Зеленски към Съвета за сигурност на ООН: Спрете руската инвазия

Призова Русия да бъде държана отговорна за най-лошите военни престъпления
Обновена: 5 апр 2022 19:11 | 5 апр 2022 19:10, Камелия Цветанова
205
Зеленски към Съвета за сигурност на ООН: Спрете руската инвазия
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова днес в ООН Русия да бъде държана отговорна за най-лошите военни престъпления, които според него, са били извършени от Втората световна война досега, предаде Франс прес.

Зеленски прикани ООН да действа незабавно срещу военните престъпления, извършени от Русия в неговата страна. В противен случай, по думите му, ООН трябва просто да прекрати работа. Той призова освен това Русия да бъде изключена от Съвета за сигурност на ООН, в която тя е един от петте постоянни членове, както и да бъде извършена реформа на системата на ООН, за да може "правото на вето да не значи право на умиране", предаде Франс прес.

Още по темата

"Сега ние имаме нужда от решения на Съвета на сигурност за мира в Украйна. Ако не знаете как да вземете тези решения, вие можете да направите две неща. Или да изключите Русия от Съвета за сигурност в качеството й на агресор и заради това, че тя е в основата на войната, за да не блокира тя решенията, касаещи нейната собствена агресия. И после да направите всичко, което ние можем да направим, за да настъпи мир", призова Зеленски. "Или другата опция е да покажете, моля ви, че ние можем да се реформираме или променим. Ако няма алтернатива и вариант, следващият вариант ще бъде вие да се разпуснете всички заедно", каза Зеленски.

Във видеообръщението си пред Съвета за сигурност на ООН Зеленски каза още, че руските сили са изпратили стотици хиляди украинци в Русия от началото на войната.

Франс прес съобщава, че пред Съвета за сигурност Зеленски е разпространил и видео с много "сурови" кадри на убити в Украйна хора. "Това са ужасяващи кадри", заяви британската постоянна представителка в ООН. Тя каза, че е потресена от тях. На кадрите се виждат тела или части от тела. Те бяха излъчени на звуков фон, за да се подсили и драматизмът на видеото.

Накрая Зеленски заяви: "Спрете руската агресия". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още по темата: ООНРусияЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дребосъка иска да промени правилата в ООН и също така иска ТСВ.
103
1
 
4
 
! Отговори
Решение преди 2 години
Свърших руския газ, купих си стар боб!
102
1
 
21
 
! Отговори
Тео преди 2 години
Вече 42 дена от началото на войната. Всички от западна Европа и щатите му отделят такова внимание та чак бие на очи. За да се случва това просто умът ми него побира какво са му обещали на тоя клоун. Този предател на славянските народи.
101
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре но как ООН тебе да те спре. Защото кой провокира и допусна това което става. Кой не искаше да разговаря дори камоли да преговаря. Кой е горделивец и самонадеян и до сега. Кой хвърли страната си във война. Кой кой беше това. Искам оон да отговори на въпроса.
100
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се досега какво получихме от НАТО освен гостите от Украйна!? А си плащаме като попове!
99
1
 
20
 
! Отговори
Нема спирка баце преди 2 години
Украинците са първо качество хора, не са като другите хора дето бягат от Война. Те в лагери не спят само в хотели от 4 звезди нагоре. Българска рая е длъжна да им прислугва. Само на бели чаршафи спят. Те са специални и всички са им длъжни, че Путин ги бие хей така, за кеф, без нищо да са направили. Зеленски, къщи, земя защо не искаш света да ви даде? Че то с 40 лева на ден живее ли се в България? 100 трябва да искаш???
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски е най новия световен господар. Всички му се кланят Урсула и байдън и всички либерасти глобалисти милитаристи филантропи милиардери кожодери и прочие и разбира се ВПК.
97
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами те украинците затова са на това дередже! Избират като нас горе долу клоуни,боксьори ,за управляващи!
96
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на Орбан! Ние нямаме такъв мъжкар за съжаление!
95
1
 
14
 
! Отговори
OOН преди 2 години
КАТО ИЗБИЯТ БАНДЕРОВЦИ ТЕ САМИ ЩЕ СПРАТ
94
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми трябват ни американци,ни украинци ,ни руснаци!
93
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам доверие на СС на ООН. Те са протежета на Сащ. Това е неприемливо.
92
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набутаха ни бази ,самолети,танкове! Това знам аз!
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски иска нови правила в ООН и ако не са за китайците може и да ги постигне. Запада толкова мрази Русия че е готов да я замени с крайна но това е неприемливо за Китай и те са в ролята на разумната страна в ООН които като цяло са вредни.
90
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе дигнахме ограда на границата против мигрантите от Азия,гоним ги и ги затваряме в лагери! Те също бягат от войни и глад! А защо украинците ги посрещаме с мед и масло? Някой може ли да вземе отношение къде е човещината?
89
18
 
3
 
! Отговори
2х2=-4 преди 2 години
Единственото което е истина при руснаците е, че всичко което казват е лъжа. Винаги знаеш, че истината е обратното на това, което говорят. Многократно доказано през комунизма и сега.
88
3
 
14
 
! Отговори
А най добре преди 2 години
Да спре тая агония, да вдига спешно бялото знаме... капитулация и мир... с това ще спре разрухата и жертвите. Иначе ще стане американска работа... лунен пейзаж на цяла Окрайна и пак същия резултат!!!!
87
2
 
22
 
! Отговори
Зеленски преди 2 години
Стига рева. Сирия ги разглобила, камък върху камък няма от градовете им. Асад един път не го дадоха по новините, камо ли да иска нещо. Като не може да се оправиш дигай бялото знаме или напускай, да идва някой кадърен. Спирай транзита на газ през Украйна, що газта на агресора ти минава през държавата??? Що ползваш още руски петрол??? Ще се биеш до последния украинец викаш, ама ти пита ли ги украинците?
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не му вярвам на евреина!
85
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
95 прекаляваш, честно. Не симпатизирам на лъжите на Зеленски, но няма да вдигаш ръка на обикновените хора. Не са виновни, че оня е платен и си продаде държавата за плацдарм. А и у нас голяма част от украинците са с български корени, такива идват тука. Виж, запада ще пропищи от ония дето им отидоха в Париж и Лондон. Там са кифлите, гарантирано, а и фашагите, защото са точно такива. Но тия у нас не ги пипай. Те са си наши и ще си ги защитим. Стига да не решат че са Азовци де, тогава обръщаме!