Все по-малко западни звезди подкрепят Владимир Путин

Той все още се радва на одобрението на Стивън Сегал
Обновена: 14 апр 2022 21:35 | 14 апр 2022 21:29, Нели Христова
209
Все по-малко западни звезди подкрепят Владимир Путин
Снимка: БГНЕС

В луксозен ресторант в Москва разговорите не спираха, докато гостите в коктейлни рокли и скъпи костюми танцуваха цяла нощ. Те се бяха събрали в неделя за 70-ия рожден ден на Стивън Сегал - роденият в Америка актьор, най-известен с това, че играе упорити ченгета и командоси в екшън филми.

"Всеки един от вас, вие сте моето семейство и мои приятели. И аз ви обичам всички", заяви Сегал, облечен със своята известна черна овърсайз риза. "Ние сме заедно, през добро и през лошо", добави той.

На масата до Сегал седяха някои от водещите поддръжници на Кремъл в Русия, включително главният редактор на контролираната от държавата новинарска мрежа RT Маргарита Симонян и Владимир Соловьов, един от най-известните пропагандисти в страната, който превеждаше речта на Сегал на руски език.

Актьорът, който се самоопределя като будист, отдавна има близки отношения с руския президент Владимир Путин и получи руско гражданство през 2016 г.

По-рано той нарече анексирането на Крим от Путин "много разумно" и определи президента като "един от най-великите живи лидери в света".

От началото на инвазията на Русия в Украйна той удвои подкрепата си за Путин, като каза в скорошно интервю, че "външно лице" е виновно за противопоставянето на двете страни една срещу друга.

Кремъл и контролираните от държавата медии в продължение на десетилетия култивират приятелството на Путин със западни знаменитости, като Сегал, в това, което мнозина смятат за усилие за повишаване на имиджа му у дома и в чужбина.

"Основната цел на всичко това беше да се демонстрира, че моделът на обществото на страната е привлекателен за външни лица", обяснява Марк Галеоти, автор на "Ние трябва да говорим за Путин" и старши сътрудник на Кралския институт за обединени служби.

Въпреки това, броят на западните звезди и политици, които, подобно на Сегал, все още са готови да преминат "през добро и лошо" с Путин, бързо намаля през последния месец, като много от тях сега искат да се дистанцират от страната, която е обвинена във военни престъпления по време на инвазията.

Един от първите сред приятелите на Путин, които се обявиха против действията на Русия, беше френската суперзвезда Жерар Депардийо, който осъди "лудите, неприемливи ексцесии на техните лидери като Владимир Путин" в Украйна.

Депардийо, който спечели световно признание за ролите си във филми като "Последното метро" и "Жан дьо Флорет", стана руски гражданин през 2013 г., след като критикува френското правителство за данъчната му политика.

В писмо до руската държавна телевизия по това време Депардийо възкликна: "Много обичам вашия президент Владимир Путин и това е взаимно. Путин лично връчи руско гражданство на Депардийо същата година на специална вечеря, на която двамата бяха заснети прегърнати.

Въпреки това, говорейки пред агенция Франс прес през март, Депардийо, който в момента е изправен пред обвинения за изнасилване във Франция, призова Русия "да остави оръжията и да преговаря".

Коментарите на Депардийо бяха посрещнати с гняв в Русия, като говорителят на Путин Дмитрий Песков каза, че актьорът "не е разбрал напълно" ситуацията в Украйна. Някои руски официални лица призоваха Путин да отмени руското гражданство на Депардийо.

Критиките към действията на Русия се засилиха само след като се появиха новини, показващи телата на мъже в цивилни дрехи, лежащи по улиците на Буча, извън Киев - свидетелство за пълния мащаб на зверствата, които се смята, че руските сили са извършили в Украйна.

В събота бившият италиански премиер Силвио Берлускони призна, че е "дълбоко разочарован и натъжен" от поведението на руския лидер.

Берлускони, за когото се смята, че е почитател на мачо стила на управление на Путин, посети кримско лозе с руския лидер малко след като Москва анексира полуострова през 2014 г. Сега той заяви, че Русия е отговорна за "ужаса на кланетата на цивилни в Буча и други места, истински военни престъпления".

Путин е критикуван и от така наречения западен лагер против естаблишмента – журналисти и известни личности, които преди това са изразили подкрепа за Русия във взаимната си критика към "американския империализъм".

Малко след като Русия започна атаката си срещу Украйна, американският филмов режисьор Оливър Стоун, който защитава действията на Русия в Крим в своите документални филми, а през 2017 г. проведе серия от интервюта с руския лидер, написа в Twitter, че "агресията на Путин в Украйна" е била "грешка".

"Въпреки че Съединените щати водят много войни на агресия срещу съвестта си, това не оправдава агресията на Путин в Украйна. Дузина грешки не правят инвазията нещо правилно. Русия сгреши, че нахлуе."

Докато Галеоти твърди, че Путин вероятно "никога не е доверявал много на чуждестранните си приятели" на първо място, той казва, че последните критики от някога прокремълски фигури в крайна сметка сочат към нарастващата изолация, в която се намира Русия.

