Шолц: НАТО не цели смяна на режима в Русия

Не било цел и на американския президент
28 мар 2022 07:37, Александър Попов
52
Шолц: НАТО не цели смяна на режима в Русия
Снимка: БГНЕС

Смяна на режима в Русия не е "цел на НАТО", въпреки инвазията в Украйна, каза германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от АФП.

Смяна на режима в Русия "не е цел нито на НАТО, нито на американския президент", заяви канцлерът по германския обществен канал ARD.

„Имах възможността да говоря дълго с него в Белия дом и ние също обсъдихме тези въпроси“, добави той.

Джо Байдън заяви в събота във Варшава, че руският му колега Владимир Путин "не трябва да остане на власт". Белият дом веднага увери, че Байдън не е призовавал към "смяна на режима".

„Демокрацията, свободата и правото имат бъдеще навсякъде, но съм уверен, че това е дълбокото желание, което имаме като човешки същества да живеем в демокрация“, обясни Шолц.

„Но хората и нациите трябва да се борят за тази свобода“, добави той.

„Това, което трябва да гарантираме, е, че няма да има нарушаване на целостта и суверенитета на държавите“, аргументира се Шолц.

Запитан за оръжейните доставки от Германия, считани от Киев за недостатъчни, германският канцлер отговори: „Правим всичко по силите си“. Оръжията, които вече са доставени от Запада, според него са помогнали за постигането на "значителни успехи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: натоРусияОлаф Шолц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Кире коравио преди 2 години
Ами с режима на НАТО какво да правим
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжлив лицемер. Не само режима искате да смените, искате смъртта на Путин, ни повече, ни по-малко. Това е целта, която искате да постигнете чрез лапацалото Зеленски и кръвта на украинците.Унищожаване на правителство, което ви пречи да разпарчетосате и ограбите една държава.Износ на демокрация, цветни революции, граждански войни, смърт и разрушение за неподатливите на корупция управници, грозна намеса във вътрешните работи - това е прехвалената ви демокрация -дивокрация и демонокрация по същност.
39
1
 
2
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
нато са неспособни да си правят планове за Русия.
38
0
 
3
 
! Отговори
А режима на НАТО преди 2 години
Русия не цели смяна на режима на НАТО
37
0
 
3
 
! Отговори
Лицемери, демократи преди 2 години
и либерасти, сър!
36
2
 
17
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Напротив - търсят достоен ученик и последовател на покойния Елцин, готов да пропие Русия докрай по стъпките на учителя си. Навални има сериозен потенциал в тази посока, но на практика няма шансове да се добере до властта
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Квадратната глава що не сменя гa3a със зелена салата?
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щолц да не се бави амимда праща Мути в Кремъл с извинение и с подарък за Путин,сребърен поднос със златни прибори за хранене,и мда пуска СП2 докато,Русия не си е поискала и ГДР,че тогава,не ми се мисли какво го чака,тоя rъзoлuзeц.Деменцията се oсpa тотално в Полша и сега в Берлин му лижат фекалиите.
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе не знам дали ще смените Путин,ама съм сигурен,че до три месеца половината Европейски правителства са аут от власта!
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рубли за газ и петрол иматели?
31
0
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Какъв режим ще сменяваш бре ***? В Русия режимите се сменяват от КГБ, а не от такива като тебе.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв другар потомствен нацист дядо му генерал от сс вермахта87006
29
3
 
15
 
! Отговори
До Гейропа преди 2 години
Като останат на студено хората в западна Европа и трябва да плащат бензин по десетина евро литъра...Ще си помислят дали ще гласуват за управляващите в момента ? Това важи и за България. Иначе ще има....Продължавайте Пеша
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"другарю"Шолц хайде да изхортуваме част от едно детско стихче-С когато сняг забръска що ще правиш ти зимъска?
27
2
 
24
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Ще се смени режима....в Европа.Прекалено сте късогледи, за да го видите и затова ви е спокойно
26
5
 
27
 
! Отговори
Ей. Мишки преди 2 години
Точно това ви беше целта. Но нещо не ви се получи. Света не се върти около Юесей. Много сте смели като нападнахте малки независими страни..Виетнам Ирак Югославия Либия Сирия ! Сега нещо май не ви стиска. А?
25
5
 
19
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Внук на убеден нацист, Шолц ли тоя, Шулц ли е най-накрая си показа истинското лице. Заедно с останалите фон дер, цу дер и т.н Пак ще ядат пердах, не се научиха.
24
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тая седмица разплащането за руските въглеводороди става с рубли,та питам се колко още ще им трябва на Шулц и сие европейски лицемери да паднат от власт или да дадат на задна?
23
3
 
26
 
! Отговори
Асада преди 2 години
Защо триете истината и вие ьаставате зад тези нацистки кравари които първи хвърлиха атомна бомба над мирни граждани те дапредизвикали над 150 конфликта в света кой бомбардира Белград не знам с каквс съвест заставате за държава която изби маса хора
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демокрацията, свободата и правото имат бъдеще навсякъде, но съм уверен, че това е дълбокото желание, което имаме като човешки същества да живеем в демокрация, обясни този, дядото на който е заповядвал да бъдат избивани без съд хиляди руснаци, защото по времето на Великата Отечествена война е служил в СС. Не във Вермахта, а в CC.