Двама цивилни загинаха в Угледар след поразен център за хуманитарни помощи

Ранени са поне петима
6 апр 2022 19:00, Петя Славова
28
Двама цивилни загинаха в Угледар след поразен център за хуманитарни помощи
Снимка: БГНЕС

Най-малко двама цивилни бяха убити и петима - ранени, след като руската артилерия порази днес център за раздаване на хуманитарни помощи в град Угледар в украинската Донецка област, на 50 километра югозападно от Донецк, съобщи регионалният губернатор Павло Кириленко, цитиран от Ройтерс.

В пост в социална мрежа Кириленко разпространи снимки от последиците от предполагаемата атака. На тях се виждат две жени, проснати на земята, мъж със сериозна рана на крака и четвърти човек с окървавен крак, когото водят към линейка.

Русия твърди, че не напада цивилни, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Руските сили са превзели 60 на сто от територията на Рубежное в източната Луганска област в Украйна, каза регионалният губернатор Серхий Гайдай. През последните 24 часа градът е бил подложен на обстрел с тежки оръжия, съобщи Гайдай в пост в социална мрежа. Той обвини руските сили, че за денонощие са изстреляли по Рубежное общо 81 на брой минометни боеприпаси, артилерийски снаряди и ракети.

Ройтерс прави уговорката, че не може да потвърди тази информация от независими източници.

Гайдай призова всички жители на Луганска област да се евакуират, докато имат възможност. Русия може да блокира пътищата за евакуация, предупреди той.

По-рано днес украинският вицепремиер Ирина Верешчук съобщи, че властите ще опитат да евакуират цивилни по 11 коридора. Хората, които се опитват да напуснат обсадения югоизточен пристанищен град Мариупол, където хуманитарната ситуация е особено тежка, обаче ще трябва да използват лични автомобили, добави тя, цитирана от Ройтерс.

Северодонецк в Луганска област - най-източният град, контролиран от украинските сили - е подложен днес на тежък обстрел, констатираха журналисти от Франс прес на място. Губернаторът Серхий Гайдай съобщи, цитиран от Ройтерс, че горят 10 високи сгради. Все още нямаме данни за евентуални жертви, добави той, цитиран от БТА.

Регионалните украински власти временно са базирани в Северодонецк, тъй като областният център Луганск е контролиран от проруските сепаратисти от 2014 г., отбелязва Ройтерс

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Димчо преди 2 години
До SuCkMyD1ck Големият грях на Украйна е че се остави да я подлъжат от разни чужди посолства. И разбира се, разни платени ( с долари ) националисти ( или по-точно анархисти) решиха да продадат богатата си родина на НАТО за 30 сребърника, излязоха на Майдана, трошиха народното имущество, палеха и биеха наред, защото бяха решили че сега е момента да грабнат власта за да си напълнят гушите и да се отблагодарят на задграничните си покровители... За съжаление никой не ги спря и сега патят всички..
14
0
 
2
 
! Отговори
Димчо преди 2 години
Пишем си, чешем си езиците, правим се на умници, но истината е някъде където ние нямаме достъп до нейната информация. Не съм нито с едните, нито с другите, но война току къй не се започва. Това е много скъпо начинание дори и за богати държави и щом е започната значи има належаща нужда да е така. Да ви припомня че руснаците много са патили през вековното си съществуване и навярно вече са си направили някои изводи благодарение на своето разузнаване ( не че го хваля, но то е може би е най-доброто)
13
1
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
СЛЕД ВСИЧО НАПИСАНО ЗА МЕСЕЦ ,САМО ЛЪЖИ , НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА !!!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко tъп трябва да си да пишеш за Донецк и Луганск от украинско име първо там са само руснаци мразещи Украйна до мозака на костите си и второ Украйна не владее тези области от 8г. е всеки ден ги обстрелва нонстоп чупите tъпомера
11
3
 
4
 
! Отговори
От Възраждане преди 2 години
Утре в 9:00 / 07.04.2022 / има решение на кметицата Фандъкова в знак на Солидарност с Украйна, над сградата на Столична община да се издигне украинския национален флаг. Също е решено и да започне преименуването на улиците около Руското посолство в София !Елате на протест за да спрем тези неини незаконни прояви . . .
10
2
 
4
 
! Отговори
Почакайте преди 2 години
Почакайте и ще видите на морето какво ще става с нацистите, които успяха да избягат и престъпниците, които Зеленски освободи и въоръжи! За разликата орт арабските бежанци, които бяха напъхани в разни обшежития, наглите украинци бяха настанени в хотели, безплатно пътуване и паркиране, 40 лв на ден на човек...
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците бомбардираха в Белград китайското посолство, избиха сватбари в Сърбия и Афганистан...Защо тогава нямаше такъв плач?
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще се бълват тези непотвърдени новини. Има ли война има и жертви.
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах репортаж как укрите се барикадират в цинвилни обекти и като ги насгънат руснаците, хвълят униформите и се преобличат във фусти, за да избягат. Даже го показаха един дебел главатар, който не успял да мине за девойка поради огромния си тумбак и мигаше на парцали.
6
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори ви е бедна представата какво зло са укрофашистите. Но скоро ще узнаете, защото много от тях вече са у нас. Добре, че не искат да са тук, а в европа. Гледайте репортажи от независими медии и ще видите как масово си захвърлят униформите и се преобличат като цивилни, за да пресекат границите. Тук са и трябва да ги обичаме.
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Азовците се барикадират зад цивилни обекти. Това е факт. Логиката на войната не е понятна на хората. Всички средства са позволени и няма кой да ги забрани. Зеленски опразни затворите и пусна всички уголовници. Кой знае колко се добраха до нас, щото да воюват-едва ли. Прибрахме кьораво и сакато тук.
4
7
 
6
 
! Отговори
Пак преди 2 години
Фейк нюз
3
6
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
В болници,училища,жилища,болници се крият нацисти и от там обстрелват хората.
2
7
 
10
 
! Отговори
Плъхове наци преди 2 години
В този центъра се крият фашиските отряди....
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търсили са дипломата на *** там, ама нейсе..