Путин даде оценка за Буча: "груба цинична провокация"

Украйна е екзекутирала цивилни или ги е транспортирала там за целите, каза Захарова
6 апр 2022 22:51, Петя Славова
229
Путин даде оценка за Буча: "груба цинична провокация"
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин даде днес принципната си оценка за "грубата и цинична провокация" на украинските власти в град Буча, близо до Киев, след оттеглянето на силите на Москва, предадоха Франс прес и ТАСС.

В разговор с унгарския премиер Виктор Орбан Путин говори по-специално за "груба и цинична провокация от страна на режима в Киев в град Буча", според съобщение на Кремъл.

Това е първата реакция на руския президент по този случай, който предизвика международно възмущение.

Преди Путин и други руски длъжностни лица отрекоха всякакви злоупотреби на руските сили в Буча, а Кремъл определи като "фалшификация" снимките на трупове по улиците на града, публикувани през почивните дни от медии.

Днес говорителката на руската дипломация Мария Захарова обвини западни висши представители и медии, че са "произнесли присъда "виновен" срещу Русия, "без дори да са се опитали да проверят каквото и да било".

"Тази престъпна фалшификация беше измислена, за да оправдае следващия пакет от санкции" срещу Москва, отбеляза Захарова. Тя каза, че западните медии са "съучастници" в злоупотребите в Буча, написа БТА.

Според Захарова, украинската страна или е екзекутирала цивилните в града, или ги е транспортирала там за целите на инсценировката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
9
 
! Отговори
A преди 2 години
Дано да си следващият със задържани ръце и пръснат мозък!!!Не ги е срам руснаците че барабар и нашите управници начело с Радев
50
0
 
17
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Защото утре ще се гласува изключването на Русия от съвета на ООН по правата на човека. Тоя силиконов гном става банален с изявите си.
49
16
 
2
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
До Алекс- Само дето пропискаш че случилото се в Катин бе в името на марксизма и интернационализма. Същото което ни готви и сега новия световен ред. И заради което назначиха Зеленски за президент.
48
3
 
16
 
! Отговори
Руски корабл... преди 2 години
Гном, лесно ти е на теб, щото си недоразвит на ръст, а тука в губернията колко недоразвити на акъл те подкрепят...
47
4
 
20
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
Откъдето са минали,трева не никне.Да ,убиват,крадат,издевателстват,жалко,че украинците не са очаквали такъв погром,трябваше по рано да се евакуират.Най пострадаха тези които от голям град са избягали по селата,там няма кой да ги защити.Първоначално заради бомбардировките,смятайки че селата не са на прицел,но когато са влезли с танковете и в селата са газели наред и ограбвали.А и *** войници са ниско са платени.
46
5
 
15
 
! Отговори
Германец преди 2 години
На тоя от снимката пожелавам рак на простата, а на внуците му левкемия. Това прави ли ме лош? Ху кеърс :)
45
18
 
6
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
Спрете да осъждате едната или другата страна! Ще има разследване! Вие не сте съд! Нито журналистите са съд. Може и да е нагласена провокация- а може и да не е! Точка. Аз дори знаейки закона "кой има полза от това" се въздържам от заключения и изчаквам.
44
5
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Лъжливите руски овчарчета винаги отричат за престъпленията си.Трябваше да минат години,за да си признаят за зверството в Катин.
43
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжлив недоръст, малко ти остана.
42
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До защо ами то е ясно защото е провокация.
41
6
 
54
 
! Отговори
FCKPTN преди 2 години
Смърт на Путин!!!
40
11
 
5
 
! Отговори
51 преди 2 години
До Анонимен 51 щото идеята на зеленски късно му дойде, докато я обсъдят и режисират
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мужик за кое жуже говириш бе за по ниското жуже ли бе 1.59 е , ай си.
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За един месец са плячкосали всичко от магазините,"освободили" ли са ги от хранителни продукти,след това са тръгнали по къщите да обират де що могат и когато всичко е изтърбушено и почва глада, си го изкарват на обикновени хора минали случайно край " освободителите".А през това са рушили на поразия и дали са мислили дали местните имат какво да ядат,да се отопляват,които дори не могат да работят,а децата мизерстват.
37
6
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До Анонимен 38- А ти откъде разбра какво точно ще разбере след разследването и кой ще се скатава гузно след това. На боб ли гледаш? Аз не съм така добър в гледането на боб, затова препочитам да изчакам. Защото не съм толкова интелигентен като теб.
36
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лош актьор Зеленски, лоши режисьори, лоши сценаристи, лоши оператори. Като всичко в Украйна. Не мина номерът с Буча. Другият път повече старание, моля.
35
8
 
4
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Чеченци бандеровци неговите *** какво да очакваш
34
10
 
23
 
! Отговори
Мужик преди 2 години
Че кой ли му вярва все още на лъжливото жуже? Само кухото БГ русофил!
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 41. Глу.пости. Това сам ли го измисли или го чу по Первий канал?
32
7
 
12
 
! Отговори
Гаварит Вызраждане преди 2 години
Възраждане: само ние казваме истинска истина. Световните информационни агенции са *** на ФАЩ.- Митрофанова е опълченец, защитавал лично с гърдите си Шипка от османците. Земята е плоска и война няма. Това е инсинуация. Буча е операция на извънземните, които се борят против фашизма с безкористната подкрепа на Путин. След победата Путин с радост ще се предаде в Хага, за да отстъпи мястото си на истинския господар на света Кастадин Капейкни, да се свети името му!