Украйна: Русия натрупва сили, готви настъпление

Цивилните в Луганск са призовани да избягат
Обновена: 10 апр 2022 13:49 | 10 апр 2022 10:05, Петя Славова
178

Украйна призовава цивилните в източния район на Луганск да избягат незабавно. Русия "натрупва сили за настъпление" там, предупреди губернаторът на района Сергий Гайдай.

Украинските власти заявиха, че са договорени десет хуманитарни коридора за евакуация на хора от региони, обсадени от руски сили.

Още по темата

Полицейски час е в сила до утре в град Одеса заради "заплаха от ракетен удар" от Русия и след обстрела на гарата в Краматорск.

Британското министерство на отбраната предостави актуализация на разузнавателните данни за ситуацията в Украйна, включително доказателства, че Русия е насочвала атаки към цивилни.

Оттеглянето на Русия от север разкрива масови гробове и използване на живи щитове, се казва в документа. Открити са също така доказателства, че Русия е използвала самоделни експлозивни устройства, за да "причини жертви, да понижи морала и да ограничи свободата на движение в Украйна", съобщи БНР.

Според информацията руските сили продължават да атакуват инфраструктурни цели с "висок риск" от нараняване на цивилни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: УкрайнаРусияевакуация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
14
 
16
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Унищожила2/3 от украинската армия??? Значи с разбита армия украинците нанесоха "чувствителни" загуби според Песков. Баси армията имат рашките! Ми поляците сами ще им вземат скалпа за 2 седмици. Всъщност армията на Украйна не е голяма. Народът им е обаче. Сега всички украонци са войници. Благодаря, Вова! Ти сам се ликвидира.
39
3
 
1
 
! Отговори
В голяма грешка си преди 2 години
ако смяташ,че с тези плюсове и минуси правиш нещо!Нищо лично!
38
5
 
4
 
! Отговори
боеку преди 2 години
Като дойде аскера да помогне кърджалиите в борбата с българските нацисти, аз първи ще се предам! Само така могат да се избегнат жертвите! Това е най-достойната позиция, която всеки държавник може да заеме.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе наш Брендо още ли е в Украйна
36
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пcиxoпатът в Кремъл ще се самоубие, ако до 9 май Русия не превземе, поне един голям град в Украйна.
35
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами вие се гаврите с руските граждани , извращения правите с руските войници ,въоражава ви целия свят и си мислите ,че те ще ви гледат ??? Ако не се криехте зад мирните жители един фашист нямаше да има
34
2
 
12
 
! Отговори
айде сега преди 2 години
Пет пари не давам ни за Украина,ни за Русия,но наистина се чудя защо не се разберат на преговори,а вършат тези дивотии!?
33
2
 
8
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
До 32А на девети май ще почитате ли руснаците, или ще пишете "ако бях на тяхно място щях да се предам"?
32
7
 
9
 
! Отговори
САЩ преди 2 години
САЩ не търпят диктатори вижте колко много свалиха дали ще им се получи и тук!
31
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леберсстите от продай България, иванкостовски продажници и Поддържащи Пропагандата бързат да слагат минусчета, но те акъл нямат и не четат книжки. Те са умни и красиви и ни водят към самоунищожение. Всички от така наречения десен политически спектър са на хранилка от Америка. Повечето техни политици нямат един час трудов стаж на нормална работа. Всичките са с НПО-та и смучат грантове, фондове, заеми на гърба на българите. Идва ви времето и е хубаво да се осъзнаете овреме.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30 Пази се за да не те опръска , ако се спука памперса му.......
29
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с труповете от Буча? Идентифицираха ли ги? От какво е настъпила смъртта - стрелба, снаряд, ракета, на място ли е настъпила, кога е настъпила? Защо всички имаха бяла лента на ръцета? Русия искаше заседание на съвета за сигурност на ООН за случая и международн комисия която да разследва, но западняците потулиха всичко, показаха труповете, обвиниха Русия и закриха случая, всичко е потулено.
28
19
 
15
 
! Отговори
хех преди 2 години
ако бях на Зеленски само зарад хората щях да абдикирам нека ми викат после русофил предател нам си кво *** поне живи ше са
27
36
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ако е искала да завзема Украйна можеше да го направи в първите няколко дни. Интересно е че още в първият половин час от операцията 2/3 от украинската армия беше унищожена. По-любопитно е че имаше големи количества американско оръжие, което е на подчинение на американската армия. Украинската армия преди началото на операцията беше в състояние да завладее половин Европа, а си представете каква сила има Русия. Всичко ще излезе наяве след края на операцията.
26
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вовата може само да п'ърди и пълни пaмперса... Ха-ха-ха!
25
24
 
19
 
! Отговори
ндаа преди 2 години
Много напоително ни обясняват колко са лоши руснаците!!!Много добре ги познавам руснаците и знам какви са диванета,но да ги изкарваш само тях виновни не е работа!
24
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Байдън дали има време да довърши тази война или ще го препарират?
23
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама разбира се че Русия е използвала самоделни взривни устройства, особено след като украинците публикуваха в нета как да си направиш сам такива и призоваха цивилните да ги метат по танковете.
22
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази война я подготвят поне 10 г. Това хамериканците го знаят идеално. Просто ги оставиха да паднат в собствената си глупост и да им дадат повод.
21
3
 
13
 
! Отговори
защо ли преди 2 години
И руснаци,и украинци драпат люто за преговори!Само дето не се получава!Изпробват се най-нови видове оръжия и от двете страни,пропагандата им маа през просото и сътворява невероятни дивотии,избиват се жени,деца и старци,а едните и другите все се заканват да преговарят!?Интересно колко време ще продължи този мерак за преговори!?Година?Две?Десет?