Байдън няма да се извинява за думите си за Путин

Това не било промяна в американската политика
Обновена: 29 мар 2022 09:25 | 29 мар 2022 09:22, Елка Василева
87
Байдън няма да се извинява за думите си за Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви, че казаното от него във Варшава за Путин - че той "не може да остане на власт", е било израз на личното му "възмущение", а не на нова политика за смяна на властта в Русия.

Още по темата
"Нито тогава, нито сега формулирам някаква промяна в политиката. Изразявах моралното си възмущение и не се извинявам" за това, каза Байдън пред журналисти в Белия дом и припомни, че преди съботната си реч във Варшава се е срещнал с бежанци, напуснали Украйна, прогонени от руската инвазия.

В края на речта си в полската столица Байдън каза: "Този човек не може да остане на власт". Представители на американската администрация побързаха да уточнят, че Белият дом не призовава за смяна на властта в Русия.

В понеделник в отговор на въпрос дали не се безпокои, че думите му може да засилят напрежението около войната в Украйна, Байдън отговори отрицателно. "Не ме интересува какво мисли той", заяви той, имайки предвид Путин. "Той ще прави, каквото е решил", добави американският президент, но отново даде да се разбере, че Путин не бива да бъде начело на Русия, отбелязва Ройтерс, цитирайки думите му, че ако Путин "продължи курса, който води, ще се превърне в парий" и "кой знае какво ще стане с подкрепата в страната му".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
16
 
! Отговори
Ибрикчиитенапататник преди 2 години
Извини се бе!
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един от журналистите му зададе 3 основни въпроса ( 1- за за свалянето на Путин, 2-за изказването му пред Американските войници, че ще видят всичко в Украйна с очите си като отидат там, 3-за биолабораториите) и той не поиска да отговори на нито един от тях. Журналистът му каза че трябва да отговори и, че светът иска да знае. Байдън го нарече, цитирам "глупав журналист. Светът иска да знае много неща но няма да му отговоря". Край на цитата. И няма какво повече да се каже за този човек
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква манифестация на циничността! Такава нагла демонстрация на цялата им политика във времето срещу националната независимост и вътрешните работи на суверенни държави. Цветни революции, износ на демокрация, разбойнически грабеж..Организатор на конфликта в Украйна са САЩ - за нов световен ред, който те трябва да оглавят, според думите на самия Байдън. Какво прави ЕС в цялата тази смрадлива история? Европа е завладяна от див неофашистки реваншизъм...Настояваме за мир!
11
4
 
15
 
! Отговори
Котарак преди 2 години
Естествено! Тоя склеротик вече е забравил какво е говорил преди три дни.
10
18
 
7
 
! Отговори
Митьо Пеераса преди 2 години
Подкрепям САЩ и Байдън само защото подкрепят еднополовите бракове, даже са узаконени в САЩ. Трябва и при нас, нека се даде правота и на нашата любов, да се женим свободно! Имаме разрешение от Сатаната, Господ не е над нас, Сатаната е по-могъщ
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно сенилният дъртак здраво сгази лука. След като и от бялата къща започнаха да обясняват какво е имал в предвид. Пресата в САЩ също беше критична. Личното си възмущение може да изразява като се махне от поста президент, сега няма как.
8
26
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
За истината никой не се извинява!
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той сигурно даже не помни какво е казал.
6
17
 
5
 
! Отговори
Да живее САЩ преди 2 години
България скоро ще стане колония на САЩ! Ще говорите английски език, колкото и да не ви се иска! Ще узаконим еднополовите бракове и ще търпите мъжки двойки да се разхождат хванати под ръка на улицата, деца и т. н. ! Американски заплати, ухааа! Ще падне живот...Законност и ред ще има!
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деменциягата не помни кво е ял преди час, ще се извинява за нещо казано преди 3 дни... Кога и да ритне камбаната му е късно.
4
3
 
15
 
! Отговори
34 преди 2 години
Баидан ли си ходи си смени памперси те бунак все оште незнам Америка как избра бунак за президент на своята страна
3
1
 
25
 
! Отговори
тц тц преди 2 години
Този и морал ли имал?
2
3
 
32
 
! Отговори
Нане преди 2 години
С тоя дементиралият, кравария стана за посмешище на цял свят...)))
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
той вече така или иначе не ги помни