Путин: Режимът в Киев се опитва по всички възможни начини да протака преговорите

Руският лидер разговаря с германския канцлер Олаф Шолц
18 мар 2022 13:31, Нели Христова
201
Путин: Режимът в Киев се опитва по всички възможни начини да протака преговорите
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обвини днес украинските власти, че протакат преговорите, но добави, че Москва е готова да търси решения. Той направи това в телефонен разговор с германския канцлер Олаф Шолц.

"Беше отбелязано, че режимът в Киев се опитва по всички възможни начини да протака преговорите, като отправя все по-нереалистични предложения", съобщи Кремъл след разговора. Въпреки това руската страна е готова да продължи “търсенето на решение“ в съответствие с принципните си подходи, съобщи пресслужбата на руското правителство.

Руският президент обърна внимание на ракетните атаки на украинските сили за сигурност срещу жилищни райони в Донецк и Макаевка, в резултат на които имаше много жертви. "Тези военни престъпления бяха пренебрегнати от Запада", се казва в изявление на пресслужбата на Кремъл. Разговорът се проведе по инициатива на Шолц.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков нарече телефонните разговори между Путин и Шолц "трудни", но добави, че подобни контакти са все още необходими. Песков заяви, че още е рано да се говори за споразумение, което руските и украинските преговарящи биха могли да подпишат.

"Мога само да заявя, че руската делегация показва готовност да работи много по-бързо, отколкото го прави сега", заяви той пред журналисти. "За съжаление украинската делегация не е готова да ускори темпото на преговорите", добави Песков.

По време на разговорите си със Шолц Путин също подчерта, че руските войски "правят всичко възможно" да спасят цивилното население, включително чрез коридори за сигурност, съобщи Кремъл, като добави, че вчера от югоизточния град Мариупол са евакуирани около 43 000 души.

Путин ще разговаря по телефона и с френския президент Еманюел Макрон тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
7
 
! Отговори
след месец преди 2 години
Според Путин нереалистични предложения са мир и украйна да изтегли войските от Москва
118
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 134 - Мисля, че именно в това е смисъла не целия театър. Колкото повече се протакат нещата, толкова повече ще потъва икономиката на Европа.
117
7
 
5
 
! Отговори
Да си опичаме акъла преди 2 години
Настанят си се трайно американски военни части у нас след това не можем да се оттървем от тях. Американците от никъде не са си тръгнали доброволно. За учения, за седмица-две бива, но за повече - не.
116
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че на този етап никоя от двете страни няма право да коментира военни престъпления, щото така са се омазали, че не е истина. Но да, логично е украинците да протакат, имат неограничен източник на оръжия, очевидно са готови да жертват и последния мъж. Руснаците да се сърдят на себе си, подходиха несериозно и сега си ядат ушите. Не се предприема такава война без желязна подготовка. те очевидно са я нямали. Мисля, че на този етап само чудо може да им помогне.
115
2
 
13
 
! Отговори
До 131 преди 2 години
Мдаа, след още малко ще кажат "Ами той Киев и без това не е хубав, няма да го превземаме".
114
1
 
12
 
! Отговори
:))))) преди 2 години
Хаххахаха, руснаци, защо ревете, че някой нещо протаква? Бързате ли занякъде? Да не би да взеха да ви свършват танковете и новобранците, м? :)
113
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия в деня на атаката "Няма какво да си кажем, ще завземаме". Русия третия ден на войната "Преговорите са безсмислени, военните да свалят правителството и да се предадат на нашата армия". Русия 15 дни след началото "Можем да говорим за някакъв компромисен вариант" Русия 23 дни от началото на войната "Пък лошите Украинци протакат преговорите". След още 2 седмици какво ще е? "Ами на нас тук и без друго не ни харесва и си тръгваме"?
112
8
 
10
 
! Отговори
БГ преди 2 години
за пореден път се убеждавам, че русофилите пречат на нормалното развитие на страната. Представете си една България без тези шматоци на какви висини ще се намира. Отдавна щеше да е на едно ниво минимум с Гърция. Но пък никога не е късно и съм много радостен, че вече хората взеха да се усещат и вятърът на промяната започна да духа в западна посока, а не към руското безкрайно блато от мъки.
111
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хихихи цър цъъъррр, мишлeнцето той, за къде бързаш? То квот беше беше, взриви сума гразове, украйнците няма какво да губят, ама ти губиш с всеки изминал ден, войници техника пари. Април месец всички в държавичката ти ще разберат че пак са прецакани, бързал той ами сега да се разбере че или си с играчите и спазва правилата или си извън играта и посе е сложно. А наще промити утaйки пак няма да им дойде акъла и ще смятат че САЩ ще фалират и Ръша е велика.
110
7
 
10
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
България НЯМА да даде С-300 нито на УкраИна, нито на САЩ !!!
109
4
 
0
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
108
9
 
12
 
! Отговори
Ястребител преди 2 години
А в българия пияният руски солдат се посреща с хляб и сол от нагиздени българки с влажни погледи и смъкнати под коленете подмокрени гащщички. И дори им се издигат паметници.
107
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мина времето за мира, сега ще получиш секира долен масов убиец.
106
5
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 2 години
100% съм убеден че за украинците е по-добре да ги трепят пред това да намерят мирно решение на войната. Ама щом Путин каза ВЕРВАМ МУ !
105
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царят е гол и в Русия арестуват всеки, който не се преструва, че царят е гол. Това не означава, че извън Русия ние трябва да се правим, че царят не е гол! Руската мощ, Руската сила и прочие митове бяха развенчани напълно след 3 седмици война с Украйна. През 2014-та мина номера щото Украинците не бяха готови. Тоя път 8г по-късно вече са готови и Русия се показа като импотентен великан. Единственото, което все още плаши при тях е ядреното оръжие. Без него досега НАТО да ги беше стрило на сол!
104
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакъв мирен договор. Войната ще продължи на руска територия от разбунтували се руснаци от липсата на шопингтерапия и новата трудотерапия на Путин.
103
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин загуби, Украйна ще победи във войната и ще обяви Западна Русия за независима. Сибир за китайски, ще върне Карелия на Финландия, ще даде независимост на републиките Дагестан и Чечения. Свобода за Чукотка и Камчатка, Курилите ще върне на Япония. Ще демилитаризира Русия, ще я денуклеира и депутинизира.
102
6
 
8
 
! Отговори
хаха преди 2 години
и аз да съм и аз няма изобщо да преговарям. Фалирайте. Яжте ми знаете какво
101
5
 
13
 
! Отговори
али преди 2 години
САЩ изтеглиха армията си от местата с конфликти. Тръмп каза, че докато САЩ харчи милиарди за армията, страни като Русия, Китай, ЕС набират икономическа мощ.... Получе се вакум, за съжаление Русия се хванаха в капана (Грузия, Нагорни карабах, Сирия, Либия, Украйна). Това са милиарди разходи...
100
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дожвях да видя как братски народи предават и избиват един друг в угода на америка, значи краят е близко