Китай зае страна: Застана зад Русия във войната в Украйна

Си Дзипин и Путин имат "приятелство без граници"
29 апр 2022 18:11, Нели Христова
322
Китай зае страна: Застана зад Русия във войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Китай потвърди подкрепата си за Русия, противопоставяйки се на САЩ и други държави, които искат Пекин да осъди Москва за войната в Украйна, съобщава Bloomberg.

„Важен извод от успеха на отношенията между Китай и Русия е, че двете страни се издигат над модела на военен и политически съюз в ерата на Студената война“, заяви говорителят на външното министерство Жао Лицян, добавяйки, че те „се ангажират с разработването на нов модел на международните отношения”, предава "Дарик Нюз".

Този модел включва избягване на конфронтации или обединяване срещу трети страни, заяви говорителят на китайското дипломатическо ведомство.

Той добави, че това е различно от „манталитета на Студената война“, демонстриран от някои страни – стандартната критика на Пекин към сътрудничеството на САЩ с блокове като Организацията на Северноатлантическия договор, чието разширяване според Пекин е довело до атаката на Русия.

Президентът Джо Байдън предупреди президента Си Дзинпин миналия месец с „последствия“, ако Пекин подкрепи Москва за инвазията, а китайският лидер каза, че страната му няма намерение да води войни, или да се включва в такива.

Както отбелязва авторитетната американска агенция, засега няма признаци Китай да подкрепя Русия в заобикалянето на санкциите, но предлага риторична подкрепа чрез повтаряне на руските твърдения, че САЩ управляват мрежа от оръжейни биолаборатории в Украйна и по света.

Пекин също така многократно посочва, че поддържа приятелството „без граници“, което Си и руският президент Владимир Путин заявиха, когато се срещнаха точно преди Зимните олимпийски игри през февруари в Пекин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
8
 
7
 
! Отговори
Найй преди 1 година
После една добра новина.нато е сбирщина от колоний на чело с един луд.
223
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно тия коментиращите от свободния свят искат да живеят в тоталитарен режим,но на думи никой не отива в такива страни.
222
11
 
32
 
! Отговори
Имаме преди 1 година
Ционист за министър тия сатанисти ще затрият света Скоро ще причинят 3тасветовна но ще обвинят за това Русия насърчавайки войната с оръжия! Ще настане глад и страдание много болка ще има! Но бъдете силни Бог няма да остави децата си! Сатаната владее света сега но не задълго! Вярвайте в Бог тежки времена идват на земята ! Отрекохте се от Бога за лъскавите играчки на дявола и сега ще плащате! Мнозина дадоха душите си за пари и разврат, но земния живот е кратък !
221
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избора на Китай е ясен, опитаха да ги премахнат но се оказаха прекалено силни особено като си наеха бодигард Русия. Така мира се върна. Сега ги питат, биха си премахнали бодигарда си, та един ден ако отново им обявим война, да са без бодигард.
220
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатанисти владеят света. Това казва всичко и обяснява всичко. Ако Русия падне значи че е била предадена отвътре. С това ще се сложи и край на християнството и на духовното. Ще останат ментално аморфни същества, живеещи за да оцеляват....и докато са нужни. Корените на тази война с Бога са много дълбоки. На господарите вече не са им нужни хора. Те имат всичко. На тях им трябва единствено да унищожат "***".
219
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още по-добре!Сега ще купуваме с копейки :)))
218
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всичко възможно правите да развалите съюза китаи и россия --те заедно са голяма сила
217
47
 
17
 
! Отговори
Любен Пандев преди 1 година
Колкото и да крякат русоглупците, историята работи срещу путлерофашизма. И нашистите тук са обречени, както рашистите на Путин. След три месеца, когато путин пукне, ще мълчат като пукали.Догодина България ще започне да черпи собствен газ и нефт, и ще изнася. Газопроводчето за Сърбия и Унгария ще бъде спряно, а газта от Близкия Изток и Азербайджан през Турция и България ще се пренасочи към Германия и Европа. Любимата жена на Путин Кабаева ще стане преходен президент на нова Русия с човешко лице.
216
47
 
22
 
! Отговори
гого преди 1 година
Китай ако иска конфликта между Русия и Украйна да се уреди, трябва да престане да подкрепя Русия. Това ще спомогне за по-бързото приключване на военните дайствия.
215
21
 
