Боеве почерниха Великден в Украйна, около $1 трилион са щетите в страната

Киев покани Москва на преговори край "Азовстал"
25 апр 2022 07:30, Анисия Иванова
198
Боеве почерниха Великден в Украйна, около $1 трилион са щетите в страната
Снимка: БГНЕС

Боеве почерниха православния Великден в Украйна, въпреки призивите за спиране на огъня през вчерашния ден.

Американски висши дипломати разговаряха със Зеленски в Киев

Пътуването на държавния секретар Антъни Блинкен и министъра на отбраната Лойд Остин се проведе в момент, когато войната навлиза в третия си месец, с хиляди загинали и милиони разселени, и когато Киев отчаяно търси помощ за украинците, блокирани в разрушения град Мариупол.

Президентският съветник Олексий Арестович заяви, че украинският лидер Володимир Зеленски се е срещнал с американските служители вчера, тъй като отбраната на Мариупол "вече е на ръба на колапса" и Украйна изпитва остра нужда от нападателни оръжия.

Още по темата

Британски военни предупредиха за фалшив референдум в Херсон

Русия планира "манипулиран референдум" в южния град Херсон, който да оправдае нейната окупация, сочи доклад на министерството на отбраната на Обединеното кралство.

В него се казва, че градът е от ключово значение за целта на Русия да установи сухопътен коридор към Кримския полуостров - който беше анексиран от Русия през 2014 г. - и да доминира в Южна Украйна.

Британските военни припомнят, че Русия е използвала същата тактика и методи, за да оправдае със задна дата завземането на Крим.

Украйна ще търси 1 трилион долара компенсации от Русия

Щетите и загубите на Украйна в резултат на руската агресия през двата месеца война възлизат вече на около 1 трилион долара, обяви Олег Устенко, съветник на украинския президент по икономическите въпроси.

Тази цифра включва не само унищожената инфраструктура, домове и предприятия, но и загубите в резултат на негативните финансови и икономически процеси за украинския бизнес. Именно около цифрата 1 трилион долара Украйна трябва да насочи усилията си да получи компенсации от Руската федерация веднага след края на войната, заяви Устенко

Киев покани Москва на преговори край „Азовстал”

Украйна покани Русия на преговори близо до завода "Азовстал" в Мариупол, където украински бойци и цивилни все още се отбраняват в града, който до голяма степен е под контрола на Москва, съобщи Киев.

Разговорите в близост до огромния стоманодобивен завод ще представляват драматичен и символичен фон, тъй като обектът е последната крепост на украинските сили в стратегическото пристанище.

"Поканихме руснаците да проведат специален кръг от преговори на мястото, точно до стените на Азовстал", заяви Олексий Арестович, помощник на президента Володимир Зеленски.

По-рано през деня Киев призова за примирие в разрушения Мариупол за православния Великден, който се празнува и в Русия, и в Украйна./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Атанас Велмазов: Няма нищо братско руснаците. Нашите братя са украинците. Там където е била Стара България. Гените са ни еднакви. руснаците са наследници на монголските орди на Чингиз Хан. Ако се вгледаш внимателно ще видиш в Путин леко дръпнати очи, нисък ръст и т.н. всички черти на монголоидите. С братята много си се объркал млади господине :)
154
1
 
3
 
! Отговори
Антинатовец преди 2 години
Няма по тъпо племе от фашагите от Бандера. Търсете фашаги трилион долара от краварите и ги прехвърлете към техните 18 трилиона дългове. Когато нападахте от 8 години Донецк и Луганск от кой търсихте долари за атака и питахте ли тези хора там в убежищата и скривалищата добре ли им беше? Ако хората там са украинци защо ги нападахте това е геноцид . Ако ги нападахте че са руси защо ги спирате да си минат към Русия?
153
1
 
1
 
! Отговори
Генералисимус преди 2 години
До Атанас ВелмазовЛеко само да не ви натежат празните руски рубли, че трябва 1000 коментара да напишете, че да си купите ракията и лойта с червен пипер за вечерта. Рублата като долара - *** и половина са и двете. Пак хора които не искат да се бият умират, защото един алкохолик и един актьор се джафкат за територия. Все едно в гроба ще си я носят. Срам и позор, извинение за хомо сапиенс са и двамата, но и вие се борите за титлата!
152
4
 
