С послание: Завързан с ръце на гърба и легнал пред Руския културен център

Според режисьора Давид Джамбазов хората не трябва да си затварят очите
5 апр 2022 09:08, Петя Славова
159
С послание: Завързан с ръце на гърба и легнал пред Руския културен център
Снимка: Кадър от Нова тв

Човек легна с вързани на гърба ръце пред Руския културно-информационен център в София. По този начин режисьорът Давид Джамбазов изрази протеста си срещу откритите мъртви тела на мирни граждани по улиците на град Буча в Украйна.

Според свидетелски разкази, част от телата са били открити вързани по същия начин. След като служители от руския център не успели да отпратят протестиращия, повикали полиция.

"Обичам руската култура. Говоря много добър руски, работил съм в Русия. За мен беше важно този протест да е точно тук, а не пред руското посолство. Защото това, което се случва от гледна точка на пропагандата, която идва от Кремъл, културният елемент е много голям. Тази битка в Украйна се случва и в голяма степен и в културата. Именно Руския културен център е мястото, където трябваше да бъде моя протест", обясни поведението си пред Нова тв Джамбазов.

По думите му, това, което е направил е неговото послание към хората да не си затварят очите. "Лежейки там до голяма степен бях извън случващото се. Странно е усещането да си вързан на улицата. Моентално ръцете ти изтръпват и имаш чувството, че нищо не е под твой контрол", разказа режисьорът.

Той сподели, че акцията му е продължила около30-40 минути, и в нея е участвала и неговата сестра, която го е вързала и снимала. Също така мъжът поясни, че органите на реда са се държали много учтиво, коректно и професионално, с което и акцията приключила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бях чувал за този "културтрегер", явно е дребна ггни-дичка, намерила удобен повод да се покаже наяве! То затова културата ни е на такова ниво! Кога ще забраните Достоевски, Чехов, Чайковски? В някои от западните "цивилизовани" страни вече го направиха!
114
2
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Клош.ар и нарко.ман !!!!!
113
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нови господари си намери българина.
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В правова страна не е желателна такава демонстрация.
111
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джамбазки ходи да се биеш в Украйна. Стига демонстрации. България не ти е бащиния.
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стила и почерка на това деяние не е руски. Всеки народ има своя народопсихология. За мен руснаците не действат така и аз не вярвам на тези лъжи и инсинуации.
109
6
 
4
 
! Отговори
ЕЙ , ДЖАМБАЗОВ... преди 2 години
ДРУГ ПЪТ СЕ ОБАЖДАЙ ДА ТЕ ПОДКРЕПЯМЕ , БЕ ЧОВЕК.... И НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ....!
108
0
 
4
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Доколкото прочетох в друга статия тук разкази на очевидци руска бронирана части навлязла в града,украинците са започнали да стрелят по тях със снаряди и руснаците отвърнали и така 3-4 дни,което обяснява труповете по улиците.Що се отнася зо застреляните завързани ми прилича дело на мародери,които не са се сражавали,т.е. не са от никоя армия.Много ми прилича,когато разни бият старци по нашите села да им вземат пенсиите,а там са въоръжени и направо убиват.
107
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази демонстрация не е много умна и е нежелателна за нашия народ който няма да я подкрепи.
106
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек от къде знае дали вързаните хора не са руснаци или руски военно пленници. Има версия че убитите са хора получили хранителни пакети от руската армия. И точно за това са си навлякли гнева на сънародниците си.
105
0
 
6
 
! Отговори
Сеир преди 2 години
А да коленичим няма ли? Това пошло имитиране ми напомня на почерка на онези с колениченето. Май са едни и същи!
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нищо не е,Путин няма да се трогне от този протест. Трябва като оня руснак,който взеха на запад да си закове мака рите с пирони-. Тогава ще има ефект,и то брутален защото този път не става в Русия,а В ЕС. Изобщо поне си заслужи кинтите,Давид,дай го малко по-ефектно нали си режисьор.
103
0
 
8
 
! Отговори
А някой няма ли да.. преди 2 години
се самозапали в името на Украйна? Все пак има и обгорели жертви... А тук като се самозапалваха в знак на протест срещу правителството какво стана? Правителството си го премести в другия крачол. Всичката Мара втасала, тръгнахме да уреждаме чужди геополитически проблеми. Чужди знаменца си слагаме, на чужд език говорим... а с България какво правим? До къде сме? На къде отиваме? Не е ли лицемерно да помагаш други му докато твоите мрът от наркотици, алкохол, катастрофи, глад и студ? А какво правим?
102
1
 
11
 
! Отговори
И аз протестирам преди 2 години
Утре ще легна пред дома на Давид Джамбазов, защото ме из насили.
101
0
 
9
 
! Отговори
Кой му плати? преди 2 години
Защо режисьорът Давид Джамбазов е сигурен? Там ли беше? Сателитните снимки показват други събития.
100
1
 
9
 
! Отговори
спиш ли? преди 2 години
я КАЖИ БРАТ ПАРИТЕ, ДЕТО ТИ ПЛАТИ шОРОШ СТИГНАХА ЛИ ДА СИ ПОКРИЕШ ДЪЛГОВЕТЕ ОТ БЕЛОТО????
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте, циркаджии.
98
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, вероятно е призив към Русия да отмъсти за хилядите цивилни, убити от Украинските нацисти. Спокойно човече! Невинните жертви ще бъдат отмъстени от руските богатири-освободители! Очаквайте скоро съд за нацистките престъпници! С доказателства от свидетели, документи и криминални експерти, а не от западни журналисти и блогери.
97
18
 
4
 
! Отговори
Болгарин преди 2 години
Пита се в задачата - Намерете 2те разлики между Третия райх и Първия руслям!?!? Едното е годината - 1939 срещу 2022
96
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е "културен център" а друга форма на руския ботуш, с който се мачка българската идентичност и държавност. Точно този "културен център" организира експозиция за 24 май, в който НИТО ВЕДНЪЖ не беше спомената думата БЪЛГАРСКА към "азбука". Напълно в унисон с пълната фалшификация на заснетия и платен филм за българската азбука, която беше представена като "славянска" с произход от Македония.