"Когато единствените истински приятели на една бъдеща велика сила изглежда са Сирия, Венецуела и Никара Гуа, трябва да попиташ какво се е объркало", казва той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
3
 
3
 
! Отговори
Star преди 2 години
Наскоро имаше концерт на Лужники с цел агитация за вероломната и неоправдана инвазия в автономна Украйна,където Путин се появи зачервен от срам че трябва да излъже народа си на живо в очите.И там дори и любимата му група ,,Любе'' са се опъвали и не са искали да имат нищо общо с концерта,въпреки че им е покровител.
161
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах тези звезди направо ще се разплача как може така......
160
8
 
7
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Кой каквото иска да говори. За обикновенните хора по целия Свят е ясно, че Русия брани своята идентичност, държавните си граници, РУСКИЯ НАРОД. И че, въпреки всички напъни на алчни световни интереси, на подли и смехотворни внушения, хората имат информация, имат разум, претеглят ЗА и ПРОТИВ и оценяват справедливо за всичко.
159
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се разплача от мъка. Артистите са първите фурнаджийски лопати и блюдолизци. Първи усещат от къде духа вятъра. Последен критерий са за морални устои.
158
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
да им прехвърлят бандеровци може и да разберат за какво става въпрос
157
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всъщност добре че нахлу, така този цирей от лицето на земята да бъде изстискан
156
6
 
12
 
! Отговори
Стивън мангал преди 2 години
Голяма трагедия...Западните ***,т.е звезди не подкрепят Путин...значи е на прав път
155
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички обратни са приятели на руския властелин.
154
7
 
14
 
! Отговори
Hahahahah преди 2 години
Стиван ***, какво ни интересува този западнал крими герой :D
153
4
 
22
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
На кой му дреме за "звездите"
152
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето още от статията "Украинската страна е успяла частично да унищожи и частично да изнесе документите от Киев и Харков до Лвов. Целта на провокацията в ядреното съоръжение беше и опит да се обвини Русия, че създава източник на евентуално радиоактивно замърсяване.Сега Запорожската АЕЦ е под контрола на руските войски. Но вниманието се насочи към ядрения реактор в Харков, който също е в проекта "ядрена Украйна".Ще припомним, че и чернобилската катастрофа беше ядрена терористична диверсия на Запада и нямаше нищо общо с официалната версия."
151
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност, Русия и разума на някои хора от цяла Европа, спаси Европа, ето ви заглавие: "Киев разработваше ядрено оръжие в Чернобилската и Запорожската АЕЦ"
150
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искаме мир в Европа, цялата Украйна трябва да се върне в РФ, където си беше преди време, също и да се изолират всякакви нацистки и неонацистки идеологии,пропаганда , знаци и т.н. ,а използващите ги ,да бъдат вкарвани в затвор и наказвани. Не се ли върне Украйна в РФ, европейците няма да завършим добре, колкото и странно да ви се струва, Литва и Латвия също трябва да влязат в РФ, защото именно от там се канят да създават проблем на Европа, а руснаците и европейците нямат полза от конфликти
149
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Путин му е през ... работа та оттък какво мисли запада .И кой от тези дженджери го подкрепя.
148
6
 
18
 
! Отговори
Украинската хунта преди 2 години
Няма да пускам цялата статия, макар, че е доста интересна, но именно затова украинските нацисти са стреляли по централата и предизвикаха пожар там, но централата се е охранявала от руснаци и други украинци заедно, за да предотвратят нещо доста лошо за Европа.
147
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сегал да отиде да живее в Масква, в Рашата, а не да се прави на ласкател отдалече.
146
4
 
11
 
! Отговори
Украинската хунта преди 2 години
Киев е бил само на няколко месеца от създаването на ядрено оръжие на базата на плутоний, получен от отработено ядрено гориво. САЩ /а вероятно и Израел/ са прехвърляли плутоний в Киев, подходящ за създаването на ядрения заряд. Освен това Киев тайно е придобил от Запада технологии за центрофужно обогатяване на уран и лазерно отделяне на изотопи.Работата по създаването на ядрено взривно устройство, което може да се използва при проектирането на ядрени бойни глави се е водела в Националния научен център "Харковски физико-технически институт. Зоната на Чернобилската атомна електроце
145
4
 
11
 
! Отговори
Украинската хунта преди 2 години
"През последните години Киев се интересуваше активно от добива и обогатяването на урана и водеше диалог с чуждестранни компании за помощ. Украйна засили геоложките проучвания на дълбоки пластове на територията на съществуващите уранови мини и разработването на перспективни уранови находища, в областите Николаев, Днепропетровск и Кировоград.Киев е бил само на няколко месеца от създаването на ядрено оръжие на базата на плутоний, получен от отработен
144
2
 
7
 
! Отговори
Украинската хунта преди 2 години
"През 2019 г. ръководителят на Съвета за сигурност на Украйна Турчинов заяви, че "ядреното разоръжаване е историческата грешка на страната". Генерал Гаращук, който беше представител на Украйна в НАТО, призова властите да стартират ядрена програма, за която той предложи да използва съоръженията на "Южмаш" в Днепропетровск.Още от 1994 г. Украйна започна работа по технологиите за ядрени оръжия, които са придобили практически характер от 2014 г., и са получени "значителни резултати"."
143
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност, европейските държави, включително и Русия , имат общи интереси и един от тези е и запзаването на мира, докато други държави извън Европа ,не искат да се съобразяват с интересите на Европа, не само това, но и ни спретват конфликти и проблеми на европейските държави! Украинските нацисти са създавани и отглеждани от Англия и запада и през 1994 г. ги налагат в Украйна, тази исрия я разбрах неотдавна, самия Бандера е бил английски шпоионин. Киевската власт е опасна за Европа, сега ще ви пос