"Възраждане" с протест "Не на войната", БОЕЦ поиска оставката на Нинова

Две демонстрации се проведоха в центъра на столицата днес
19 мар 2022 18:56, Анисия Иванова
228
"Възраждане" с протест "Не на войната", БОЕЦ поиска оставката на Нинова
Снимка: БГНЕС

Две демонстрации се проведоха в центъра на столицата днес, свързани с войната в Украйна. От "Възраждане" се обявиха срещу идеята България да предостави оръжие на Украйна, а по-късно сдружение БОЕЦ организира демонстрация пред президентството под наслов "България е в НАТО".

Те настояват за незабавен прием на съюзнически части и техника в страната ни, военна помощ за Украйна, оставка на министъра на икономиката Корнелия Нинова, прекратяване на "инсинуациите на президента Румен Радев за ремонт на българска техника в Русия". "Защото Корнелия Нинова всекидневно компрометира усилията на България да бъде лоялен член на НАТО. Друго наше искане е България да окаже реална военна помощ на Украйна", каза един от организаторите на протеста Манол Глишев пред БНР.

"Днес се събрахме пред президентството, за да подкрепим активното участие на България в НАТО и една не съюзническа, но приятелска подкрепа към Украйна, защото Украйна според мен, а и според приятелите ни, води в момента война за независимост срещу една опасна руска агресия, както и на практика защитава цяла Европа от потенциално разширение на конфликта".

Привърженици на партия "Възраждане" протестираха преди това в центъра на столицата срещу идеята България да предостави оръжие на Украйна, въпреки уверенията премиера Кирил Петков, че такава идея не е обсъждана с партньорите от НАТО.

Протестиращите, част от които носеха руски знамена, се обявиха против посещението у нас на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин. "Ние не искаме по никакъв начин България да участва в чужд конфликт. Ние не искаме по никакъв начин България да бъде замесвана нито пряко, нито косвено. Ние не желаем в нашата държава да се разполагат чужди войски", каза лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

От пространството пред МС протестиращите се преместиха от Министерството на отбраната, където започна тяхната демонстрация. И на двете места протестиращите бяха категорични, че България няма място във войната в Украйна, че страната ни не трябва да доставя въоръжение и затова да бъде намесена във военен конфликт.

В рамките на демонстрацията лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов каза по мегафона: "Не искаме България да бъде въвличана във война. Ние сме готови да се бием, да умрем за България, но не и за чужда държава. Няма да допуснем чужди държави да се разпореждат с нашите съдби". Той обяви, че партията му няма да допусне България да даде малкото си останало въоръжение на Украйна и с това да бъде замесена във военен конфликт с Русия:

"С което хем да бъдем вкарани във военния конфликт, защото това директно ще ни ангажира в него, хем от друга страна, да се лишим от малкото си останало оръжие. Имайте предвид, че това, което излезе като информация как американците щели да ни дадат на нас като компенсация насреща друго въоръжение, определено можем да го квалифицираме като елементарна лъжа. Припомням, че ние купихме чертежи за 2 милиарда и 100 милиона лева, които на всичкото отгоре ще се забавят няколко години. Не е ясно въобще дали някога нещо ще получим."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
11
 
10
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ номер 1 преди 2 години
Нинова се оказа Американска ***. Всички са Американски *** най вече ВМРО и техния лидер Каракачанов който даде няколко милярда за американски чертежи на самолети !!!
71
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"тубата какви ли не простотии има" - прав си в тубата освен джорджано има и други глупотевини от ранга на CNN, BBC и т.н.
70
10
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Познавам много хора,които не са гласували,или гласували за други партии,които ,ако сега има избори ще гласуват за Възраждане! Защо ли???? А на тези от БОЕЦ да се записват доброволци към АЗОВ!
69
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 73, не се обяснявай русофилски ***! Скоро никой от вас няма да се чувства в безопасност! Ислямските орди на Кадиров в Украйна ли са? Те мюсюлмани или христяни са? Путин поиска ли сирийски бойци, които също са мюсюлмани да му помагат в Украйна? Опорката ви за християнската пазителка Русия е к-а-***, к-а-***!!! А вие с руските знамена скоро ще усетите гнева на народа, необразован ***!
68
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"имаше много знамения" така е като видиш Папата и фашистите на един площад няма въпросителни. Ето ти още едно знамение от днес - Военен самолет на НАТО падна в Норвегия. (Русофобите да не забравят - Путин е виновен)
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 80. То в тубата какви ли не простотии има. И Джорджано даже. Намерил пример, публикуван от руснаци.
66
7
 
