Байдън няма да се извинява за думите си за Путин

Това не било промяна в американската политика
Обновена: 29 мар 2022 09:25 | 29 мар 2022 09:22, Елка Василева
87
Байдън няма да се извинява за думите си за Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви, че казаното от него във Варшава за Путин - че той "не може да остане на власт", е било израз на личното му "възмущение", а не на нова политика за смяна на властта в Русия.

Още по темата
"Нито тогава, нито сега формулирам някаква промяна в политиката. Изразявах моралното си възмущение и не се извинявам" за това, каза Байдън пред журналисти в Белия дом и припомни, че преди съботната си реч във Варшава се е срещнал с бежанци, напуснали Украйна, прогонени от руската инвазия.

В края на речта си в полската столица Байдън каза: "Този човек не може да остане на власт". Представители на американската администрация побързаха да уточнят, че Белият дом не призовава за смяна на властта в Русия.

В понеделник в отговор на въпрос дали не се безпокои, че думите му може да засилят напрежението около войната в Украйна, Байдън отговори отрицателно. "Не ме интересува какво мисли той", заяви той, имайки предвид Путин. "Той ще прави, каквото е решил", добави американският президент, но отново даде да се разбере, че Путин не бива да бъде начело на Русия, отбелязва Ройтерс, цитирайки думите му, че ако Путин "продължи курса, който води, ще се превърне в парий" и "кой знае какво ще стане с подкрепата в страната му".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
Пролет преди 2 години
САЩ РАЗБРАХА, ЧЕ ПРОПАДАТ И ПРАВЯТ МРЪСНО НА РУСИЯ. ЧАКАХМЕ 33 ГОДИНИ ДА СЕ ПОДОБРИ ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ. НИЩО ДОБРО НЕ ССЛУЧИ ЗА БЪЛГАРИЯ.НАДЯВАХ СЕ ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ТРЪГНЕ НАПРЕД. НИЩО ДОСЕГА. ГОЛЕМИТЕ РИБИ ИЗЯЖДАТ МАЛКИТЕ. КАКВО НАПРАВИ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ????? ГОНИ СИ ИНТЕРЕСИТЕ ПОДТИКВА НАРОДИТЕ ЗА ОТМЪЩЕНИЕ КЪМ РУСИЯ. НЕ, ЧЕ ЗАЩИТАВАМ РУСИЯ, НО ЕВРОПА Е БЛИЗО ДО РУСИЯ. АМЕРИКА ЗАВИЖДА НА РУСИЯ, ЧЕ Е БОГАТА ДЪРЖАВА НА ПРИРОДНИ РЕСУРСИ. ДЕМОКРАЦИЯТА Е РАЗВРАТ И ПЪЛНА С ПЕДОФИЛИ.
73
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 2 години
Този потрива ръце доволно !
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простено му е на алцхаймера !
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В СТАТИЯТА ИМА ЕДНО ОЧЕВАДНО ПРОТИВОРЕЧИЕ-ЗА ЦАРЯ И ПЪДАРЯ, НЕ Е ВЪЗМОЖНО БАДЪН ВАШИНГТОНСКИ ДА КАЖЕ ЕДНО А 16-ТАТА КИНКАЛЕРИЯ ОТ КАНЦЕЛАРИЯТА МУ ДА ГО ПРОМЕНЯ!!!...
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЕМОН
69
8
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Когато ни управляваха сервилни на Кремъл комунисти, заплатата на българина беше стигнала 3-6 долара на месец! Сега средната заплата в България е много по-голяма от руснака, ама русофилистичните тро*лове продължават да леят евтина помия срещу гнилия Запад! Нещастници! Само злоба и омраза умеят да ръсят, за друго не стават!
68
1
 
2
 
! Отговори
London преди 2 години
До да ви светнаКато жертва за това иска Източните Европеиски държави ...теьните народи да умират а $$$ за всеки труп ще трупа долари.
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
туй дементното въобще какво прави там
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мумията се завръща
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В речта си във Варшава Байдън заяви, че Путин не може да продължи да е на власт, което шокира международната общност. След това последва разяснение на Белия дом, че изказването на президента не е знак за промяна в американската политика спрямо Русия, нито подкрепа за смяната на властта в страната. В момента Европа е изправена пред огромен натиск от непрекъснатото повишаване на цените на петрола и газта, от което европейците ще пострадат сериозно.
64
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на трите срещи на върха с НАТО, Г-7 и ЕС Байдън направи редица предложения в областта на енергетиката и военната сигурност, за да обедини съюзниците си срещу Русия. Но всичките му предложения имат за цел да се защитят интересите на САЩ, а не да се разрешат проблемите на Европа, като в същото време наливат масло в огъня с украинската криза.
63
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха,дементиралият дътрофелник и въобще цялата глобалистка секта щели да сменят Президента на Русия.Тия верно живеят в някакъв измислен свят.
62
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън си е много в час с нещата около Путин и е отговорил пределно точно. "Той ще прави, каквото си е наумил". Тъжно е, това е трагедия! -когато дори такава сила като Щатите не са в състояние да спрат един луд, който си е въобразил че е над хората и над законите, доти над Бог...
61
1
 
9
 
! Отговори
Верка преди 2 години
Този празноглавец има две основни задачи:1.Да слезе от самолета,цял и невредим,2.Да се качи на самолета и да пътува,пътува...!
60
1
 
13
 
! Отговори
Бай Издън е обиден преди 2 години
Путин разби бизнеса на сина му и разкри че той стои в основата на финансирането на био-лабораториите в Украйна. Стареца ще направи всичко за да измести фокуса на обвинението!
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой може да обръща внимание на сенилен старец с деменция и шизоидно маниакален комплекс? може би само камила..та чака с нетърпение фотофиниша.
58
1
 
27
 
! Отговори
Слаба памет преди 2 години
Той е забравил какво е казал! Затова не вижда смисъл да се извинява.
57
22
 
3
 
! Отговори
интересно преди 2 години
Другарката Пу...тина не желаеше да се среща с украйнзи за преговори за мир.Тоя дядо както го наричате, уж случайно се изпуснал да каже, че трябва да се смени управата на кремъл и няма и ден след това има вече съгласия за среща и възобновяване на преговори.Явно на дугарката и е светнала лампичката, че при толкова изтичане на инфо от раша като нищо утре ще му резнат и на него главата, ако не се съгласи.
56
1
 
15
 
! Отговори
В. преди 2 години
Нима ги помни?
55
1
 
19
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Ама много ясно бе Джо!!! Кво ше му се извиняваш на тоя?!? Само внимавай като се катериш по стълбите на Боинга,че много се притеснявам.