Зеленски към Съвета за сигурност на ООН: Спрете руската инвазия

Призова Русия да бъде държана отговорна за най-лошите военни престъпления
Обновена: 5 апр 2022 19:11 | 5 апр 2022 19:10, Камелия Цветанова
205
Зеленски към Съвета за сигурност на ООН: Спрете руската инвазия
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова днес в ООН Русия да бъде държана отговорна за най-лошите военни престъпления, които според него, са били извършени от Втората световна война досега, предаде Франс прес.

Зеленски прикани ООН да действа незабавно срещу военните престъпления, извършени от Русия в неговата страна. В противен случай, по думите му, ООН трябва просто да прекрати работа. Той призова освен това Русия да бъде изключена от Съвета за сигурност на ООН, в която тя е един от петте постоянни членове, както и да бъде извършена реформа на системата на ООН, за да може "правото на вето да не значи право на умиране", предаде Франс прес.

Още по темата

"Сега ние имаме нужда от решения на Съвета на сигурност за мира в Украйна. Ако не знаете как да вземете тези решения, вие можете да направите две неща. Или да изключите Русия от Съвета за сигурност в качеството й на агресор и заради това, че тя е в основата на войната, за да не блокира тя решенията, касаещи нейната собствена агресия. И после да направите всичко, което ние можем да направим, за да настъпи мир", призова Зеленски. "Или другата опция е да покажете, моля ви, че ние можем да се реформираме или променим. Ако няма алтернатива и вариант, следващият вариант ще бъде вие да се разпуснете всички заедно", каза Зеленски.

Във видеообръщението си пред Съвета за сигурност на ООН Зеленски каза още, че руските сили са изпратили стотици хиляди украинци в Русия от началото на войната.

Франс прес съобщава, че пред Съвета за сигурност Зеленски е разпространил и видео с много "сурови" кадри на убити в Украйна хора. "Това са ужасяващи кадри", заяви британската постоянна представителка в ООН. Тя каза, че е потресена от тях. На кадрите се виждат тела или части от тела. Те бяха излъчени на звуков фон, за да се подсили и драматизмът на видеото.

Накрая Зеленски заяви: "Спрете руската агресия". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още по темата: ООНРусиязеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски е новия господар на глобалистите. Каквото търсихте това намерихте. Можехте да избирате между позора и войната. Избрахте позора но ще получите и войната.
143
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ти къде си като се ежиш първо, а на преговорите се снишаш?
142
4
 
3
 
! Отговори
Nice преди 2 години
Прав е Зеленски! Слава Укран! Героям слава!
141
3
 
7
 
! Отговори
Замислете се! преди 2 години
Защо САЩ обгради Русия с военни бази и биолаборатории? Защо САЩ и Англия въоръжиха до зъби и продължават да изпращат оръжие? Защо Изпратиха военни инструктори да обучават нацистите на тероризъм, както обучаваха бойците от Идил и Ислямска държава?
140
1
 
7
 
! Отговори
АнатемаНаСулюПаситто преди 2 години
Този дрогиращ се престъпник трябва най-сетне да бъде измъкнат от дупката,в която го крият англо-краварските терористи, да бъде съден и обесен,а тялото му да виси,докато се олеши,за назидание на господарите му!Същото трябва и ние да направим с чуфутът-безродник и англо-краварска п0дл0га Сулю Паситто.
139
0
 
2
 
! Отговори
инфо до незнаещите преди 2 години
НИНЕВИЯ е последната столица на АСИРИЯ с ранг на "КРЪСТОНОСЦИ" тъй като град НИНЕВИЯ е по стар и древен като поселение и от Шумер и от целият свят камо ли пък от новобранците Асириици..НИНЕВИЯ нямаща нищо общо с Асирия постига най-големия семитски успех завладявайки ЕГИПЕТ...Вендетата към тях е оглавявана от ИРАНСКИТЕ МЕДИ заедно с вдигналите въстание в ШУМЕР а не във Вавилон вавилонци....И се случва чудото че Библиотекарска НИНЕВИЯ дори след смъртта си се сражава в съюз с ЕГИПЕТ срещу Вавилон
138
0
 