2
 
! Отговори
до 77 преди 2 години
БСП ,ВМРО са типично про американски партии . Все пак виж Каракачанов от кой купи самолетите на чертежи!!! АБВ не съществува или поне не е в топ 20.Атака също са пътници заради проявите на Волен. Само ВМРО остават и ще вземат гласовете на всички които знаятистината !!!
65
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В каква война ,ще ви въвличатт бе страхливци нежниии? Те с една Украйна немогат да се справят,ще се бият с НАТО. Вие толкова ли сте простии, колкото изглеждате не знам..... България отново изглежда насранааа, мънкаща, объркана. Утре като ни изритат от нато тея *** дето врякат по центъра за някой лев ... ли ще ни пазят от диктатори ? Клоуни
64
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То няма да има война бе и-д-и-о-т!!! Русия вече падна. Няма нито един завзет град в Украйна, само Мариупол е под обсада навсякъде другаде Украйна печели. Следва обрат и унищожаване на Москва .
63
7
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 73 преди 2 години
Забравяш, че украинската църква е в схизма. Преди войната имаше много знамения: падане на кръст от украинска църква (което е знамение за тежък грях и война), мироточение от икона на Св. НиколайЧудотворец, течение на кръв от икона на Богородица. Така, че нещата не са такива каквито изглеждат. Всичко описано от мен го има в тубата
62
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Възраждане на СССР : Хм, по-скоро ти ще се изненадаш от липсата на пропутински партии в бъдещото управление. Защото просто никой нормален не би ви регистрирал в листите повече. Ще трябва да излезете в нелегалност. По-добре отпрашвайте за Русия още сега, да защитите с гърдите си Путин от световния гняв.
61
13
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Който иска да въвлече България във войната е национален предател,в това число е Винету.
60
8
 
11
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Да свалим правителството. Народа ще гладува цените растат всеки ден. Нищо хубаво не ни чака. Не на войната . НАТО вън
59
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как Костя Копейкин говори за неутралитет на България ,а развяват на митинга руски знамена и скандират Россия.Що за неутралитет е това?
58
6
 
14
 
! Отговори
" Тренд" преди 2 години
Проучване от миналата седмица . ПП 22,9%, ГЕРБ 21,9% ДПС 11,4%, БСП 10,4%, ИТН 7,5% , ДБ 7,4% ,възраждане 7,3%. Би било разумно изграждане да не досажда с изявуте си на мислещите нормални хора , защото при следващите избори и 0% няма да получат.
57
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Възраждане на СССР, питко, в Украйна Путин прати ислямските си орди за да избиват православни християни! Настъпихте мотиката, след година две няма да има ни един русофил, който ще се чувства в безопасност! Запомнете!
56
8
 
5
 
! Отговори
Всеки храбрец преди 2 години
Е с БОЕЦ ! България над всичко !
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам! Има ли държава в така наречената столица, как може да се допускат такива профашистки мероприятия!?
54
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Възраждане на СССР - А украинците не са православни според теб? А защо твоите деца избягаха в САЩ, не в Русия, м?
53
4
 
4
 
! Отговори
До 53 преди 2 години
Т.н от теб "инакомислещи" сте завършени олигЬофрени. Колкото и много да сте в България, основната ви слабост е слабоумието ви. В смисъл, едно улично куче има повече въздействие, отколкото теб. Полезни Идиътс ви наричат в по-свободната политология. като единици стр пълни нули, но комплексарщината ви кара да се групирате. Тогава си заслужавате копейките