Руски войник е починал от облъчване на радиация в Чернобил

Момчетата са изкопали окопи в радиоактивната кал
3 апр 2022 12:08, Петя Славова
132
Руски войник е починал от облъчване на радиация в Чернобил
Снимка: БГНЕС


Руски войник е бил убит от радиация от повредената атомна електроцентрала в Чернобил в Украйна, след като ротата, в която е бил той, е лагерувала в "Червената гора" – локация около централата, изключително замърсена с радиация, предава БГНЕС.

Военнослужещият е бил част от военните, превзели електроцентралата в първите дни на войната. Около централата има 4 000-километрова зона, забранена за влизане, заради високите радиационни нива.

Още по темата

Момчетата са изкопали окопи в радиоактивната кал, а докато са минавали оттам, камионите им са оставили огромни облаци радиоактивен прах, съобщава The Telegraph. По време на действията си никой от тях не е носил необходимата екипировка за защита от радиацията.

В четвъртък украинската държавна ядрена компания заяви, че повечето от руските сили, които окупираха атомната електроцентрала в Чернобил след нахлуването в Украйна, спешно са напуснали зоната около нея. Предположенията са, че руските военни са разбрали за радиацията и веднага са напуснали.

Руските сили също са се оттеглили и от близкия град Славутич, където живеят работници в АЕЦ-а в Чернобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
7
 
17
 
! Отговори
Свобода преди 2 години
До Фалшива новинаРуснаците са фашисти и убийци!
71
12
 
7
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
ха ха ха ха ха
70
29
 
15
 
! Отговори
Фалшива новина преди 2 години
И какво друго са изфабрикували украинските нацисти?
69
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости имаше един фрвнски научнопопулярен фил има го в рутракера дето ходиха до чернобил и някакъв украинец правеше измервания радиацията си беше ок в трволяка наоколо
68
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФЕЙК
67
20
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Фейк нюз. Руснаците са наясно с проблема повече от всеки и няма никакъв шанс да направят такава тъпня.
66
4
 
24
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
Цитат: Около централата има 4 000-километрова зона, забранена за влизане, заради високите радиационни нива. >>>> Значи зоната е до Урал, до Испания, до Африка, включва цяла Скандинавия....
65
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 автобуса с облъчени. Тяхното командване с кой акъл са ги накарали да копаят окопи. С такова командване, няма как да спечелиш тая война.
64
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72 "Руската армия няма завоевателен манталитет и е там по неволя" Русофилските лъжи стават все по-нагли. Така, "по неволя" всеки път тая моролюбива държава се разширява след войните, които води. Те не искат да се разширяват, просто така се случва, егати каръка.
63
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До колегата с двете добри неща. Руската армия няма завоевателен манталитет и е там по неволя. На мен ми е жал за русначетата. Украинците са жестоки. Ако са пуснали умишлено радиация това е вид ядрено оръжие. Не може да има победител в война.
62
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пастира "Как един е убит от радиация а на други им няма нищо, все едно са имунизирани срещу радиация, това само мисирката Славова може да го обясни" Само една мисирка може да заключи, че след като се съобщава за един починал до момента, на останалите "им няма нищо".
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ник, може да си прав но не трябва да кълнеш. Ето за това са ти минусите. Като кълнеш падащ на тяхното ниво а клетвата може да се върне като бумеранг.
60
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да напишем две добри неща за руската армия - войниците са смели и имат ракети. Толкова. Това нещо разумни действия, планиране, това граждански дълг, грижа за цивините - няма такива неща.
59
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е армия, това е орда - копаят окопи в радиоактивен район, пият антифриз, хвърлят се на нож срещу картечници. Кой ги кара да го правят - това е един отчаян от живота народ, който иска да изжяга от действителността. И на върха на този народ седят шепа фараони, които разполагат с него всячески.
58
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги принуди да копаят окопи? Точно руснаците ли не знаят че там има радиоактивност? Само лъжи клюки и толкоз типично по сша краварска пропаганда..
57
5
 
10
 
! Отговори
Аз преди 2 години
днес бг, каквото и да напишете винаги е подложено на огромно съмнение за достоверност, защото вие се очертахте като *** и продажно-предателски сайт. антибългарски
56
0
 
16
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
4000 квадратни километра е квадрат със снрана 65 км. Много сте прости!
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4000 км ивица около Чернобил;))) има няма до Китай или Ирландия..поне преписвайте като хората :)))
54
2
 
14
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Много просто, има райони които са по-заразени, защото основната зараза е от радиоактивни вещества натрупани във вид на прах по време на авариата и това не е равномерно навсякъде. *** като ходят и копат там трябва да имат уред за мерене на радиацията.
53
5
 
24
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
7 автобуса с руски военни са били евакуирани от Чернобил със симптоми на облъчване.В разрез с всякакви правила, те са били принудени да копаят окопи в радиационния район.По този повод, с черна ирония, коментиращи в мрежата вече наричат руската войска "лъчезарната армия", а нейното ръководство - Ваше "Сиятелство".