Зеленски: Русия иска да унищожи Донбас и всички, живеещи там

Мариупол - сега е руски концентрационен лагер сред развалините
Обновена: 30 апр 2022 08:25 | 30 апр 2022 07:30, Камелия Цветанова
234
Зеленски: Русия иска да унищожи Донбас и всички, живеещи там
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че се опитва да унищожи Донбас и всички, живеещи там, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

"Постоянните брутални бомбардировки, постоянните руски удари по инфраструктура и жилищни райони показват, че Русия иска да изпразни тази територия от хора. Затова защитата на нашата земя, защитата на нашия народ, е буквално битка за живот", каза той снощи във вечерното си видеообръщение към нацията.

По думите му градовете в Донбас ще оцелеят само ако Украйна продължава да се държи. "Ако руските нашественици успеят да осъществят намеренията си дори частично, те разполагат с достатъчно артилерия и авиация да превърнат целия Донбас в развалини. Както направиха с Мариупол", каза Зеленски.

Той посочи, че Мариупол, някога един от най-развитите градове в региона, сега е "руски концентрационен лагер сред развалините".

В големия северен град Харков положението е "брутално", но украинските войски и агентите на разузнаването са постигнали "важни тактически успехи", добави Зеленски, без да уточни.

Той каза, че спасителите продължават да претърсват развалините в Киев след ракетните удари в четвъртък. Зеленски изрази съболезнованията си на семейството на Вира Хирич, която загина при обстрела. Украинският президент заяви, че тя е 23-ият журналист, убит във войната./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
20
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Тавариши, лошо няма нека руснаците превземат Украйна и света, но едно е да искаш друго е да можеш да го направиш. В момента на фронта болшинството от руската армия е съставена от селяци събрани от кол и въже от дълбокия прованс, чиято единствена цел е да припечелят някоя рубла на държавна служба. Тези хора нито могат, нито искат да се бият. Ето затова спец операцията буксува и няма изгледи за успех. Въпрос на 2-3 седмици е американското настъпателно оръжие да излезе на форнтовата линия и тогава
43
5
 
26
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Зеленски да обясни защо отбранителните линии на украинците минават през домовете и къщите на хората. Нормално ли е в двор на училище да се оборудва опорен пункт,крие оръдие? Нормално ли е през жилищни дворове да минават траншеи под прозорците на хората,за които толкова се е загрижен?Кой ги научи на тази тактика?И кой се крие зад гърба на цивилни и стреля?
42
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинофилитската *** е мнозинство единствено в социалните мрежи. Разни лелки и несретници с ракия в ръка на профилните снимки. И задължително със снимка на Путин, гол до кръста на кон, от преди 15 години, а не такава с ботокс в скулите, приличащ на Илияна Раева в кофти ден. Руски бомби да падат на главите им, ще пишат "мачкай Путин"
41
21
 
4
 
! Отговори
Колев преди 2 години
На парада на смъpтта на 9ти Май ще празнува само Путин. Бившите ССР отказват да отбележат празника,дори Луакшенко няма да присъства на парада.
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
украйнците дезертираха кой ще ви носи оръжието ланз лес , отпуснали са ти военен отряд да те пази от америка
39
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тоя зеленчуков
38
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киев заслужава да бъде изравнен със земята. Не виждам защо руснаците отлагат неизбежното.Много българи загинаха от ръцете на бандеровците в Украйна и трябва да има възмездие.
37
1
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 91 преди 2 години
А недей да лъжеш, там всичко е под контрол ан великата руска армия , и муха не може да прехвръкне.
36
19
 
9
 
! Отговори
Керасимов преди 2 години
Жyжето е затънало в киреча до уши. Дори неговите прогандатори вече загатват това по тв-то, макар и непряко. Който е тръгнал срещу цивилизования свят не стигнал доникъде. Путин да видга белия флаг, да се освидетелства за да не го съдят и да ходи в дом за душевно болни. Руснаците да плащат репарации на Украйна, а останалия свят да си води живота който беше преди тази война.
35
5
 
27
 
! Отговори
НЕ ДА Я преди 2 години
УНОЩОЖИ А ДА Я ОСВОБОДИ ОТ НАСИЛНИЦИ И ПРОДАЖНИЦИ КАТО ТЕБ НЕ ОСЪЩЕСТВЕНО АКТЬОРЧЕ И ОТ ЗЛИЯТ АЗОВ. И ДВАМАТА С РУСКИ ИМЕНА И ГОВОРИЩЕ НА РУСКИ.
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво унищожение, какви оръжия. Ако иска някой да превземе един град, достатъчно е да спре само водата и водоподаването. На 10 ден хората сами ще избягат. Живот без вода е невъзможен.
33
4
 
26
 
! Отговори
"" преди 2 години
Укриващите се да не са от международния контингент?Зелената трепетлика не спира да трепери.
32
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя искаше според твоите думи и Киев да унищожи, пък като гледам Киев си е добре.
31
26
 
29
 
! Отговори
С. Марулев преди 2 години
Американците са виновни защото подкокоросват украинците да се присъедниянт към запада, за да може да купуват техните оръжия. На Байдън сина също е в играта. Сега за всичко това плащат руснаците - хиляди семейства ще загубят своите бащи , синове и съпрузи. Американците ще си платят за тези загуби. Ще видите. Путин скоро ще превземе Украйна - до две-три седмици Киев ще падне и после продължава на запад , следва Полша, където всички натовци ще бъдат заловени и пратени в трудови лагери на север.
30
15
 
9
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До Донбас Защото руснаците там са били в същото положение както сега българите в Кърджалийско.
29
18
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Като искаме да унищожим някого го обявяване за нацист.А унищожителя е психар и съдист.Такива трябва катоМилошевич в Хага.
28
19
 
10
 
! Отговори
Кралимарков преди 2 години
Този продължава да досажда, но ок, няма какво друго да прави и трябва да отчете дейност. От друга страна на всички вече е ясно че Путин е затънал дълбоко в киpeча и за него има две опции - ядрено копче и след това умсирителна риза или само усмирителна риза.
27
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски само се оплаква от всяко едно действие на Путин.Той не може да победи руснаците в реалния живот.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти какво направи за да не е така?
25
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, скоро ще дойде и денят, когато ще се отговаря и за жертвите от майдана и по Донбас за 8 години. Ако беше изпълнил минските споразумения едва ли щеше да е така. Затова на избори трябва много да се внимава кого се избира. Един комик може да сътвори много поразии.