Зеленски към Съвета за сигурност на ООН: Спрете руската инвазия

Призова Русия да бъде държана отговорна за най-лошите военни престъпления
Обновена: 5 апр 2022 19:11 | 5 апр 2022 19:10, Камелия Цветанова
205
Зеленски към Съвета за сигурност на ООН: Спрете руската инвазия
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова днес в ООН Русия да бъде държана отговорна за най-лошите военни престъпления, които според него, са били извършени от Втората световна война досега, предаде Франс прес.

Зеленски прикани ООН да действа незабавно срещу военните престъпления, извършени от Русия в неговата страна. В противен случай, по думите му, ООН трябва просто да прекрати работа. Той призова освен това Русия да бъде изключена от Съвета за сигурност на ООН, в която тя е един от петте постоянни членове, както и да бъде извършена реформа на системата на ООН, за да може "правото на вето да не значи право на умиране", предаде Франс прес.

Още по темата

"Сега ние имаме нужда от решения на Съвета на сигурност за мира в Украйна. Ако не знаете как да вземете тези решения, вие можете да направите две неща. Или да изключите Русия от Съвета за сигурност в качеството й на агресор и заради това, че тя е в основата на войната, за да не блокира тя решенията, касаещи нейната собствена агресия. И после да направите всичко, което ние можем да направим, за да настъпи мир", призова Зеленски. "Или другата опция е да покажете, моля ви, че ние можем да се реформираме или променим. Ако няма алтернатива и вариант, следващият вариант ще бъде вие да се разпуснете всички заедно", каза Зеленски.

Във видеообръщението си пред Съвета за сигурност на ООН Зеленски каза още, че руските сили са изпратили стотици хиляди украинци в Русия от началото на войната.

Франс прес съобщава, че пред Съвета за сигурност Зеленски е разпространил и видео с много "сурови" кадри на убити в Украйна хора. "Това са ужасяващи кадри", заяви британската постоянна представителка в ООН. Тя каза, че е потресена от тях. На кадрите се виждат тела или части от тела. Те бяха излъчени на звуков фон, за да се подсили и драматизмът на видеото.

Накрая Зеленски заяви: "Спрете руската агресия". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още по темата: ООНРусияЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете инвазията докато не е станало късно.
123
1
 
13
 
! Отговори
999 преди 2 години
. най-лошите военни престъпления, които според него(зеленски), са били извършени от Втората световна война досега, къса историческа памет: Виетнам, Ирак, Югославия, Либия, Афганистан..
122
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До колегата дето се сетил да пита за ваксините. Много правилно.
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като онова хлапе дето викало Тате едно фтичи фърка. Баща му рекъл Стига на фуй.
120
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула и тя щяла да ходи в Киев.
119
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, фашистки убиец, ще си платиш за всички зверства срещу руснаците!!!
118
14
 
1
 
! Отговори
До коментиращите преди 2 години
Щастливите роби са най-яростните врагове на свободата. Щастливи, че прокситата на любимия вожд ви държат десетилетия наред в нищета. А заради такива като вас - и нас, нормалните хора. Дано да сте платени, че другият вариант е направо плашещ - що за злоба към човек, защитаващ родината си? Ако утре по-силен физически от вас ви нападне, ще му дадете да прави,каквото си иска с вас, така ли? Не е случайно, че не знаем къде гроба на Апостола на свободата - не заслужаваме с такива "българи" като вас .
117
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До долния така е дребните са вредни. Даже много вредни . И безполезни.
116
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко някак си е обърнато на обратното. И с К19 беше така. Някак си човек вижда че нещата не стоят точно така както го представят по медиите. ЕС защо налага цензура. Искат да вярваме само на ЕС. Да няма друго инфо.
115
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-опасни за човечеството са такива джуджета като Зеленски, защото са без самочувствие. Забелязвате ли, че никога не го снимат в цял ръст, той е 1,50 см.
114
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, гледа ли видеото как твоите фашизирани войници убиват още живи руски войници с вързани ръце и крака?Извергът си ти, не е Путин!
113
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народопсихологията на руския народ е такава че той не би извършил това в което ги обвиняват. То се вижда от непредубедените
112
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските военни са раздавали хранителни пакети когато са напуснали. Хората които са ги приели са станали жертва на омразата и може би са платили с живота си защото са взели помощта от вийнипетата
111
2
 
20
 
! Отговори
Абе пич преди 2 години
Зеленски, предай се и отивай в САЩ не разбра ли, че никой не го интересува твоето положение...
110
2
 
25
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Ами да се бяхте спрели, ти и Порошенко, години наред да подлагате на геноцид собствения си народ в Донбас, наци'та отврати'телни. Из'верги, истината ще излезе наяве за отвратителните ви провокации, като бременното момиче, което се оказа, че е модел и е било постановка. Както и в Буча, провокацията на века. И това нац'и, и от чешмата вече тече. Евалла на Орбан, на Вучич, а нашите продължават да се кланят на истинските агресори, спомнете си Югославия, Ирак, Либия, Сирия и т.н.
109
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно сме съгласни за метафората със зелената ***. И ние се сетихме за нея. Урсула и тя все за зелени неща говори горката. Позеленяла е и тя.
108
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
вчера тоя вика:-"Разбийме целата руска армия,тия бегат за живота си!"..,А днеска:..-"Ей,ООН,сапрете ги тия рашъни бре!"..?!..И нарежда на ония от оонето какво да прават...Ако не беше толкова зловещо това същество бих рекъл,че е симпатяга..
107
0
 
5
 
! Отговори
klod_si преди 2 години
Абе ей стига сте ми криле коментара!!!
106
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тео просто човека е протеже на ВПК на Америка които явно искат световна война но в Евразия. Не искат война в Америка а в Евразия. Може и в Африка. Само да не е в Америка. 2023/24г.
105
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, не! Всяка втора статия е за Еугленски, който се разпорежда със света. Моля ви, пощадете ни, махнете го!