Поне една жертва при потъването на "Москва", 27 моряци са изчезнали

За смъртта на мичмана Иван Вахрушев съобщи съпругата му
17 апр 2022 18:57, Нели Христова
96
Поне една жертва при потъването на "Москва", 27 моряци са изчезнали
Снимка: БГНЕС

Журналисти от украинската служба на Радио Свобода съобщиха, че са потвърдили един смъртен случай при потъването на руския военен кораб "Москва", въпреки че руските власти не съобщават за жертви.

Те забелязват, че новината за смъртта на 41-годишния мичман Иван Вахрушев е публикувана от съпругата му в руския сайт за социални медии Odnoklassniki (Съученици).

"Нашият герой!!! Той загина, изпълнявайки дълга си. Той се бори до последния си дъх за живота на кораба. Ние сме облени в сълзи и в траур. Ти винаги ще бъдеш герой в сърцата ни", пише тя в сайта .

Варвара Вахрушева казва пред журналисти, че съпругът й е загинал в резултат на потъването. Тя е била информирана за смъртта му на 14 април, като добавя, че тялото му е намерено, но обстоятелствата около смъртта му не са разкрити.

Вахрушева твърди, че други 27 членове на екипажа са изчезнали, но няма официално потвърждение за това.

В събота руското министерство на отбраната публикува видеозапис от парад в Севастопол на моряци от потъналия кораб, което е първото доказателство за оцеляването на моряците от кораба.

Те бяха посрещнати от главнокомандващия ВМС адмирал Николай Евменов.

Министерството съобщи късно в четвъртък, че "Москва" е потънал в бурно море след пожар, причинен от избухнали боеприпаси. Украйна заяви, че е потопила кораба с две ракети "Нептун".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много русофил коментират "война е" - каква война бе. Според вашия бог Путин и наместника му на земята Лавров война няма
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България сме под информационен чадър. Каква е истината не се знае. Само ги извъртат нещата ежедневно.
9
6
 
39
 
! Отговори
void преди 2 години
Няма жертви на украински ракети, защото корабът не е бил там. А той не е бил там, защото няма и война, има съвсем малка специална военна операция, водена от разстояние със супер модерни свръхточни оръжия, каквито и по филмите не сме виждали. А ако изобщо имаше жертви, то от Кремъл щяха да обявят незабавно, защото Русия е известна с навременното предоставяне на достоверна информация, както и със свободата на словото в тази малка мирна демократична страна, притисната в ъгъла от Украинската империя
8
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Москва потъна, наред е Кремъл.
7
7
 
20
 
! Отговори
Умрял е от препиване преди 2 години
Затова не го броят, а останалите са скочили в морето и са изчезнали.
6
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние защо не си гледаме нашия кораб там?
5
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, на война се дават жертви. Дано да е само един загиналият матрос. А някой няма ли вече да смъкне Зеле от екран? Ако трябва и с подобаващата героика...
4
4
 
22
 
! Отговори
Обаче преди 2 години
За разкриване на държавна тайна - хайде сега в ГУЛАГ за 20 години.
3
6
 
24
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 2 години
ЖИВИ СА НО МАСКВА Я НЯМА. А ПУТИН КАЗА - ПО ДОБРЕ ДА ПАЗЯТ ТЕХНИКАТА, ПО-СЛАБО ХОРАТА! И ДА ПЕСТЯТ ПАТРОНИТЕ!
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3 "Обаче всички лъжат...". Така е, истината е първата жертва по време на война. Сега слушам Гутлена, питат я за позицията на руснаците, че те са освободили нашите моряци, а тя - сами да преценим дали е лъжа или провокация. Правителството през цялото време ги подкрепяло, работело за тяхното освобождаване, не давало цялата информация, щот загрижено за психиките на семейства и моряци. *** кажи кой лъже, кой маже. Но на кораба имаме още хора, та май по-добре нашите да си мерят приказките
1
6
 
32
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Тази вдовица разби пропагандата на Кремъл, че нямало жертви на Москва ...Но като се почна с Курск, Беслан, театъра с Норд Ост ... в Сирия за 600 опечени вагнеровци ... Путин не е престанал да лъже