0
 
! Отговори
МЕТОД "А" преди 2 години
Ако се абстрахираме от Християнска Асирия която се хвали че църквата им е основана 33 година в годината на разпъването на кръст на Исус Христос от асиирийкият Християнски Патриарх ТОМА то първата Християнска държава е Армения като кръстник нарекли ги точно с това име са точно ПЕРСИТЕ..........Тези известни с прекръстването на буквата "П" на "Ф" в миналото са изповядвали арийски империализъм базиран на буквата "А" и са спряни от гръцката буква АЛФА
137
1
 
2
 
! Отговори
НОМЕРАЦИЯТА преди 2 години
Първи са ШУМЕРИТЕ с тяхното върховно божество НАНКИ/енлил/ на което е кръстена и късната столица на Асирия:НИНЕВИЯ чиято пък ограбена Първа Световна Библиотека създава Персите на Кир Велики които създават техния световен империализъм на буквата "А" тъй като смятали че родителите на Перси и Иранци са АРИИЦИТЕ а изкуствено си създали детето Авраам да им помага да ръководят СЕМИТСКИЯ ЗАПАД на ПЕРСИЯ........и накрая преименували езика си Парси на Фарси да се направят на две и половина щот аутсайдери
136
1
 
0
 
! Отговори
ФАРСЪТ "А" преди 2 години
Медите от Иран в съюз с Вавилон унищожават Асирия с Неината Първа Световна Библиотека...........НИНЕВИЙСКАТА иблиотека създава Кир Велики и Персийската империя........Персите възнамеряват да завладеят абсолютно целият свят благодарение на АРИИСКИЯТ си произход то ест на буквата "А" ..........Опоните точки на ПЕРСИТЕ за завладяването на света са Арииците,Ааврам и прочие....След неуспеха на "А" персите спретват ЦИРК за зелен хайвер преименувайки езика си Парси на ФАРСИ
135
2
 
0
 
! Отговори
Айранеца Кир Велики преди 2 години
Заралията от Берое Зеленски какво прави в Украйна................ФИНИКИИСКИЯТ семитски език от които е произлязъл по късния евреиски иврит има ОСНОВОПОЛАГАЩ закон че изобщо не съществуват гласните букви тъй че истинското име на Израеб би трябвало да е ЗРЛ говорещи на ВРТ
134
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подмина Боливуд и Холивуд едновременно. Този кървав театър е на твоята сметка. На международната публика(общност) не и прави чест, подстрекаването на този конфликт
133
3
 
7
 
! Отговори
Игрите на глада преди 2 години
Доволен ли си г-н Зеленски, че превърна народа си в мишена, пушечно месо??? Гнусен, зависим гл'упак на твоята съвест тежи кръвта на сънародниците ти, на обикновените цивилни хора! С актьорските си и циркаджийски номера не постигаш оправдание на мръсната си съвест!!! Жалко за Украйна, продадена от това истерично ко'пеле! Срам и позор за световната политика и дипломация, въоръжаваща вместо умиротворяваща!!! Тъмни времена и алчни скотове овладяват света.
132
18
 
4
 
! Отговори
90% от Мариупол преди 2 години
са разрушени. Над 40 дена война. И украинците се държат. Не знам дали са нацисти, фашисти или наркомани, както твърди руската пропаганда, но че са патриоти и мъже, видя целият свят.
131
2
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 142 преди 2 години
Зеленски наистина се страхува от нацистите, както и много други. Някои казват, че нацистите били малък процент, но всъщност имат огромно влияние поради насилието, което упражняват - винаги има наблизо някой от тях който да предупреди съответния политик, че или прави каквото му казва или той и семейството му са мъртви. Виж има добро интервю със Скот Ритер - Битката за Украйна (две части) - много добър анализ на ситуацията там.
130
1
 
0
 
! Отговори
msm преди 2 години
Ищи своих . . . . .
129
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докъде стигна украинското настъпление на изток, че не го следя внимателно? Преди две седмици бяха под Москва, предполагам, че вече са някъде зад Урал?
128
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски каза на Съвета за сигурност - изключете Русия или още по-добре вземете да се саморазпуснете. На този кървав клоун не му свършват "гениалните" идеи.
127
3
 
5
 
! Отговори
mladen преди 2 години
До Анонимен под менНе бе той си го знае ама нали му е платено вече за тази роля та...
126
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски кога ще се осъзнаеш на кой свят се намираш ? Защо мислиш,че запада ти желае доброто..
125
3
 
13
 
! Отговори
младен преди 2 години
"Зеленски към Съвета за сигурност на ООН: Спрете руската инвазия" -Що бе каменоделски- псе ниедно? Нали ги биехте и бягаха!!!