Мъжът, наричан "мозъкът на Путин": Ако загубим, целият свят ще избухне в огън

Александър Дугин е един от хората с влияние върху руския лидер
15 апр 2022 21:30, Нели Христова
577
Мъжът, наричан "мозъкът на Путин": Ако загубим, целият свят ще избухне в огън
Снимка: БГНЕС

Ултранационалистически философ, наричан "мозъкът на Путин" заради влиянието си върху руския лидер, заяви, че отстъплението на страната от украинската столица Киев е само "временно", съобщи „Инсайдер“.

Александър Дугин, неоевразийски идеолог, известен с влиянието си в Кремъл, каза това в интервю за турски медии.

Дугин е руски философ, политолог, социолог и публицист. Той е ръководител на Центъра за консервативни изследвания и основател на Международното евроазийско движение в Русия.

По-рано този месец руските сили се изтеглиха от околностите на Киев, след като се опитаха да превземат украинската столица. Руската армия се препозиционира от района, за да се съсредоточи върху източния регион Донбас в Украйна, заявиха представители на Пентагона и НАТО.

В интервюто Дугин определи руското отстъпление като "чисто тактически ход", който ще позволи на руската армия да се прегрупира и да извърши "ревизии" под ръководството на новоназначения генерал Александър Дворников, ключова фигура в руската кампания в Сирия през 2015 г.

"В момента руската армия се бори със суверенните сили, които налагат еднополюсен свят", заяви Дугин, визирайки съюзническите на Украйна държави, включително САЩ. "Ние не можем да загубим тази война. В противен случай целият свят ще избухне в огромен огън".

Даниел Трейсман, професор по политически науки в Калифорнийския университет в Лос Анджелис и експерт по руска политика, заяви, че "със сигурност е възможно" руският президент Владимир Путин да насочи руските сили да се опитат отново да превземат Киев.

"Със сигурност е възможно, в действителност е дори много вероятно, Путин да иска да направи още един опит за превземане на Киев, ако в някакъв бъдещ момент прецени, че неговите военни имат по-голям шанс да успеят", каза Трейсман пред „Инсайдер“ "Но не бих се доверявал твърде много на коментари, направени за турски вестник от националистически "философ", а след това подети от руски държавни журналисти."

Въпреки препозиционирането на руските войски на изток, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че Путин все още може да се опита да завладее цяла Украйна. Дугин затвърждава това схващане в интервюто, като заявява, че само кампания на Русия в Източна Украйна "не е победа" за страната.

"Нашите войници няма да се върнат у дома, докато не бъдат унищожени целите в цялата страна и не бъде установена сигурност, или докато Зеленски не се предаде", каза Дугин

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


577
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
9
 
28
 
! Отговори
Кк преди 2 години
Ако това е мозъкът на Путин, Путин е без мозък!
296
4
 
21
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
Дядо ми, участник в ПСВ, често казваше: Само война да няма, дядовото!
295
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна ще бъде унищожена от Зеленски, ако украинците не осъзнаят, че трябва да бъде отстранен от мястото му или ликвидиран. Всичко в тази война и криза стигна твърде далеч за да има друго решение на проблема.... Вместо да се живее в мир и икономиката да работи за благосъстоянието на хората... става точно обратното... Хиляди убити руски и украински войници и разрушени домове в Украйна... Никой няма да прости това на Зеленски и обкръжението му...
294
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наближава 7 . Сега днес бг ще ни подхвърли някаква новина, да я разкъсаме!
293
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
429 видял си кулата в киев. Руснаците я гръмнаха заедно с тролските ти колеги облъчващи с бандерска пропаганда за някой долар. Заминаха и няколко американски релейчици. Същото ще стане ако тряснат офиса на блумбърг днес бг.
292
17
 
4
 
! Отговори
Насраданус преди 2 години
Гледам,гледам,гледам някаква мъкгла там където е червенатата звезда,но от мъглата не се вижда много добре.Опааа чакай малко,нещо мъглата взе да се разсейва полекинкаааааа ооооо какво виждаааааам няма звезда никаква,паднала е.а вместо звезда се вижда някакво поле тал,няма го градът.Земетръс нещо ще да е,или от горе камък голям ще да е паднал.Но добре се вижда,няма звездата.Някой изглежда я е свалил.
291
17
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще бъде унищожена от Путин, ако руснаците не осъзнаят, че трябва да бъде отстранен от мястото му или ликвидиран. Всичко в тази война и криза стигна твърде далеч за да има друго решение на проблема.... Вместо да се живее в мир и икономиката да работи за благосъстоянието на хората... става точно обратното... Хиляди убити руски и украински войници и разрушени домове в Украйна... Никой няма да прости това на Путин и обкръжението му...
290
19
 
45
 
! Отговори
... преди 2 години
Тия обвиняват Украйна в национализъм, а те самите са по-големи националисти и фашисти. Гледам руските национални телевизии и взе едно гледам телевизия Алфа-само лъжи, агресия и за измислени врагове се говори, а управляващите им същите като Волен и копейкин-популисти и цинични лъжци. И имат 80% подкрепа от народа, който има стандарт на живот като българския, въпреки, че са най-богатата държава на ресурси в света. Каквато армията, такъв и народа - пасмина.
289
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бих се доверявал на коментари и експерДи, които наричат руския философ, политолог, социолог, публицист (такива в РФ са хиляди) и ръководител на Центъра за консервативни изследвания Александър Дугин, "мозъкът на Путин".
288
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МОСКВА ПОТЪНА!
287
13
 
13
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 2 години
***, защо подклаждате войа? Кой ви го спуска това? При война, точно нагримосаните неадекватни лели като теб ще пострадат, защо продължавате да агитирате?
286
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да не тръгват пак към Киев, защото ще бъдат разгромени.
285
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дугин - едно комплексирано плашило. Той така си ги плещи да не е капо. Опитва се да сплаши турците, но те не му се вързват. Българите обаче да.
284
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А който не иска, ше има и сопа.
283
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До младите които не са живели през комунизма-това,което става в Украйна е резултат на Сто години комунизъм.
282
25
 
18
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Тиквата няма мозък.Той се мазни на всички.на Путин построи тръба за гас безвъзмезно , на Трумп плати 100% остарели самолети, които не се знае кога ще бъдат доставени.Пегръща се с Ердоган,играе танц със саби с арабите.Внася фурми .... и тн. Абе имахме си премиер мечта.Само дето объкновеният българин обедня за 12 г много и изтрада много.А можехме поне малко да се приближим до европейският стандарт.Сега пак драпа з авласт. явно шкавчето е намаляло.
281
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е мъжът.
280
15
 
20
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
С Русия или без, с Путин или без, какво да очакваме в свят с увеличаващо се население и все по оскъдни ресурси??? Аз очаквам голямо изтребление под формата на ТСВ. Гладът е лош съветник. За съжаление човечествотосе държи буквално като безмозъчен парaзит. Най смешното е че точно в Африка където е най голям глад, се плодят като зайци. И сега заради войната ще нахлуят в Европа и ше стане супер забавно.
279
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кютек ще има моченца.
278
7
 
25
 
! Отговори
ИЗВЪНРЕДНО: преди 2 години
Значи на Муки някой му нарежда да прави кълбета и салтанати пред публика,щом не му се налага и да мисли.Бутнаха цяла Украйна и още буксуват като пиян през л***йно.Та викат : ,,Ако не ми дадеш да те набия и надупя,ще ти запаля къщата!" Хайде бе ербапи,до там ли оряхте? Нали бяхте голямата работа.То не ще само да викаш че имаш нещо в гащите,то иска и да имаш!