С послание: Завързан с ръце на гърба и легнал пред Руския културен център

Според режисьора Давид Джамбазов хората не трябва да си затварят очите
5 апр 2022 09:08, Петя Славова
159
С послание: Завързан с ръце на гърба и легнал пред Руския културен център
Снимка: Кадър от Нова тв

Човек легна с вързани на гърба ръце пред Руския културно-информационен център в София. По този начин режисьорът Давид Джамбазов изрази протеста си срещу откритите мъртви тела на мирни граждани по улиците на град Буча в Украйна.

Според свидетелски разкази, част от телата са били открити вързани по същия начин. След като служители от руския център не успели да отпратят протестиращия, повикали полиция.

"Обичам руската култура. Говоря много добър руски, работил съм в Русия. За мен беше важно този протест да е точно тук, а не пред руското посолство. Защото това, което се случва от гледна точка на пропагандата, която идва от Кремъл, културният елемент е много голям. Тази битка в Украйна се случва и в голяма степен и в културата. Именно Руския културен център е мястото, където трябваше да бъде моя протест", обясни поведението си пред Нова тв Джамбазов.

По думите му, това, което е направил е неговото послание към хората да не си затварят очите. "Лежейки там до голяма степен бях извън случващото се. Странно е усещането да си вързан на улицата. Моентално ръцете ти изтръпват и имаш чувството, че нищо не е под твой контрол", разказа режисьорът.

Той сподели, че акцията му е продължила около30-40 минути, и в нея е участвала и неговата сестра, която го е вързала и снимала. Също така мъжът поясни, че органите на реда са се държали много учтиво, коректно и професионално, с което и акцията приключила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече проблемът е в това да дадат на руснаците изход от ситуацията и да се изтеглят достойно- все едно да не преживеят поражение, че май на там отива.
54
7
 
6
 
! Отговори
До Кармен Златарева преди 2 години
Точно така, вие освен трудови лагери за да се държи населението в страх и мизерия за да може върхушката да преяжда от безплатният труд на хората, друг начин не знаете, нали? А, и дадойдат обаче от народната милиция да го приберат, нали? Човека си изразяа съвсем свободно мнението без да пречи на никой. Е, на някои които са извършили престъпления-пречи!
53
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, много креативно. След тази чутовна изява въпросният субект може да отиде пред американското посолство, да си свали гащите, да си намаже седалищното отверстие обилно с вазелин, свинска мас или лубрикант с неолиберален аромат, мноооого хубаво да се наведе и да покаже на нашите "партньори" колко покорен лакей е. И да не забравя да крещи с пълно гърло "Слава Украину", докато евроатлантическата любов гори силно.
52
10
 
20
 
! Отговори
No comment преди 2 години
Напишете в Гугъл "репортаж на бтв за конфликта в Украйна 2015" и ще видите неподправената истина за зверствата на Киевския режим спрямо българите.
51
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Циркаджий всякакви са изпълзяли от дупките си. Трябва да ги натикаме обратно.
50
25
 
14
 
! Отговори
Малатестов преди 2 години
Путин ще гризне дръвцето, ще покорява косноса с помпщата на индийци и китайци. Да си направят Евразийска Космическа станция за да докажат на запада колко техологично мощни са. Ха-ха-ха
49
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно излишна война.Ще ги е срам още дълго време руснаците от това, което свършиха.
48
9
 
14
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
до 48; ....и после си закуси сладко,сладко със собствените си екстременти. А този"режисьор" да го вкарат"коректно и професионално" в трудов лагер вързан за 10год.
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин на практика провежда точно онази политика предписана и от Достоевски в своите произведения.Достоевски ненавижда запада и знае,че оттам за Русия няма да дойде никога нещо добро.Достоевски предсказа дехристиянизацията на Запад и факта,че Русия трябва да е опора на християнството.Расбора се Доатоевски нямаше да хареса Кадиров,но все пак минаха век и половина от времената на писателя.Ислямът ще е проблем и за запада и Русия.
46
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От коментарите се вижда защо България е последна в Европа и отива на дъното на света .
45
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бих направил друг пърформанс. Бих се и3срал във формата на буквата Z пред вратата на руския киллтурен център.
44
0
 
3
 
! Отговори
офтопик преди 2 години
Някой има ли представа кого посрещахме сутринта, че имаше топовни салюти преди около час?
43
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е смешна тази опорка на ДБ троловете,че обичали руския народ,култура ,даже Достоевски,но не харесвали Путин.Е,точно тази култура и този народ е избрал Путин.А ако Достоевски беше жив със сигурност щеше да каже,че Путин е велик ръководител.
42
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паднал човек на земята с вързани ръце. На място линейка и патрулка и се решава намясто. Ако е зле в спешното, ако е добре в районното. Ще го оправят и на двете места.
41
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Циркаджия.
40
24
 
5
 
! Отговори
Русофил KILLтурчик преди 2 години
Путин, убивай наред
39
12
 
31
 
! Отговори
Ано преди 2 години
Откачалки, всякакви. От психодиспансера да реагират веднага.
38
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 Спри се малко бе русофил. Ти изкара че САЩ са накарали убиеца Путин да влезе в Украйна за да могат да си продадат самолетите. Вие от омраца към САЩ превъртяхте съвсем сериозно.
37
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искал да става я го залейте с малко бензин и да видите как ще бяга.... чак пушек ще се вдига...
36
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите не познават руската куртура но са горещи почитатели на руската KILLтура.