51
 
! Отговори
ТрансМъж баш натовец преди 1 година
Скоро америка ще бъде колония на китай
214
69
 
30
 
! Отговори
sd преди 1 година
русия и китай са мръсни клоаки, ще се удавят в собствените си нечистотии. Китай вече зарази целия свят с ковид - повече от 2 години тормоз. сега руските ***. да почва ядрената фаза че американците да ги превърнат в пепел и да се свършва с руските и-з-роди.
213
34
 
23
 
! Отговори
Б. М. преди 1 година
До ФАКТ.Напиши в Google руско дете и виж, че 90 % от снимките са на деца в униформа. Момичета, момчета, всички във военна униформа. Още от малки слушат само за оръжие и война. Помисли пак за това, че само Путин е виновен.
212
55
 
24
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Никой ли тук не осъзнава че проблема не е русия не е и руският народ....проблема си има конкретно име Владимира Путина...той праща млади хора да се бият ей така си без и те самите да знаят защо..воюват защото просто така им е наредено..а не защото имат причина..не защото братята им украинци нещо им пречат.а просто защото буквално са насилствено задължени от *** ..така че единственият виновник за това което се случва в момента се казва просто Путин..не Русия .не руските военни..а просто Путин
211
43
 
39
 
! Отговори
Факт преди 1 година
И няма никакво начало на нов световен ред..едва ли има нормално мислещ човек който да иска диктаторски държави да въвеждат какъвто и да е ред...това значи народа да станем роби на собствените си президенти..както е именно в Русия и Китай...Демократичният свят и Америка няма да допуснат "комунизма" да въвежда каквото и да е където и да е...ако толкова ви се живее като кучетата ходете си в Русия и Китай..никой не ви спира..ходете там и лайте на воля,.тук е Европа ..а не Азия или Африка
210
36
 
19
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Тук не е въпроса коя личност чисто политически подкрепя друга личност...както в Русия има милиони които са против управлението на Путин...така и в Китай има милиони които са против управлението на Си дзи пин..така че не бъркайте вижданията на Путин и дзи пин с виждането на народа им...това са много различни неща..не забравяйте че народа се контролира с пари..а парите са в Америка ..и дали ви харесва на русофилите тук или не няма никакви значение..Сащ ще контролира света
209
23
 
57
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Ето това е началото на новия световен ред, в който САЩ не са единствената водеща сила. ЕС имаше този шанс, но проамериканските предатели в Европа продадоха идеята. Така възможността за надмощие над САЩ беше пропусната.
208
27
 
70
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Така така само над ЕДИН МИЛИАРД. зад Русия ,както е тръгнало наред е и Индия и още МИЛЯД И ПОЛОВИНА така ,че почти половината планета . А ние които слогуваме на американците и сме по население като една махала в китайско село голям го вадим и такъв ще го ядем .
207
16
 
43
 
! Отговори
И. Петров преди 1 година
До Галя: Галя казва "за да има мир не трябва да има комунизъм" Галя не знае, че основната разлика между комунизма и капитализма е отношението към средствата за производство, т.е. кой ги притежава. В България частната собственост върху средствата за производство е 95%, във Франция частната собственост е 70%- коя държава е по- комунистическа? В Русия частната собственост е като във Франция...
206
29
 
65
 
! Отговори
И. Петров преди 1 година
Русофобите нямат аргументи, говорят общи приказки, много прилагателни, не се посочват факти, заучени приказки. Например: "След Украйна сме ние" т.е. руските танкове ще преплуват морето, ще минат през Румъния и ще се появят на Орлов мост...Не обясняват обаче как ще стане това и защо ще го правят. Или "спряха ни газта за да ни изнудват" - естествено ще ти спрат газта ако не я платиш по предложения начин, който гарантира реалното получаване на парите, заобикаляйки блокираните сметки и т.н.
205
17
 
10
 
! Отговори
д преди 1 година
... Суровинния придатък на Китай, трябва да си остане само за Китай. Ако утре както вън рвят нещата Путин ... ади бе Ти управлявал ли си страна с такива размери ... ами не става така.Ние една България не можем с толкова малко народ а за ... ехееее толкова много мнения как ............