4
 
! Отговори
До Хххх преди 2 години
Времето и водата текат само напред, мойто момче, не се връщат назад ! Ако вземем да се връщаме назад, може да стигнем до времето, когато Руското княжество е било част от Монголската империя ! Земите на Украйна са й дадени от СССР, не от Русия, а ако почнем да говорим за произход на болшевишките лидери, много малко от тях са били руснаци ! Четете бе, четете повече, за да не се излагате така !
151
2
 
1
 
! Отговори
българин преди 2 години
Браво на украинците, много мъдри и зелени.Добре ги плъзнаха .
150
6
 
8
 
! Отговори
До Българин преди 2 години
Руското население в Донбас щом не иска да е част от Украйна, да заминава в Русия - там има земи колкото искат, и при това ще гледат всеки ден по телевизията лика на любимия си идол Путин !
149
4
 
4
 
! Отговори
До Хайде стига! преди 2 години
Ама те каквито и да са, са в Украйна бе, а руснаците там работа НЯМАТ !!! Даваш ли си сметка за това ?!
148
5
 
8
 
! Отговори
Хайде стига! преди 2 години
"украинците, блокирани в разрушения град Мариупол" са нацисти от Азов и натовски военни, инструктори и доброволци. Те не искат да излизат при руснаците, защото ще има съд и присъди. Искат коридор към трети страни???
147
2
 
9
 
! Отговори
Закривай преди 2 години
окрайна!
146
13
 
10
 
! Отговори
Обикновен човек преди 2 години
Чета коментарите и не проумявам - не се ли информирате за тази война от различни източници и да формирате собствено мнение или плаща ли Ви някой да пишете тези глупости ?!? Войната си е война, агресия проявява този който напада съседна страна и щом причинява щети на чужда територия е повече от логично, че носи отговорност за възстановяването им. Просто, ясно и залегнало дори в Руското законодателство !
145
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хохлите явно така и не разбраха,бой и .бан не се връщат,всичко остава за ваша сметка и най вече за сметка на собствената ви наивност да се водите по акъла на марионетката шут!
144
10
 
10
 
! Отговори
Велик ден преди 2 години
В чест на Великденските празници, великият православен лидер Владимир Путин разруши няколко православни храма, освободи доста православни вярващи от земните им мъки, и принесе в специална жертва Господу живота на тримесечен украински младенец ! Слава, няма друг като него !!!
143
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, дай им на украинците един трилион долара, а пък ние българите пак ще се оправим някак си. И тебе ще оправим.
142
25
 
9
 
! Отговори
УБиват православни преди 2 години
НАркоманизирания ПУТИНЧО ползва зомбирани мюсулмански наемници за военен терор срещу ПРАВОСЛАВНА УКРАЙНА>>Този нагъл престъпник в втория псевдо еврейн започнал жестока война срещу Православната охрана на Земята ни.. Вижте ГИТЛЕРЧО от кое еврейско семество произхожда в Австрия..
141
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един трилион долара ще ги търсите от тия които ви накиснаха в тая какафония.
140
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предложиха на украинците мирен изход, те отказаха. Сърбат това, което са надробили. С мисълта, че са велики арийци вече е проверено исторически докъде се стига, трябваше да четат повече история.
139
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДо СЕМ и СГП
138
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора на Бг. да потърсим колективна отговорност на всеки който призовава за гонения и ""смърт на русофилите"" ние сме демокрация а не сме нацистка деноминацията.
137
3
 
30
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
Линията на търпението е прекрачена,от тук нататък или ще се съобразяват с Русия или ще хвърчат шамари.Ако някой си мисли,че Русия ще бъде сломена веднага да търси психиатър!
136
4
 
14
 
! Отговори
164 преди 2 години
Амебо, Русия печели чисто 1 милиард дневно от Западните си роби за горива сес се? 1 трилион може да са много за янките щот немат дим у гъзо като теб сес се тъппич? бухаха