Загреб нарече Путин военнопрестъпник, Москва протестира

Хърватски министър говори и за руски авторитарен режим
Обновена: 29 мар 2022 10:45 | 29 мар 2022 10:45, Елка Василева
119
Загреб нарече Путин военнопрестъпник, Москва протестира
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е изпратила остър протест до Хърватия заради "обидни и необосновани обвинения" от външния министър Гордан Гърлич Радман към руския президент Владимир Путин, когото той нарече "военнопрестъпник", съобщи руското посолство в Загреб, предаде сайтът Индекс.

Още по темата
"Обидният език и необоснованите обвинения срещу президента на Руската федерация са абсолютно неприемливи“, се казва в изявлението.

Русия също протестира и смята за неприемливо това, че Гордан Гърлич Радман нарече избраното руско правителство „режим“ и публично пожела Путин да не остане дълго на власт.

"Имайки това предвид, руската страна изрази силен протест към Загреб. Такова безотговорно поведение на представители на хърватското ръководство разрушава тъканта на двустранните руско-хърватски отношения, които тази година отбелязват 30 години от установяването си", се казва в декларацията на Русия.

В нея официален Загреб  се призовава да се въздържа от причиняване на негативни последици за междудържавните отношения между Русия и Хърватия.

В съобщението, което е публикувано в официалния сайт на руското посолство в Загреб,  се подчертава, че е необходимо Загреб да се придържа  към общоприетите правила на международна комуникация и дипломатическия етикет.

Хърватският външен министър неотдавна заяви в медиите, че Путин е военнопрестъпник и изрази надежда, че руският авторитарен режим няма да продължи да съществува  дълго.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Хърватските усташи се изцепиха.
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е джихадист, който води Джихад срещу Запада и неговите ценности. Води Свещена война срещу Запада и неговите ценности.
99
1
 
2
 
! Отговори
Кремлин преди 2 години
До Qanon: Ми един преятел - руско ***, ми каза за 50лв ли работиш? Вероятно е там некъде, само не знам в рубли ли е - нали сме вражеска държава :) :) :) Организират им и некви томболи с айфони - публикуваш помия с путин и след време на лични от едно благоевградско село и ти казват - избран си да участваш в томбола. И наистина някой печели. Трябва да се уведоми и ДАНС, м/у другото.
98
1
 
3
 
! Отговори
WWII преди 2 години
Хорватите втората световна са уплашили и СС-армията, която е била там, та се наложило немците да се намесят. Обикновено крушка си има опашка, но да прерязваш гърла на сърби и в купичка да събираш кръв и да я пиеш после е дошло в повече и на СС-овците. Затова бабите и дедите ни казваха - само война да няма!
97
0
 
1
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Хора, каква е тролската заплата? За един преател питам, че си търси работа...
96
0
 
2
 
! Отговори
Кадия преди 2 години
До Анонимен 98: Инакомислието когато е фашизъм, комунизъм, противодържавна дейност и подпомагане на врага СЕ НАКАЗВА ИЛИ СЪС ЗАТВОР ИЛИ СЪС СМЪРТ!!! Дори действащия закон да не предвижда смъртно наказание, извънредните ситуации раждат извънредни закони. Внимавайте много, скоро ще се започне! Минавате границата на "инакомислието" !
95
0
 
3
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
До тя Хърватите не са скопени москалски агенти като българите!
94
4
 
3
 
! Отговори
тя преди 2 години
Хърватите бяха приятели с Хитлер !
93
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Че кой не го знае, че е военно престъпник? Достатъчно е само да се види сринатите жилищни сгради, болници, детски градини ,пък и цели градове , че да се разбере че е такъв! Нищо ново не казва хърватинът! Не е като нашите да мълчат и да се усукват като ***!
92
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военно престъпник и масов убиец. Браво на хърватите. Затова живеят по-добре от нас. Нямат си руска агентура!
91
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 83: по същата логика, за американофилите всеки, който не е ок с това да сме колония на САЩ (защото в момента сме точно таква) бива наричан русофил. Всъщност самият ти призив за арестуване на инакомислещи е точно част от това срещу което уж сте против - фашизъм, комунизъм, диктатура.
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си протестират....
89
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро,Митрофанова защо е в България?
88
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не си е избирала бандит Москвата, кво протестира
87
7
 
23
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ами , прав е човека - джуджето си е военопрестъпник !
86
3
 
17
 
! Отговори
ПЕШЕВ преди 2 години
Ами да не е лъжа ...
85
19
 
9
 
! Отговори
Питайте дедо Издън! преди 2 години
Който лае- не хапе! (А я вижте Путин трае си, ама като направи нещо - цялата НАТО глутница изпада в нервна криза.)
84
4
 
17
 
! Отговори
за Витков! преди 2 години
Това е най-малкото което може да се каже за този ***! Разстрел е нужен за този терорист!
83
11
 
15
 
! Отговори
Кой казва това? преди 2 години
Путин - военнопрестъпник? Кой го казва? Хърватите ли? Същите, чиито деди изтребиха повече от един милион сърби по време на Втората световна война?
82
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво,хърватско