Зеленски към лидерите на ЕС: Не спонсорирайте военните оръжия на Русия

Днес външните министри ще обсъждат нови санкции
21 мар 2022 14:30, Нели Христова
172
Зеленски към лидерите на ЕС: Не спонсорирайте военните оръжия на Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова европейските лидери да преустановят всякаква търговия с Русия в рамките на усилията да окажат натиск върху Москва да прекрати продължаващото близо месец военно нападение срещу страната му.

"Моля, не спонсорирайте военните оръжия на тази страна, на Русия. Никакви евро за окупаторите. Затворете всичките си пристанища за тях. Не изнасяйте стоките си за тях. Откажете се енергийните им ресурси. Настоявайте Русия да напусне Украйна", заяви Зеленски във видеообръщение.

Призивът му идва в момент, когато няколко държави от ЕС, включително балтийските държави, призоваха за ембарго върху вноса на руски нефт и газ. Германия се противопостави на пълното спиране на руския внос на енергия.

Външните министри на ЕС се срещат днес, за да обсъдят Украйна и евентуално затягане на санкциите.

По-рано днес Кремъл се изказа срещу европейско петролно ембарго, като заяви, че този ход може да "засегне всички".

"Подобно ембарго би имало много сериозни последици за световния енергиен пазар. То ще има много сериозно негативно въздействие върху енергийния баланс на Европа", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Този месец Съединените щати обявиха забрана за внос на руски нефт и газ, а Великобритания заяви, че ще прекрати вноса на руски нефт до края на тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелено човече, стига рева сега, когато взимаше кеша, беше добре. Е не ти ли мина през ума, че за американците няма безплатен обяд. Нищо, че сина на Байдън от днес в Америка пак ще го разследват за курупция в Украйна. Байдъновците, те хвърлиха в устата на лъвчето, а сега ти гледат сеира. Какво жертви, за тях всичко е бизнес.
85
1
 
15
 
! Отговори
Зеленски преди 2 години
В ютуб има руски концерт от 18 март, да го гледаш, да видиш как са прави и да си направиш сметката какво идва за теб и продажните ти политици дето на границата с Унгария ги ловят с куфари пълни с милиони долари. Давай сега кажи Слава Украина докато си по тениска и си на топло. Черен хайвер имаш? Марково уиски? Милионите в долари ли са ти или в гривни?
84
0
 
10
 
! Отговори
гАз преди 2 години
Гледайте Комика Зе и съ сещайте за Любителя да си хапва "Вратовръзки" Саакашвили. Знаете ли къде е тази "скица"? В грузинския затвор!!!!!! Да сте чували нещо в негова защита от западните политически лидери??? Неъ..., няма и да чуете, щото вече е "бита карта", но поне е жив, виж, за Зе не съм сигурен, твърде много знае... и ако проговори!!!!! По му подхажда ролята на" сакрална жертва" в края на Сериалчето!
83
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Южното Черноморие 75 Това е много хубаво че има укри по черноморието, ще има кой да изтрепе гадните руснаци настанили се нахално през последните 15 години по нашето черноморие с цел да го анексират.
82
0
 
15
 
! Отговори
Атанас преди 2 години
Клоун! Ти го плюваш, то си мисли, че дъжд го вали!
81
0
 
24
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
Значи хората където правят бизнес с Русия да предоставят всякакви контакти с нея,да спрат да си продават или купуват продукцията,или най добре да си затворят заводите и нищо да не изнасят за никъде щото ти така си решил?На ква дрога си бе мой човек?
80
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше ми симпатичен в началото Зеленски, ама взе да иска и да иска неща от всека нация която благоволи да говори с него. Всяко нещо се прави с мярка Зеленски, не да ревеш пред всеки постоянно :)) Ако продължи войната, хората ще забравят че има такава, просто хомо-сапиенс така е устроен, че не го ли засяга лично, постепенно ще забрави :))
79
0
 
