Русия с нота: Да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна

Дипломат: 800 млн. долара е стойността на оръжията, които ще се доставят за Киев
25 апр 2022 10:00, Анисия Иванова
701
Русия с нота: Да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна
Снимка: БГНЕС

Москва е предала на Вашингтон нота с искане да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна, съобщи руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

"800 милиона долара, такава е стойността на оръжията, които ще бъдат доставени за Киев от Вашингтон", подчерта Антонов в интервю за телевизия "Русия-24".

Още по темата

"Това е огромна сума, тя не помага на търсенето на дипломатическо решение, регулирането на ситуацията", добави посланикът. "Предавали ли сме нота - да, подчертахме неприемливостта на ситуацията", заяви той, като уточни, че Русия е поискала прекратяване на тази практика.

САЩ "се опитват да повишат още повече залозите и да изострят ситуацията", според Антонов.

"Задачата е да не се допусне, както американски сенатори заявяват открито, Русия да стои твърдо на краката си, руските интереси да се уважават по света, да се чува гласът на Русия", добави дипломатът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


701
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
541
0
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Рухна митът за силната руска армия.Оказа се група пияни женчовци.
540
1
 
0
 
! Отговори
Казах СС преди 1 година
Бавна и мъчителна смърт за руските фашисти окупатори!Тънка тел и плитък гроб за Путин!
539
0
 
4
 
! Отговори
USA- непобедима! преди 2 години
Джуджето с високите токчета и с ядреното куфарче не може да бъде заплаха за космическа Америка, защото всичките американски ядрени ракети ще бъдат изстреляни от космоса и са неуловими от ПРО и ПВО. На времето Рейгън построи ПРО- Сейфгард, която няма да допусне нито една вражеска ракета да падне на територията на САЩ. Джуджето си отива...
538
2
 
4
 
! Отговори
И. Петров преди 2 години
Тази нота не е случайна. В случая вече НАТО воюва с Русия затова тези оръжия за милиарди няма да достигнат до пушечното месо за което са предназначени. Без пътища, мостове, ж.п. разпределителни центрове, летища, гари, на мястото на които скоро ще могат да се садят картофи, стоката няма да пристигне. Разбира се доставките са фактурирани, осчетоводени и сметката скоро ще бъде връчена на украинския народ.
537
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледнато реално Русия воюва не с Украйна, а с НАТО. От Украйна живото месо, от НАТО оръжията. Ето как на риск се върви към изтреблението на света и няма кой да спре тази лудост. Световният елит е полудял. Къде в устава на НАТО е регламентирано намеса в полза на страна, която не е членка? Какъв е този ционизъм?
536
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мюмюн по руската телевизия водещата Скабеева се оплака че в тази война загива генния фонд на Русия ! ................... то па един фонд! Сичкото yнтерменш!
535
4
 
13
 
! Отговори
Пешев преди 2 години
Алооооо,руснаците,вие защо си мислите,че само вие имате права да поставяте условия ?!Защо сте глухи към единственото условие,което поставят много други държави,а имен но да напуснете незабавно Украйна и да оставите украин ския народ сам да определя бъдеще то си и развитието си,а не непременно под руски диктат и руски ботуш ?! Опра вете си най-напред голямата държава и тогава,ако имате разрешение, помагайте,но не с бомби,ракети,военизирани ***,стрелби по цивилни и грабежи!!! Отврат сте !!!
534
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 603. Анонимен. Нека без пяна на устата! Малко история за късата ти памет. Ирак с хим. оръжия, нищо не намерено. Сирия също, Югославия също, Либия също, Фалкланд островите, а да не си припомнян за Афганистан, Виетнам, Корея и.т.н.
533
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бадън не коленичи пред Путин, за разлика на Корнела пред Митрофанова.Какви са руснаците, та ще пускат ноти. Втората световна кой им помогна на тях с оръжие? Сега се обръщат нещата. Как руснаците водят война в Сирия, и отнемат Крим и създават сепаратистки републики. Тая нота е като хартиено самолетче
532
6
 
8
 
! Отговори
Ако ставаше с ноти преди 2 години
Нямаше да има Руско оръжие във Виетнам,нито пък Руско в Афганистан и т.н по всички горещи точки на света!
531
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вопли и мрънкане в стил "нас биют". Още колко циврене ще има от путински СССР, ще има още много "нас биют".
530
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на фона на тия 800 милиона къде се бута Кире с неговата заплатка
529
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.595 Преди да пишеш прочети повечко по въпроса,който искаш да дискутираш.Преди няколко дни в медиите имаше публикация за немски учен,атомен физик,който руснаците в 1945 г. бяха пленили и който впоследствие е бил два пъти лауреат на Сталинска премия за извънредни постижения по създаване на атомна съветска бомба.Ако се разровите в медиите от началото на 50те години ще намерите съобщение за екзекуцията на семейството ат.физици Юлиус и Етел Розенберг за издаване тайната на USA.ат.бомба
528
6
 
18
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Няма как да се чува гласът на Русия - те са жалки нещастници и терористи! Отсега нататък никой няма да ги пита за нищо, а с този мерзавец Путин е свършено - отива на бунището на историята!
527
5
 
19
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Ами ако искате да уважават руските интереси то уважавайте другите страни. Украйна не са ви колония. Имат право сами да избират своя път. Най-после го разберете комунисти калпави.
526
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""Предавали ли сме нота - да, подчертахме неприемливостта на ситуацията", заяви той, като уточни, че Русия е поискала прекратяване на тази практика." Аааа, ужасТ, руските терористи са се оплакали, че им е неприемливо украинската армия да има оръжие да им се съпротивлява. Това наистина е много подло от страна на САЩ. Как могат така да мачкат "величието" на руските муужици?
525
8
 
8
 
! Отговори
Генералът преди 2 години
Доставките на оръжие ще помогнат войната да свърши по-бързо с победа на Украйна.
524
3
 
5
 
! Отговори
linx преди 2 години
До Не фен на Путин.Точно с подобни доводи wehrmachta нападна съветския съюз и там бяха избити 27 000 000 души !! Това за СССР е била отечествена война ! Явно Хитлер ги е зомбирал толкова много че още реват и повтарят неговите грешки макар че вече като се замисля май Хитлер е бил прав !!
523
2
 
5
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
До До Не фен на Путин.В едно от известните изтерични talk show по руската телевизия водещата Скабеева се оплака че в тази война загива генния фонд на Русия ! Ами може би точно това е една от целите на Путин !!
522
3
 
7
 
! Отговори
linx преди 2 години
До АкоАми ако *** пуснат дори и само една бомба над матушка Русь ще се изсипе дъжд от атомни бомби и тогава вече няма да има матушка Русь !! Така че ако им стизка да пуснат !