болести. Простите удоволствия на живота вече не са му достъпни. Той мрази всички наоколо и живва само по време на злобни авантюри, войни, издевателства и унижения над другите. Такъв е и психотипа на всички путинисти.
80
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците протакат, защото зора вече е за тебе и колкото повече време минава зора става по-голям а русия ще става все по отстъпчива докато накрая избяга от Украйна зарязвайки Кримнаш и Донбаснаш. Само че дори да избягаш Русия ще си плати за всички золуми и убийства извършени в Украйна. Германия все още плаща на евреите по света лекарствата на пенсионерите а също и други социални помощи като ежемесечно почистване на домовете им и лечебни процедури.