Поне една жертва при потъването на "Москва", 27 моряци са изчезнали

За смъртта на мичмана Иван Вахрушев съобщи съпругата му
17 апр 2022 18:57, Нели Христова
96
Поне една жертва при потъването на "Москва", 27 моряци са изчезнали
Снимка: БГНЕС

Журналисти от украинската служба на Радио Свобода съобщиха, че са потвърдили един смъртен случай при потъването на руския военен кораб "Москва", въпреки че руските власти не съобщават за жертви.

Те забелязват, че новината за смъртта на 41-годишния мичман Иван Вахрушев е публикувана от съпругата му в руския сайт за социални медии Odnoklassniki (Съученици).

"Нашият герой!!! Той загина, изпълнявайки дълга си. Той се бори до последния си дъх за живота на кораба. Ние сме облени в сълзи и в траур. Ти винаги ще бъдеш герой в сърцата ни", пише тя в сайта .

Варвара Вахрушева казва пред журналисти, че съпругът й е загинал в резултат на потъването. Тя е била информирана за смъртта му на 14 април, като добавя, че тялото му е намерено, но обстоятелствата около смъртта му не са разкрити.

Вахрушева твърди, че други 27 членове на екипажа са изчезнали, но няма официално потвърждение за това.

В събота руското министерство на отбраната публикува видеозапис от парад в Севастопол на моряци от потъналия кораб, което е първото доказателство за оцеляването на моряците от кораба.

Те бяха посрещнати от главнокомандващия ВМС адмирал Николай Евменов.

Министерството съобщи късно в четвъртък, че "Москва" е потънал в бурно море след пожар, причинен от избухнали боеприпаси. Украйна заяви, че е потопила кораба с две ракети "Нептун".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потапянето на,, Масква" показва слабата преценка на капитана и ръководството на ЧФ.крайцера се приближил на трисетина километра от вражеския бряг без да внимават за ракети.На борда на,, Масква" е имало корабния вариант на С-400, явно не е бил задействан, защото, ако е, едва ли ще бъде ударен от ракета която е изстреляна на поне 40 км. от кораба.
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До pronto "А такааа, значи са оживели (повечето)?" Ама разбира се. В пропагандата на руските медии, макар че и тя не смее да каже колко точно са "спасените", защото знае, че ще продължават да валят факти за обратното.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36 Нашият квартален катаджия никога няма да му хрумне да смота патрулката на дъното на Ариана, ама сега след тоя светъл пример ще видим, като я напълнят с вода.
28
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците винаги са ме съсипвали от смях: все едно някой вярва и на дума от това, което говорят. Ако ще и да кажат, че от 500 след "инцидента" са станали на 600: никой не ги приема насериозно.
27
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин гениално скри тоя кораб на дъното барабар с капитана. Ха сега да ги видиме хамериканците как ще открият къде е! Убеждавам се, че това е най-гениалният милиционер за всички времена!
26
6
 
14
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До pronto...... Това са артисти в руски военни униформи!
25
8
 
31
 
! Отговори
Важното е преди 2 години
че прославената гемия на Путин потъна, да си умре джуджето от яд, а моряците по принцип не са виновни, че са се родили в руския нyжник.
24
7
 
15
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Потопяването на Москва е и предупреждение за Китай, защото е използвано най-вероятно противокорабни ракети английско производство Харпун.
23
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си фалшив, фалшив си Путин, по смешен си ми и от мистър Биин.
22
16
 
7
 
! Отговори
pronto преди 2 години
А такааа, значи са оживели (повечето)? А пък вчера, като се считаше, че са загинали, колко народ се радваше и се гавреше... Видяхте ли се сега, кръвожадни долнопробни мишленца, колко ви е акъла? Как сами се издадохте какви сте злобари и комплексари, "модерни и прогресивни" казвате, но неудачници в живота, явно и в собствените ви очи! За урок да ви е!
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 25Сега в Мариопул много Азовци ще изчезнат))))))Ама още ли има, от две седмици всеки ден въртите едно и също,и всеки ден,, "Азовстал"е превзет и прочистен!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нещо гледам по *** български граждани по морето усилено търсят скафандри и плаващи компресорни станции. Това съчетано с изключителния скок в изкупните цени на варненските вторични суровини ме навежда на някои мисли. " Ей, внимавайте, че някои от железата гърмят"
19
5
 
27
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Малко ме съмнява, че всички са изчезнали, но не го признават, защото на руснак, на жена и на радио не може да се вярва.
18
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашистите беха строили има-няма 100тина моряци от кораби от Севастопол и в 20 секундно видео, ги показват като оцелели от,, Масква"! Нема кой да се върже, знаем ги ние тия комунистически пинизи.
17
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега в Мариопул много Азовци ще изчезнат... Няма да им е готино вече. А и наемници.... А Зеления ще се гордее с храбростта на тия, които е нямало как да избягат.
16
2
 
24
 
! Отговори
Абе преди 2 години
И снимката с кораба не е актуална, защото сега е на дъното в полуразпаднало се състояние. Дано да не гръмнат само ядрените ракети на борда, че ще стане цунами.
15
5
 
15
 
! Отговори
Казано честно, преди 2 години
...не знам кое звучи "по-гордо", че украински ракети ли са го ударили/което не смеят да си признаят/, или че пиян мужик предизвикал пожар, и морето така се е "развълнувало" , че погълнало кораба! Аз вярвам на руската пропаганда;
14
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината, само истината, цялата истина. Путин обяви, че няма да напада Украйна, Лавров повтори това на международна среща. Целите на Путин в Украйна са благородни. На кораба "Москва" е обявено за един загинал и 27 изчезнали. Има едни 10 божи заповеди, за тези които се смятат за християни
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълнозелените дървета в Севастопол изобщо не съответстват на датата 17 април.
12
11
 
35
 
! Отговори
Само Путин знае преди 2 години
Но се е заврял в дъното на ядрения бункер и се кръсти.