Русия с нота: Да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна

Дипломат: 800 млн. долара е стойността на оръжията, които ще се доставят за Киев
25 апр 2022 10:00, Анисия Иванова
701
Русия с нота: Да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна
Снимка: БГНЕС

Москва е предала на Вашингтон нота с искане да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна, съобщи руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

"800 милиона долара, такава е стойността на оръжията, които ще бъдат доставени за Киев от Вашингтон", подчерта Антонов в интервю за телевизия "Русия-24".

Още по темата

"Това е огромна сума, тя не помага на търсенето на дипломатическо решение, регулирането на ситуацията", добави посланикът. "Предавали ли сме нота - да, подчертахме неприемливостта на ситуацията", заяви той, като уточни, че Русия е поискала прекратяване на тази практика.

САЩ "се опитват да повишат още повече залозите и да изострят ситуацията", според Антонов.

"Задачата е да не се допусне, както американски сенатори заявяват открито, Русия да стои твърдо на краката си, руските интереси да се уважават по света, да се чува гласът на Русия", добави дипломатът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


701
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
521
4
 
8
 
! Отговори
linx преди 2 години
До Обявете войнаТоку що в THE NEW YORK TIMES излезе статия че от този ултиматум президента Байдън толкова се е изплашил че си го е преместил от левия крачол в десния !!
520
2
 
3
 
! Отговори
Маргарита преди 2 години
До До Не фен на Путин...... Май не проумяваш, че войната е между Русия и САЩ!
519
7
 
16
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
америка трябва да отговори както украинците отговарят на руския военен кораб Масква който пичива на дъното на черно море -Руски воеенен карабл върви на майната си. и той отиде.
518
15
 
18
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Русия иска да избие украинския народ , да заграби земята му и заплашва света с ядрена война ако се противопоставя на тази наглост. типично по гангстерски.
517
13
 
22
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Когато рашките платят всички разрушения в Украйна и обезщтения за загиналите, тогава може би светът ще престане да помага на Украйна !!!___А сега, когато рашките вършат престъпления в Украйна е супернагло да искат да не помагаме на украинците !!!
516
5
 
6
 
! Отговори
Обявете война преди 2 години
И доставките ще престанат.
515
12
 
4
 
! Отговори
Ако преди 2 години
Пуснете една атомна бомба, ще ви чуят всички.
514
7
 
21
 
! Отговори
До Не фен на Путин. преди 2 години
Да бе да. Голяма държава с мощна армия напада по-малка от нея държава, видите ли - "да се предпази". Толкова е плитка тая руска пропаганда, че главите ви стават на легени от нея. И понеже са и страхливи, вместо да обявят война, го водят "специална военна операция". И е толкова специална, че един от големите им кораби потъна. Просто показаха на света, че само дрънканиците им са на ниво - всичко останало е гола вода.
513
6
 
17
 
! Отговори
Kuncho преди 2 години
Господа Руснаци то и дипломация ли имало!За съществуването на дипломацията явно трябваше да научите, след като вероломно нападнахте една ваша съседка и ви побиха канчето там.
512
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми като не искат да ги пердашат с американски оръжия - да вземат да се изтеглят от Украйна. Що ли не го направят?
511
5
 
5
 
! Отговори
Б. М. преди 2 години
До НЕ ФЕН НА ПУТИН. Чета и, а изненада, Украйна е създадена през 1918 на 3 март с подписите на Русия, като ПОБЕДЕНА, и на Германия, Австро - Унгария, ОИ и БЪЛГАРИЯ, като ПОБЕДИТЕЛИ.. Други такива въпроси?
510
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече никой не се плаши на ултиматумите на Рашка-Говняшка.
509
23
 
15
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
До СЛАВА УКРАIНИ!- Aaa не така! Колкото и да не харесвам Путин, истината е по-важна. Русия не е нападнала Украйна без причина, а да се защити от попълзновенията на глобалистите и новия им световен ред. Чети малко как и под какви условия е създадена Украйна като държава- и то неотдавна. Чрез международен договор и Конституция. И кой забърка кашата там. И кой е Зеленски. А относно жените и децата на Украйна, се питай кой и защо ги държи в подземията на Азовстал. И си прави заключенията за другото
508
2
 
14
 
! Отговори
рушки курви преди 2 години
ако не сте забелязали, този път ленд лиизЪ е в друга посока.
507
23
 
30
 
! Отговори
СЛАВА УКРАIНИ! преди 2 години
Доста нелогични твърдения на мужика-посланик в САЩ. Първо да каже какво търсят руските главорези в независима Украйна и убиват деца и цивилни хора. Никой не ги е канил там. Рано или късно неканените гости ще бъдат умъртвени на чужда територия като агресори, а не освободители, за каквито се представят. Ще дойде момент, когато Пентагонът ще спре да се церемони с тия убийци.
506
1
 
13
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Смачкай главата на змията
505
14
 
36
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Вова , Вова какви ги сътвори направи за резил матушка пред целия цивилизован свят.Не става само с ултиматуми и заплахи.Накрая Вова ще свършиш в някоя канавка като Кадафи а армията ти разпасана и бездарна ще бъде методично заличена.Светът позна алчността и лакомията ви Вова и с това започна краят.
504
1
 
9
 
! Отговори
Веско преди 2 години
До ссср . . . Хубу, смазват ги разпарчетосват и после кво? Настава мир и любоф? И това ще е първия случай в историята на човечеството, когато ще е за добруването на хората, а не за ПАРИ!
503
12
 
23
 
! Отговори
Златка преди 2 години
Хаха раша може да заповядва само на тавариш мутрафонска, другарката корнела и костя копейкин :))))))
502
24
 
23
 
! Отговори
Гадъй преди 2 години
Янките са ГАДНИ.Къде се бъркат в славянски руски територии и спорове.Повече кръв и трупове и пълно унищожение на Украйна,това целят.