Украйна: Русия натрупва сили, готви настъпление

Цивилните в Луганск са призовани да избягат
Обновена: 10 апр 2022 13:49 | 10 апр 2022 10:05, Петя Славова
178

Украйна призовава цивилните в източния район на Луганск да избягат незабавно. Русия "натрупва сили за настъпление" там, предупреди губернаторът на района Сергий Гайдай.

Украинските власти заявиха, че са договорени десет хуманитарни коридора за евакуация на хора от региони, обсадени от руски сили.

Още по темата

Полицейски час е в сила до утре в град Одеса заради "заплаха от ракетен удар" от Русия и след обстрела на гарата в Краматорск.

Британското министерство на отбраната предостави актуализация на разузнавателните данни за ситуацията в Украйна, включително доказателства, че Русия е насочвала атаки към цивилни.

Оттеглянето на Русия от север разкрива масови гробове и използване на живи щитове, се казва в документа. Открити са също така доказателства, че Русия е използвала самоделни експлозивни устройства, за да "причини жертви, да понижи морала и да ограничи свободата на движение в Украйна", съобщи БНР.

Според информацията руските сили продължават да атакуват инфраструктурни цели с "висок риск" от нараняване на цивилни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: УкрайнаРусияевакуация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия да приключи час по скоро и тази операция .
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От EU пресата или запада, нищо хубаво не се казват ! Сеесе се само омраза , смърт , оръжия и сериозни последници за всички хорат. Няма обективност .... жалко е за всички , жалко е че хората не могат да разберат каква е истината . Цената е огромна за Украйна и няма нищо друго значение !
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя; до 9 май според мен ще преклячи всичко американците ги наливат с оръжие а тези са маша в рацете им
117
2
 
11
 
! Отговори
тя преди 2 години
Хайде руски момчета разкажете им "играта" !
116
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва да ги избият докрак нацистите в украйнанезнам защо толкова им се впечятляваме тук и им създаваме условия Те (украйнцете ) вода ненидават там връщаха ни на 50 км отграницята само защото пътувяме за руската федерация по долни същества оттях няма
115
5
 
3
 
! Отговори
Вуйчо преди 2 години
И Русия да върне на Украйна ядрените оръжия които тя и предаде 1994 съгласно договора от Будапеща
114
14
 
19
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Слабо воюва Путин.Буш на негово място, досега щеше да е постлал бомбения килим ,над половин украйна и да е донесъл демокрацията.А кой ли не би икал,да живее в демократични:Ирак,Сирия,Либия,Йемен.....
113
26
 
20
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Кво "руско настъпление" ,бе......танковете им не могат да стигнат до местоназначението си , украинците ги разстрелват от упор от въздуха с дроновете си още на пътя..../гледай тубата и се учи на "модерна война"/...
112
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия според мен се въздържа от офанзива за да даде възможност на повече цивилни да се изтеглят това което Украйна не прави за собствените ди граждани
111
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде и да приключва
110
35
 
19
 
! Отговори
Антитрол преди 2 години
Фашистка русия трябва да бъде заличена от картата.Колкото по-скоро ,толкова по-добре за всички българи.
109
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Операция Z отдавна трябваше да се проведе! Украйна ТРЯБВА да бъде освободена от фашисткия режим в Киев.
108
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаци и украинци живееха прекрасно в Съветския съюз. Изкуствено посяха нацизъм и разделение и го направиха службита на САЩ.
107
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжа от началото до края. Кой използва цивилните като жив щит? Руснаците ли?
106
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте, че ме замислихте малко. "Украйна казала на Източен Луганск да се махат незабавно защото Руснаците щели да настъпват". Та те Луганската армия се бие срещу Украинската.Каква е тази новина изобщо
105
8
 
2
 
! Отговори
Мемори преди 2 години
До До 98Не се изпари. Продали са я. А денгите са дали за водка.
104
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна трябваше да стане! Украйна ТРЯБВА дабъде освободена от режима в Киев.
103
21
 
14
 
! Отговори
Фондацията преди 2 години
Фондация " Русия за България" предлага Новичок и Полоний за всички, които имат друго мнение от това на кремълското Джудже. В най-добрия случай комадировка в Сибир, а обикновено споделяне на съдбата на Политовская , Немцов, Навални, Скрипал, Литвиненко.
102
1
 
10
 
! Отговори
ВСУ преди 2 години
От украински телеграми в луганска област:Самые горячие города, где проходят постоянные обстрелы и бои, это Рубежное, вся Горная община и Попасная. Гатят по всему. Я о стрелковом оружии даже говорить не буду. Артиллерия тяжелая, в том числе 152 калибр. "Грады", "Смерчи", "Ураганы", крылатые ракеты, авиация. Это просто ужас", рассказал глава Луганской ОВА Сергей Гайдай
101
20
 
17
 
! Отговори
До уточнение преди 2 години
Къв ти е проблема със скъпите коли и дрехи на Украинците? Да не би ти да си им ги купувал? Естествено, че такива ще имат повече възможност да избягат, другите дето нямат нищо как ще дойдат до тук с каруцата ли? Престанете и да им се олеждате в тези 40 лв! Първо не им ги дават на тях на ръка и второ не бих си пожелал да съм в тяхното положение па ако ще и 400 да ми дават.