19
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Добре дe, миналата седмица всички бяха с този психопат, днес всички са против него? Мнението на хората толкова ли лесно се мени за 2 дни? Какво се промени толкова? Или просто досега плюехте руснаците без да осъзнавате последствията от войната за Европа.
78
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете му белото и го лекувайте ! Не ви ли жал за този жалък човечец ,той не става за оръжие в ръцете на САЩ .....
77
0
 
19
 
! Отговори
Зеленски преди 2 години
Тикво зелена преди да агитира какво да правят другите, дай ни пример та да те последваме. Откажи се първо ти и Украйна от руският газ и петрол и ние ще те последваме. То бива наглост ама ти прекаляваш. Аз какво съм виновен, че страната ти се разпада защото си некадърен?
76
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе урките, не крадяха ли руски газ преди години?
75
1
 
19
 
! Отговори
AAA преди 2 години
тоз вече взе много да дразни с излазванията си нон стоп
74
10
 
6
 
! Отговори
Put Putin on trial преди 2 години
Призовавам русофилските касапи Радев, Янев и Нинова да подпишат петицията Put Putin on trial, поне малко да измият кръвта от русофилските си ръце.
73
1
 
18
 
! Отговори
НКК преди 2 години
Много нагъл стана този. Всички тези бежанци с много малки изключения са богати с домове в България и Европа, бягат с луксозни коли и милиони недекларирани $ и ?, просто това и е билета за безпрепятствено емигриране в чужбина бягайки от бандеровци и неонацисти. Отседнали в хотели за сметка на България по 40лв.на ден-1200на месец на човек недоволсват от условията и искат да си взеват посуда и бельо от жилищата си у нас.Ако бяха като другите бежанци в лагери до границата-нямаше да тръгнат изобщо.
72
1
 
9
 
! Отговори
Sikander преди 2 години
Запада е виновен.Пийване,екскурзии,хапване на топличко и доде се усетят глигана изпотроши свинарника при лудницата в Карлуково и уругвайски се,пърдйеки разхвърля фекалии из Европа.Напълно са прави другарите.Запада е виновен Хвала им.
71
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 71 Питай Путин щото мините са негови. Зелени няма изобщо кораби за миниране. По мръснишките номера са единствено руските престъпници.
70
2
 
15
 
! Отговори
пх преди 2 години
""""Великобритания заяви, че ще прекрати вноса на руски нефт до края на тази година."""" ---- Хитри са, бритите! Никой не знае кво има да става до края на годината! Най-вероятно преди началото на есената сеитба Тихичко ще "паднат" доста от санкциите - зърно, газ, изкуствени торове - и уж ги има, а пък... мдаа..., сещате се! -)))))
69
2
 
22
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Този работи за Русия по добре и от най-елитния баталъон на руснаците. Приказките му, призивите му са откачени. Дори и най-смахнатите западняци вече имат едно наум като го слушат. Такова перчене, дуене и наглост в един лидер света не е виждал от времето на Гитлер.
68
4
 
23
 
! Отговори
Южното Черноморие преди 2 години
Пълно е с Укри тук! Свети Влас, Несебър, Поморие, Бургас, всичкото кола с UA започва номера й. Джипове за 100 бона, добре облечени, хапват, пийват, харесва им тук на Укрите. Хич не ми мязат на изтормозени хора, бягащи от война.
67
4
 
19
 
! Отговори
Димитър Кетипов преди 2 години
Абе писна ми от този Еврейски клоун... Какво заплашваш света бе, кавал? И Черно море ще изкатраниш...Кой предезвика да се започне тази война? - Ти и тиквите от корумпираната ти Украино-Венецуелска колиба, които искат да са деца на Нато... Защо няма и една статия за хилядите избити Руснаци в Одеса,Домбас и Крим след като тия украински русофили от Еврейски произход дойдоха на власт преди 8 години?... Ама ние се подмазваме на краварите с подкрепа на фашистки режим и плюем на себе си.